USR îi insultă cu aroganţă pe turcii dobrogeni. Nu le permit!

0
USR

    Am citit cu indignare un text aberant, emis de USR Constanţa. Sub pretextul că deputatul reprezentând Uniunea Democrată a Turcilor din România ar fi votat alături de PSD modificarea Codului Penal, USR Constanţa i-a jignit pe turci într-un mod inept. De fapt m-a jignit şi pe mine, ca româncă, dobrogeancă şi constănţeancă.

    Au scris un text arogant în limbile turcă şi română, sugerând prin folosirea limbii turce că turcii noştri n-au mers la şcoală şi nu ştiu româneşte, sau mai rău, că ne urăsc, ca ungurii, şi se fac că nu pricep româneşte. O asemenea idioţenie nu am mai pomenit de când mă ştiu pe lume, şi sunt constănţeancă şi dobrogeancă get-beget. Pe mine ca româncă mă deranjează că un partid politic parlamentar ignoră faptul că în Constituţia României limba română este oficială. Ca dobrogeancă, mă deranjează textul bilingv pentru că face separaţie între oameni, adică vezi Doamne, turcii ar fi una şi românii alta. Constanţa a fost dintotdeauna un spaţiu al armoniei interetnice şi nu permit unor ciudaţi să vină la noi în oraş şi să tulbure apele.

    Ideea principală a textului este ca turcii să-şi aleagă alt reprezentant în Parlament decât actualul deputat, care „a făcut pact cu condamnaţii penal”. Este expresia intoleranţei şi incompatibilităţii cu democraţia a partidului USR. Este inacceptabil ca ei să comande alegătorilor turci de cine anume să fie reprezentaţi, şi este şi o încălcare a drepturilor minorităţilor. Doar în ţări cu regimuri autoritare, cum ar fi Serbia, guvernul şi securiştii de la Belgrad impun cine să fie în fruntea organizaţiei românilor timoceni, adică o marionetă a lor care să fie omul guvernului, nu al minorităţii româneşti. Iată că şi în România alţi securistoizi vor acum să comande unei minorităţi de cine anume să fie reprezentată.

    Nu ştiu cine este deputatul UDTR, ba chiar am auzit prin cafenele, pe la fraţii mei turci, că nu prea îl înghit, mai ales că ar fi din Tulcea, nu e constănţean. Dar asta este treaba turcilor dobrogeni, orice intruziune în procesul de alegere al reprezentantului lor este o încălcare a regulilor democraţiei şi a drepturilor minorităţilor etnice.

    Mie mi se pare clar că USR îi discriminează cu dispreţ pe turci. Nu din cauza unui singur deputat turc s-a votat legea în Parlament, ci din cauza zecilor de deputaţi şi senatori UDMR, dar useriştii nu zic nimic de unguri, le-a mâncat pisica limba. S-au dus în schimb la Cluj-Napoca, la congresul UDMR, principalii sprijinitori ai guvernării corupte, demente şi antinaţionale a PSD şi i-au lins pantofii lui Kelemen Hunor, ba chiar l-au invitat şi să facă alianţă cu ei. Asta deşi Congresul UDMR a fost o adevărată orgie antiromânească şi s-au votat acolo mai multe rezoluţii anticonstituţionale, împotriva caracterului de stat naţional, suveran, independent şi indivizibil al României. De ce nu i-ați îndemnat pe constănțeni să nu-l mai voteze la Camera Deputaților pe Istvan Janos Antal, care “a făcut pact cu condamnații penal”?

Foto: Istvan Janos Antal, deputat UDMR de Constanța

România, pentru care turcii dobrogeni şi-au vărsat sângele în toate războaiele de întregire a neamului şi apărare a patriei şi pe care acum ungurii vor să o spargă iar useriştii o dispreţuiesc pentru că e „coruptă”.

     Scrisoarea este ipocrită şi arogantă şi din alt motiv. Spun că deputatul turc ar fi făcut pact cu condamnaţii penal. Dar Stelian Ion, deputatul USR de Constanţa, care a fost avocatul lui Radu Mazăre nu ştia cine este acesta, când îi încasa banii furaţi de la bugetul Constanţei drept onorariul lui de avocat?  Dan Barna, preşedintele USR, în anul 2015 când ONG-ul lui era aspirator de bani publici şi încasa pe vorbe şi pe hârtii aproape 400.000 euro de la administraţiile centrale şi locale ale PSD, inclusiv prefectura Constanţa, nu făcea pact cu condamnaţii penal şi cu PSD?

     Şi eu sunt indignată şi protestez faţă de ticăloşia din Parlament. Cunoaşteţi din toate manifestările mele publice, de pe www.nicoletaploscaru.ro şi de pe pagina mea oficială de facebook, ori din emisiunile televizate, despre războiul meu necruţător cu bandiţii din PSD. Dar nu permit să fie jignită o întreagă minoritate. Şi USR nu are dreptul să judece pe nimeni. Nu înainte de a fi ei judecaţi.

    Fraţi şi surori turci şi turcoaice, vă îmbrăţişez pe toţi deopotrivă! Nu vă scriu pe turceşte, pentru că ştiu că voi înţelegeţi limba inimii. Vă iubesc❗️💙💛❤️

#Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here