Ungaria este Madagascarul Europei. Viktor Orban dă azil corupților României

0

În Ungaria se ascund mai mulți politicieni corupți din UDMR, care se sustrag executării pedepselor cu închisoarea, la care au fost condamnati în România. Legea nu e lege și pentru unguri? Pentru ei nu funcționează mandatul european de extrădare? Pentru Orban Viktor Tratatele Europene sunt hârtie igienică?

Unul dintre corupți, fostul senator UDMR Olosz Gergely a avut nesimțirea să trimită de la Budapesta la ICCJ o cerere de contestație în anulare, cu scopul de a anula condamnarea sa pentru trafic de influență. Vi se pare scump kilowattul? Asta se datorează și coruptului Gergely care a fost președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie și in loc să vegheze la prețul corect, pentru protecția consumatorilor români, s-a făcut sclavul companiilor energetice, aprobând majorări de prețuri. El a fost condamnat pentru trafic de influență, instanța dispunând și confiscarea șpăgii, în valoare de 384.000 euro și 400.000 lei. Prin anularea sentinței, Gergely ar vrea să rămână și cu banii.

Alt fugar este deputatul UDMR de Covasna Marko Gabor Attila, îl vedeți în foto bând bere la o terasă din Budapesta, sub faldurile “drapelului secuiesc”, în compania lui Tamas Sandor, președintele Consiliului Județean Covasna, și Potapi Arpad Janos, secretar de stat în Guvernul Ungariei, coordonatorul Secretariatului de stat pentru politica națională. În același timp, Attila este condamnat în țară la 5 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 85 milioane euro, de la retrocedări frauduloase.

Aceasta este politica de stat a Ungariei anunțată de șovinul Semjen Zsolt, vicepremier al Guvernului de la Budapesta, care a anunțat ca Ungaria va adăposti ungurii condamnați penal
În străinătate. Pentru a da un semnal, Zsolt a acordat Premiul pentru comunitățile maghiare de peste hotare Annei Horvath, viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca, condamnată pentru corupție.

Deopotrivă atât Budapesta cât și Kelemen Hunor, liderul UDMR, consideră că politicienii corupți din România care au primit protecție în Ungaria sunt niște martiri, prigoniți din motive etnice.

Foto: Alexandru Drăghici

Unul dintre primii fugari care a primit protecție in Ungaria este odiosul criminal Alexandru Drăghici, fost ministru de Interne și fost ministru al Securității Statului pe vremea când aceasta era înțesată de alogeni, în anii ‘50. Drăghici a fost organizator al sistemului concentraționar de lagăre și închisori și al genocidului antiromânesc. Pentru a se sustrage pedepsei pentru crimele sale împotriva poporului român, Drăghici a fugit în Ungaria, pe baza faptului că soția sa, Marta Cziko, dușmana Elenei Ceaușescu, era unguroaică. În 1992 Ungaria a respins cererea de extrădare făcută de statul român. În 1993 Drăghici a fost condamnat în lipsă în România pentru că a dat ordin să fie asasinat etnicul turc Ibrahim Sefit din Ada-Kaleh.

#FaraPenali #VremJustitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here