Viorica Dăncilă e şi nesimţită: „Guvernul a scos ţara din noroaie”

0

 

Premierul lui Dragnea, Viorica-Vasilica Dăncilă are un intelect redus, după cum se poate vedea cu ochiul liber. Dar pe lângă asta constat că este şi obraznică şi nesimţită. Luni, 18 februarie 2019, ea a ţinut un discurs la Asociaţia Comunelor. Cu această ocazie a lăudat Programele Naţionale de Dezvoltare Locală (PNDL) 1 şi 2 şi a spus” cu aceste programe am scos ţara din noroaie”. Este inacceptabil ca un premier să vorbească aşa despre ţara lui, să spună că România a fost/este în noroaie. Nici dacă ar fi adevărat. Nu are nici un drept. Eu, ca româncă, mă simt jignită şi revoltată. Însă aroganţa pesediştilor se vede că nu are margini, dacă această individă venită în mod evident de la coada vacii îşi permite să spună că ar fi scos ea ţara „din noroaie”.

De ce PNDL e bun pentru PSD şi rău pentru România

Ungaria şi Polonia au reuşit o dezvoltare mai accelerată decât România după primii ani de la aderarea la Uniunea Europeană printr-o reţetă foarte simplă. Toate fondurile, atât cele europene, cât şi de la bugetele naţionale au fost investite în marea infrastructură, de exemplu în autostrăzi. După ce aceste state au rezolvat cu marea infrastructură totul a venit de la sine, începând cu investiţiile care au creat locuri de muncă.

La noi nu vrea PSD. România nu dezvoltă marea infrastructură şi nu avem autostrăzi şi căi ferate reabilitate din motive politice. Banii de investiţii se împart în mii de proiecte mici, care se alocă în comune. PSD are cei mai mulţi primari în comune şi totodată cei mai mulţi alegători. La ţară mulţi dintre alegători sunt scoşi la vot de către primari şi atunci aceştia trebuie recompensaţi de la Centru cu fonduri. Banii nu sunt necesari pentru construcţia de obiective sociale şi de infrastructură, aşa cum s-ar putea crede. Şi mie mi-ar plăcea să văd că satul românesc se dezvoltă. Şi mie mi se rupe inima când aud că o treime din şcoli au WC în curte. Şi nici nu vrea dezbinare între românii din mediul urban şi cei de la sate pe tema împărţirii banilor.

Guvernul PSD a alocat 70% din banii pentru PNDL în mediul rural. Finanţările însă sunt necesare pentru îmbogăţirea primarilor şi a clientelei lor, firme de casă, etc. Banii destinaţi dezvoltării sunt cheltuiţi pe proiecte inutile şi supraevaluate. Vedeţi la TV ştiri cu parcuri făcute în sate şi alte investiţii care nu sunt nici pe departe nişte priorităţi, iar altele sunt de-a dreptul fanteziste. Şi uite aşa banii se risipesc aiurea şi în România nu se va face marea infrastructură iar autostrăzile rămân doar pe hârtie, în programele electorale ale partidelor. Lucrurile sunt scăpate de sub control din cauza lăcomiei primarilor, dar şi a incapacităţii administrative a statului. În PNDL sunt prevăzute 12.681 obiective de investiţii, gen grădiniţe şi altele. Curtea de Conturi pur şi simplu nu are capacitatea să urmărească toate acestea. Şi nu vorbim de mărunţiş. Toate aceste mini-proiecte valorează împreună 34,25 miliarde lei.

PSD se ţine cu ghearele şi cu dinţii de această pârghie prin care îşi finanţează primarii de la bugetul statului şi prin care până la urmă se finanţează pe sine. Liviu Dragnea însuşi a fost ministrul Dezvoltării Regionale, ministerul care gestionează PNDL şi asta l-a ajutat în mare măsură să pună mâna pe şefia PSD. Dragnea a fost ministru la MDR în Guvernul Ponta până la 15 mai 2015 după care funcţia a fost preluată de o apropiată a lui, Sevil Shaidehh. Liviu Dragnea a acceptat să susţină Guvernul Cioloş cu condiţia ca PNDL să meargă înainte. A fost numit Vasile Dâncu ministrul Dezvoltării Regionale, pe vremea aceea amicul politic al lui Dragnea, iar PNDL a rămas exact cu priorităţile fixate de Dragnea şi succesoarea lui, Sevil. PSD şi-a văzut netulburat de treabă şi sub Guvernul Cioloş, după care a revenit oficial la putere odată cu alegerile din decembrie 2016.

Zecile de miliarde de lei alocate prin PNDL sunt în mare parte risipite pe obiective de investiţii care nu ajută la dezvoltarea localităţilor şi nici nu cresc bunăstarea cetăţenilor. Plus că o mare parte din bani se fură. Cât timp va exista la putere PSD cu politicile sale clientelare, paternaliste şi corupte, demne de lumea a treia, nu de un stat din comunitatea euro-atlantică, ţara nu se va putea dezvolta, va rămâne în „lumea lui Dragnea”. Nu v-aţi întrebat niciodată de ce nu se fac autostrăzi, deşi toată lumea vorbeşte despre asta şi toţi politicienii, în frunte cu pesediştii, la început de mandat promit nu-ştiu-câţi kilometri? Vă spun eu. Nu se fac autostrăzi pentru că nu se vrea. Este o politică de stat să nu se facă. Finanţările sunt destinate altor scopuri.

Vineri, după adoptarea bugetului la parlament, Viorica Dăncilă a fost abordată de corespondentul Pro TV Alex Dima, care a întrebat-o ce se întâmplă cu autostrăzile sau spitalele regionale promise în campaniile electorale de PSD, dar care nu au fost nici măcar începute. După ce jurnalistul a insistat să afle câți kilometri vor fi construiţi, exact, anul acesta, Dăncilă i-a răspuns cu tupeu lui Alex Dima că are … un fix. Da, nesimţito! Şi eu am acest fix, de fapt majoritatea românilor are acest „fix”!

Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩#ConstantaDragosteaMea💖

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here