Vergil Chiţac, dezonoraţi uniforma pentru like-uri pe Facebook?

1
Vergil Chiţac Constanta Altfel

Pe contul de facebook al ONG-ului „Constanţa altfel”, al senatorului de Constanţa Vergil Chiţac a fost distribuită miercuri, 6.02.2019 o postare conţinând un video cu Sabin Gherman, precum şi o limbă catifelată în fundul acestei stârpituri: „DA! Aşa se pune problema! Felicitări, domnule Sabin Gherman!

Cine este idolul lui Vergil Chiţac

Obsesia iredentiştilor unguri este Transilvania, dar ei sunt conştienţi că ungurii mai reprezintă în această provincie istorică românească doar 17% din populaţie la recensământul din 2011, iar la Cluj-Napoca, în anul 2018, doar 6% dintre nou-născuţii înregistraţi sunt unguri. Din acest motiv iredentiştii unguri încearcă să atragă români în sprijinul „autonomiei Transilvaniei”, scopul final fiind un nou Diktat de la Viena, dezmembrarea României.

Sabin Gherman, căsătorit cu o unguroaică, este unul dintre agenţii de influenţă ai iredentismului maghiar şi un antiromân visceral. El pretinde că românii din Transilvania sunt diferiţi de ceilalţi români, practic un alt popor, iar pe românii din celelalte provincii istorice îi insultă în modul cel mai abject şi de-a dreptul rasist. Un mesaj principal al propagandei iredentiste este acela că provinciile româneşti din afara lanţului carpatic ar fi întreţinute din banii „transilvănenilor”. Se urmăreşte astfel instigarea ardelenilor şi bănăţenilor împotriva fraţilor lor. Este o minciună ordinară. Constanţa de exemplu, este pe locul 2 după Bucureşti după Produsul Intern Brut (PIB) pe locuitor.

Sabin Gherman a devenit cunoscut în 1998 prin aşa-zisul său manifest „M-am săturat de România”. În 2003 a încercat să înregistreze un partid numit Liga Transilvania-Banat, care încerca să rupă cele două provincii din trupul ţării sub pretextul „regionalizării”, tentativă respinsă de justiţie, care a respins cererea de înregistrare a partidului. Între timp, lui Gherman i s-a oferit şi o tribună televizată pentru a face propagandă antiromnească, o emisiune la televiziunea Look TV, care aparţinea mogulului ungur Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj-Napoca. În anul Centenar, Sabin Gherman a lansat o petiţie pentru autonomia Transilvaniei împreună cu şovini şi extremişti unguri ca Tokeş Laszlo şi Toro Tibor. Dar şi cu „români” ca Cristian Pârvulescu, care ne ţine seara lecţii de democraţie la televizor. Gherman a ţinut să spurce şi ziua de 1 decembrie 2018, sărbătoarea Marii Uniri. Într-un articol antiromânesc publicat într-o revistă cu ocazia sărbătorii naţionale şi intitulat Nu așa ne-o fost vorba la ’918”, Sabin Gherman aruncă cu noroi în actul Unirii, scriind despre “șpaga de două milioane” dată basarabeanului Inculeț de “guvernul valah al lui Marghiloman” pentru a face Unirea Basarabiei cu România sau despre faptul că Iancu Flondor, inițiatorul Marii Adunări Naționale Române de la Cernăuți, care a decis Unirea Bucovinei cu Ţara Mamă România “se retrage scârbit de metehnele șmecherașilor din jurul lui Brătianu”.

Mesajele antiromâneşti promovate de pagina de Facebook a lui Vergil Chiţac

La o conferinţă de presă primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a încercat să explice intenţia guvernului de a  transfera unele cheltuieli de la guvern în sarcina primăriei, sărăcind astfel bugetele locale. În acest context, Făgădău a criticat faptul că Ministerul Culturii finanţează Opera din Cluj-Napoca, vrând să arate că acest oraş este favorizat faţă de Constanţa. Sabin Gherman a prins-o din zbor şi a folosit afirmaţiile lui Făgădău ca pe un nou pretext pentru a face propagandă şi a asmuţi transilvănenii. Oamenii lui Vergil Chiţac şi-au zis că e o ocazie bună să i-o mai tragă lui Făgădău şi au postat videoclipul Sabin Gherman. Atât i-a dus pe ei mintea. De fapt dacă i-ar fi dat deşteptăciunea afară din casă,  nu ar fi pierdut Chiţac alegerile pentru primărie.

Sabin Gherman a minţit în înregistrarea de pe contul lui Vergil Chiţac că „oameni din toată ţara” (citeşte ardeleni) plătesc subvenţia bucureştenilor pentru căldură. Este o minciună sfruntată din arsenalul propagandei negre, pentru că subvenţia la RADET se plăteşte din bugetul Primăriei Capitalei. El urmăreşte obsesiv să-i întărâte pe ardeleni împotriva statului român şi să susţină alături de iredentişti „autonomia Transilvaniei”, de fapt secesiunea de România. Iredentiştii unguri şi slugile lor, români renegaţi, vor un fel de Catalonie pe pământul nostru strămoşesc

Gherman a mai arătat în videoclip un articol de pe laptopul lui unde se scria că „Sudul este şi mumă şi ciumă”. Vedeţi captura foto mai sus. Sudul este Constanţa. Adică oraşul pe care Chiţac ar fi avut pretenţia să-l conducă este pentru Gherman o ciumă, iar noi, constănţenii, nişte ciumaţi. Chipurile noi îi parazităm pe transilvăneni. Gherman a explicat articolul spunând: când e vorba de priorităţi naţionale, noi din Ardeal şi Banat să nu fim acolo. Aceeeaşi linie obsesivă de propagandă, că Ardealul şi Banatul ar fi exploatate şi marginalizate de „mitici”, cum ne spune nouă în derâdere această jigodie.

Renegatul a mai dat şi un citat din ziarul de orientare regionalistă „Patria” din Cluj, din anul 1927. Chipurile se scria în ziarul citat în videoclipul de pe pagina lui Vergil Chiţac că: „Ne-am săturat, bugetul anului 1927, al României Mari este asamblat aşa: 86% contribuţie Ardeal şi Banat, 14% Regatul cu tot cu Basarabia”. Afirmaţia este profund mincinoasă, dar Gherman a încercat să arate că Marea Unire nu şi-a avut rostul şi că românii chipurile exploatau Transilvania, de parcă ungurii înainte de Unire ar fi subvenţionat-o. Pe vremea aceea bugetul României Mari era alimentat în principal din redevenţele de la petrolul din Valea Prahovei şi din exportul de cereale din Vechiul Regat.

Gherman a ţinut-o tot aşa în videoclip timp de 9 minute, în care pe Făgădău l-a pomenit doar o dată sau de două ori, pentru că nu Făgădău îl interesa pe el, cum îşi închipuie nărozii lui Chiţac, acesta era doar un pretext, ci a profitat de o nouă ocazie să instige împotriva României, să militeze pentru dezmembrarea ţării noastre. Mă opresc aici cu relatarea elucubraţiilor lui Gherman din videoclipul respectiv, pentru că nu vreau să devin difuzorul propagandei antiromâneşti, asemenea paginii lui Vergil Chiţac. Şi mi-e şi greaţă.

Este consternant că un om care a depus în tinereţe jurământ militar că îşi va apăra patria chiar cu preţul vieţii, care a avut un grad echivalent cu cel de general, să se preteze la aşa ceva. Şi toată această mizerie doar pentru 17 like la postarea de pe Facebook. Din care unul şi l-au dat singuri.

Îmi propusesem să evit criticarea opoziţiei din Constanţa, care şi aşa este debilă. Însă îmi amintesc în fiecare zi ce spunea Corneliu Coposu, seniorul politicii româneşti: „Negociem orice, dar nu principii”. Nici eu nu negociez principii. Eu combat antiromânismul. Dacă ajung la putere, voi fi nemiloasă cu antiromânii!

Sus inimile, români❗️💙💛❤️

România e ţara noastră❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here