UDMR a ordonat, trădătorul Dragnea a executat . Legea dementă a grădiniţei obligatorii de la 3 ani

0

 

Foto: Liviu Dragnea încolţit de udemeriştii agresivi în parlament

S-a votat! Învăţământ obligatoriu de la vârsta de 3 ani, cu grupa mică de la grădiniţă obligatorie începând din 2030, grupa mijlocie până în 2023 şi grupa mare până în 2020, adică la anul. Vor mai fi obligatorii şi ultimele două clase de liceu.

Proiectul de lege a fost iniţiat de 19 parlamentari de la UDMR şi 7 de la PSD, ceea ce înseamnă de fapt că este un proiect unguresc, iar pesediştii, ca de obicei, s-au supus şantajului, pentru a se mai crampona de putere cu voturile UDMR, care le asigură majoritatea parlamentară.

Interesele ascunse ale UDMR

Ungaria este singurul stat din Uniunea Europeană unde învăţământul este obligatoriu de la 3 ani. Iredentiştii din UDMR au urmărit să omogenizeze procesul de învăţământ din Transilvania cu cel din Ungaria. Scopul final este dezmembrarea României şi crearea „Ungariei Mari”, iar aceasta se pregăteşte din timp, cu „politica paşilor mici”, după cum spun chiar udemeriştii.

Un alt obiectiv al legiuitorului a fost întreţinerea reţelei UDMR din teritoriu. Coloana vertebrală a UDMR o reprezintă cadrele didactice. Ei sunt activiştii şovinismului iredentist, plătiţi însă cu bani de la bugetul statului român. Înmulţirea obligatorie a numărului de grădiniţe, şi deci de personal didactic, de educatoare, oferă noi posibilităţi de recrutare de activişti pentru UDMR pe banii statului român. Pentru activiştii UDMR extinderea învăţământului obligatoriu de la vârsta de 3 ani înseamnă apariţia de noi slujbe şi bani în plus.

De exemplu, UDMR a făcut mare scandal şi a ameninţat cu spargerea majorităţii parlamentare când Guvernul a dat o Ordonanţă cu prevederea de bun simţ, prin care la clasele cu elevi din rândul minorităţilor orele de limba română să fie predată de profesori cu studii superioare în limba română, ceea ce este firesc. Ca urmare a şantajului UDMR s-a revenit asupra măsurii, pentru s-ar fi redus numărul de ore predate, deci şi salariile profesorilor unguri care predaseră până atunci limba română la clasele de limbă maghiară. Guvernul României a fost obligat atunci de UDMR să înghită broasca râioasă pe stomacul gol, cum spunea C.A. Rosetti, şi să dea altă ordonanţă prin care a anulat-o pe prima.

UDMR nu-şi permite riscul să accepte diminuarea veniturilor armatei sale de activişti, camuflată în chip de cadre didactice. Scârbit de trădarea şi laşitatea lui Dragnea, profesorul universitar Valentin Popa, care atunci era ministrul Educaţiei, şi-a dat demisia în semn de protest. A văzut că oamenii cu coloană vertebrală nu au ce căuta în guvernele PSD.

Foto: Mii de clădiri din oraşele Transilvaniei au fost „retrocedate” comunităţilor şi bisericilor ungureşti. Instituţiile româneşti le plătesc chirie

Odată cu procesul fraudulos de restituire a proprietăţilor, de cele mai multe ori în mod abuziv comunităţile ungureşti, inclusiv bisericile, au acaparat centrul tuturor oraşelor din Transilvania, adică sute şi mii de clădiri, inclusiv cele în care funcţionau şcoli şi licee româneşti. În prezent, primarii români din Transilvania plătesc chirii exorbitante pentru clădirile luate de unguri, în care funcţionează însă liceele româneşti. Obligativitatea grădiniţei va creşte cererea de spaţii de învăţământ inclusiv în oraşele din Transilvania, iar Agenţia Imobiliară UDMR abia aşteaptă noi clienţi pentru spaţiile sale de închiriat, români buni şi proşti.

Însă cel mai important aspect este îndoctrinarea copiilor. UDMR este obsedată de îndoctrinarea tinerelor generaţii şi nici un copil ungur nu trebuie să scape controlului ideologic al Partidului Unic. Pentru că minorităţile sunt suverane în învăţământ, nimeni nu se va băga peste grădiniţele ungureşti conduse de activişti UDMR, unde copiii unguri vor fi îndoctrinaţi în spiritul şovinismului antiromânesc şi al „Ungariei Mari”. În grădiniţele româneşti însă, copiii vor primi educaţia „multiculturalistă” şi vor învăţa „toleranţa”, şi mai ales faptul că nu au Patrie. Dacă lucrurile vor merge tot aşa, peste o generaţie confruntarea dintre unguri şi români va fi cea dintre oţel şi piftie.

O lege degeaba, care tâmpeşte copiii

Evident că pretextul mincinos al noii „reforme” în Educaţie ar fi îmbunătăţirea procesului de învăţământ, creşterea performanţelor şcolare ale copiilor şi tinerilor. Noua lege prevede în România un învăţământ obligatoriu de 16, pentru că la grupele de grădiniţă şi anul pregătitor se adaugă şi ultimii doi ani de liceu, deveniţi obligatorii. Dar lungirea învăţământului obligatoriu peste durata de 10 ani nu ajută la nimic. Pentru a se măsura standardizat performanţele elevilor din diferite ţări, s-au introdus testele PISA. Iată ce spunea un fost ministru al Educaţiei despre legătura dintre durata învăţământului obligatoriu şi performanţele şcolare: „Dacă luăm primele 3 țări clasate din UE la testele PISA (2015) și ne uităm la durata învățământului obligatoriu, atunci avem Estonia – 9 ani, Finlanda – 10 ani, Slovenia – 9 ani. Prin contrast, Turcia are un învățămînt obligatoriu de 12 ani și are rezultate la PISA mai proaste că România. Majoritatea statelor din UE au durata studiilor obligatorii de 10 ani. Deci, dacă suntem atenți la date, ele spun că merită să stabilim învățămîntul obligatoriu la 10 ani. Peste 10 ani obligativitatea nu mai aduce valoare adăugată”.

Majoritatea statelor UE prevăd învăţământul obligatoriu începând de la vârsta de 6 ani. Se ia în considerare dezvoltarea biologică a copiilor, datele de neuroștiințe cognitive, în special cele referitoare la maturizarea cortexului prefrontal. Vârsta de 6 ani e cea mai adecvată de a începe educație formală, obligatorie. Obligativitatea grădiniței nu aduce valoare adăugată, mai degrabă creează o presiune inutilă, atât pe părinți, cât și pe copii.

Batjocorirea copiilor şi părinţilor. Legea grădiniţelor este inaplicabilă

Foto: Aglomeraţie la înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul 2019

România se va afla în plină anarhie legislativă din moment ce este în vigoare o lege care nu va putea fi aplicată. În România practic s-au desfiinţat grădiniţele. La o populaţie de 19,5 milioane locuitori există doar 1.200 grădiniţe, dintre care 800 de stat şi 400 private (1). Spre comparaţie, în Republica Moldova, un stat mult mai sărac decât România, şi cu o populaţie de 6 ori mai mică, există 1458 grădiniţe, creşe-grădiniţe şi şcoli-grădiniţe, aparţinând statului (2). Degeaba vor fi părinţii obligaţi să dea copiii la grădiniţă, dacă nu există grădiniţe unde să-i înscrie. În anul şcolar 1989-1990 existau 12.108 grădiniţe de copii în România (3), faţă de cele numai 800 de stat câte există în anul 2019.

Mincinoasa Ecaterina Andronescu, groparul din ultimii 20 de ani al învăţământului românesc, pentru a încerca să justifice cum s-ar putea aplica aberanta lege a grădiniţei obligatorii în lipsa grădiniţelor, pretinde că „în acest moment sunt 2300 de creșe și grădinițe în construcție la MDRAP și noi, la Ministerul Învățământului mai avem 380 dintr-un program cu BEI”. Acestea sunt doar pe hârtie, şi PSD le va construi aşa cum a construit şi cele 8 spitale regionale promise în programul de guvernare, adică niciodată. Şi chiar dacă printr-o minune acestea s-ar construi, sunt cu totul insuficiente. În anul şcolar 1961-1962 în România existau 7.375 grădiniţe de copiii (3). În anul 2019, cu cele 800 grădiniţe de stat, plus cele 400 private, plus cele de pe hârtie, promise de Andronescu, 2.680 în care sunt incluse şi creşele, ca să pară mai multe.

Deci în 1961 aveam 7.375 grădiniţe, în 1989 aveam 12.108 grădiniţe, iar în 2019 au mai rămas doar 800 grădiniţe de stat şi 400 private, dar Kelemen Hunor, Liviu Dragnea şi Ecaterina Andronescu au făcut grădiniţa obligatorie! Una dintre definiţiile nebuniei este să repeţi un lucru sperând să obţii de fiecare dată un rezultat deosebit. Când au introdus anul pregătitor, au aruncat învăţământul în haos, cu clase şi de câte 40 de copii, amenajate în sălile de sport, din lipsă de spaţiu. Nu au învăţat nimic din această experienţă. Fraţilor, ţara a încăput pe mâna unor nebuni!

Distrug copiii, distrug viitorul României

Acestor demenţi nu le pasă că avem 2.418 şcoli cu haznaua în curte sau că 4.221 unităţi de învăţământ funcţionează fără aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). La începutul acestui an şcolar, în judeţul Constanţa 35 de unităţi de învăţământ funcţionează fără aviz igienico-sanitar din cauza condiţiilor precare. Nu le pasă nici de familiile sărace, pentru că nu au inimă. De unde bani pentru taxa de grădiniţă? De unde bani pentru carioci, plastilină, blocuri de desen? De unde bani pentru ghetuţele copiilor, până la urmă? Multe grădiniţe s-au închis în mediul rural. Cum să ajungă un copil la grădiniţă în altă comună, la 10-15 km distanţă, pentru a se conforma legii grădiniţei obligatorii?

Ţara trebuie condusă de români patrioţi în interesul poporului român. În prezent România este sat fără câini, este o frunză în bătaia vântului. Aşa nu se mai poate!

Românii se ridică❗️Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

(1) https://www.zf.ro/profesii/numarul-de-gradinite-din-romania-a-scazut-de-zece-ori-in-ultimii-20-de-ani-scaderea-ratei-natalitatii-si-depopularea-unor-regiuni-au-pus-lacatul-pe-mii-de-gradinite-16015100

(2) https://www.ziarulnational.md/numarul-copiilor-din-r-moldova-in-scadere-cate-gradinite-au-fost-inchise-in-2017/

(3) http://revistacalitateavietii.ro/2006/CV-3-4-06/6.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here