Trădătorii PSD în slujba unor state şi organizaţii străine? Jocurile lui Orlando la UE

0

Foto: Trădătorul Liviu Dragnea în America de Sud, următoarea lui patrie

Se spune că maimuţa cu cât se urcă mai sus în copac cu atât i se vede mai bine fundul. Aşa şi cu babuinii din PSD, care s-au cocoţat în fruntea structurilor europene, odată cu preluarea preşedinţiei semestriale a UE de către România. Faptele lor demente şi antinaţionale se petrec acum în văzul tuturor.

România deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene începând de la 1 ianuarie 2019. În această calitate, miniştrii români prezidează reuniunile lunare ale consiliilor europene pe formate. De exemplu Petre Daea, ministrul Agriculturii conduce lucrările Consiliului European pentru Agricultură, ce reuneşte miniştri de resort din statele membre UE. Discotecarul Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor, prezidează Consiliu pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) alcătuit din miniştrii de Finanţe din statele membre UE.

Foto: Javrele. Nu mai au ruşine, nu mai au nicio limită!

PSD prosteşte lumea în campaniile electorale că dă pe dinafară de patriot ce este, şi folosind sloganuri gen „Mândri că suntem români”, ca în 2014 sau „Îndrăzneşte să crezi în România” la alegerile din 2016. Pentru alegerile europarlamentare din mai 2019 PSD promovează sloganul electoral „Patrioţi în Europa/România merită mai mult!”.

În realitate, PSD este ocupant străin şi nu dă doi bani pe români. Pentru alegerile europarlamentare din mai vor veni să spună cum se vor bate ei pentru România şi români în forurile europene. Minciuni pentru fraieri. Să vă spun eu cu se se ocupă în realitate pesediştii la UE.

Foto: De ce discotecarul Orlando ne-a pus toată Europa în cap?

Marţi, 12 martie 2019 a avut loc reuniunea Ecofin, a miniştrilor de Finanţe din UE, prezidată de Orlando. Ministrul român s-a bătut ca un leu, a fost singur împotriva tuturor, fiind complet izolat de către ceilalţi miniştri de Finanţe din UE. A pierdut, dar a pierdut ca un erou, pe câmpul de luptă. Însă care a fost cauza nobilă pentru care Orlando a luptat cu atâta eroism şi abnegaţie? De ce Orlando, în numele României, s-a certat cu toţi miniştri de Finanţe din UE? Pentru o cotă mai mare cuvenită României din bugetul european? Pentru subvenţii agricole mai mari date românilor în exerciţiul financiar 2020-2027? Pentru fonduri de dezvoltare regională? S-a certat cumva pentru noul „FMI european”? Nici pomeneală, să vă iasă din cap aşa ceva, adică ideea că pesediştii ar lucra pentru ţară.

Orlando – săgeata paradisurilor fiscale

Ministrul român s-a bătut cu toată Europa pentru a împiedica adoptarea listei negre de paradisuri fiscale, care trebuia adoptată de UE. Paradisuri fiscale sunt statele unde cei care vor să ascundă fie identitatea acţionarilor fie originea capitalurilor fie amândouă, în funcţie de legislaţie, îşi înregistrează firme. De obicei, firmele respective nici nu plătesc impozite în statul respectiv dacă profiturile sunt făcute în altă parte. Multe dintre aceste state sunt de dimensiuni mici şi sunt situate în zone tropicale, gen Panama sau Antilele Olandeze.

UE consideră că aceste paradisuri fiscale, denumite şi „offshore” (offshore înseamnă „peste mări”, pe româneşte) sunt surse de evaziune fiscală, spălare de bani, finanţare a terorismului, scurgere de venituri în afara graniţelor UE. Cu scopul combaterii fenomenului, UE a pregătit o „listă neagră” cu state care se vor adăuga la cele considerate deja „offshore”. Pe lista suplimentară figurează Samoa, Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidad și Tobago, Insulele Virgine SUA, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu. Acestea vor fi supuse restricţiilor privind finanţarea de la UE sau de la Banca Europeană de Investiţii cu scopul de a exercita presiuni asupra acestor state în vederea schimbării legislaţiei fiscale şi renunţării la statutul de „paradisuri fiscale”.

La şedinţa Ecofin de marţi pesedistul Orlando a făcut tot ce-a depins de el pentru a amâna adoptarea de către Ecofin a listei negre şi a încercat să tragă de timp până în luna mai. Votul miniştrilor europeni pentru „lista neagră” a fost însă masiv, fapt care l-a mirat până şi pe comisarul european pentru Finanţe Pierre Moscovici. Orlando a fost învins. Cu o zi înainte, Orlando Teodorovici declara pentru agenţia Reuters că el nu crede că „lista neagră” va fi adoptată la şedinţa de marţi (1). Ministrul român şi-a arătat astfel lichelismul în faţa colegilor săi din UE pentru că încă de luni Consiliul Ecofin stabilise că a doua zi, la şedinţă, vor vota lista, aşa că declaraţia „pe invers” dată pentru Reuters de Teodorovici i-a surprins pe miniştrii Finanţelor din UE, conform unui oficial european (1).

Ministru român trădător, în slujba unor state şi organizaţii străine?

Pe lângă tentativa de tărăgănare a adoptării „listei negre”, pesedistul a mai încercat să scoată de pe listă Barbados, o insuliţă din Caraibe, conform unor surse guvernamentale citate de presă (2). Cel puţin indirect, prin tentativa de a refuza adăugarea celor 15 state suplimentare pe lista neagră cu paradisuri offshore, Orlando a încercat să ajute şi Emiratele Arabe Unite şi Sultanatul Oman, care se află de asemenea pe listă. Emiratele au făcut lobby la Ecofin, pentru că Italia şi Estonia au susţinut excluderea lor de pe listă, aşa că e posibil ca şeicii să nu-l fi ratat nici pe Orlando. Sau pe Dragnea, că doar el e „şeful”.

Foto: Analfabeta Dăncilă le-a promis şeicilor că le dă Terminalul de Containere din Portul Constanţa şi va apăra la UE statutul de paradis fiscal al Emiratelor

În toamna trecută premierul Viorica Dăncilă s-a deplasat în Emiratele Arabe Unite (16.10.2018) şi Oman şi Qatar (3-8.11.2018). După ce pe 4.02.2019 firma din Emirate Dubai Ports a anunţat că i-a fost prelungită pe încă 30 de ani concesiunea de la Terminalul de containere Constanţa-Sud eu am arătat pe 6.02.2019 că aceasta este rezultatul blatului făcut de Dăncilă cu ocazia vizitei în Emirate. Am publicat atunci articolul „Ţara se vinde în fiecare zi. Dragnea a dat şeicilor terminalul de containere Constanţa-Sud” care a devenit viral, făcând în câteva zile circa 130.000 vizualizări (3).

Iată însă că Dăncilă nu a vândut arabilor doar Portul Constanţa cu ocazia vizitei în Golf, ci şi demnitatea naţională. Senatorul Florin Câţu l-a acuzat pe Orlando Teodorovici s-a făcut scut la UE în faţa intereselor şeicilor de a-şi păstra statutul de paradis fiscal, ca urmare a înţelegerilor făcute de Dăncilă cu ocazia vizitelor sale în statele din Golf. Acuzaţiile l-au scos din minţi pe Orlando care şi-a arătat adevărata faţă de derbedeu insultându-l pe Câţu la Parlament şi adresându-i invective din jargonul ţigano-român al interlopilor, de genul „chiparosule”. De altfel şi Orlando personal a fost acuzat de înţelegeri suspecte, posibil încheiate cu ocazia ciudatei sale vizite în Cuba, unde a zburat cu escală la Moscova. Cuba şi Rusia folosesc firme offshore pentru finanţarea activităţilor lor subversive.

PSD – unealta exploatării coloniale a României

Foto: Fantele Orlando şi Vâlcov Spoitoru îi mint pe români că taxează multinaţionalele cu Ordonanţa 114 care a bulversat economia naţională („taxa pe lăcomie”)

Tentativa antieuropeană a lui Orlando de a bloca includerea unor paradisuri fiscale pe „lista neagră” de sancţiuni a UE are o motivaţie antiromânească. PSD este unealta exploatării coloniale a României deşi mint cu neruşinare că sunt patrioţi şi pun taxe pe profiturile multinaţionalelor, în folosul românilor. Praf în ochi proştilor. Să vedem ce a încercat în realitate Orlando să protejeze.

Foto: Străinii declară profituri de 3 ori mai mici decât românii. Diferenţa merge afară pe firme offshore. Asta apără PSD la Bruxelles

În România firmele cu capital românesc au ajuns să aibă o pondere mai mică decât cele cu capital străin, în economia naţională, 47% din cifra de afaceri pe economie românii şi 49% străinii, restul de 4% fiind aferente firmelor cu capital de stat. Însă străinii declară doar o treime din profitul total declarat de firmele româneşti, pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor şi a scoate profiturile din ţară. În anul 2015 firmele cu capital românesc, având o cifră de afaceri de 551 miliarde lei au declarat profit net de 27 miliarde lei, în timp ce firmele cu capital străin, având o cifră de afaceri de 580 miliarde lei au declarat profit de numai 9 miliarde lei.

Străinii îşi permit să facă asta pe baza regimului firmelor offshore. 20% din economia naţională este deţinută de firme offshore, care au şi aproape 10% din totalul salariaţilor. În al doilea rând, multinaţionalele profită de regimul offshore pentru a face aşa-zisa „optimizare fiscală”, de exemplu bagă profitul pe cheltuieli şi pretind că este „taxă de management” (management fee) plătită unor firme de peste mări şi ţări. Ia încercaţi voi să faceţi asta şi să vedeţi cum trimite Orlando ANAF peste voi! De altfel organele fiscale au devenit un fel de jandarmerie colonială îndreptată împotriva băştinaşilor români. O firmă ca OMV-Petrom scoate câte 200 milioane euro din ţară în fiecare an, în timp ce coloanele de maşini de la Antifraudă ocupă ca un desant militar Vama Veche de 1 mai, pentru a găsi marea evaziune fiscală de la terase şi pensiuni. Asta apără Orlando, Dragnea, Vâlcov. Pentru aceasta s-a luat ministrul Teodorovici de gât cu tot Consiliul European de Finanţe (Ecofin).

România şi Congo. Aurul românesc merge în Barbadosul lui Orlando

Foto: Bieţii moţi din Rovina, judeţul Hunedoara stau pe 300 tone de aur care merge însă în Barbados

Să luăm cazul aurului. Resursele minerale ale României sunt exploatate în regim colonial la fel ca în Congo sau Sierra Leone. Să vedem cine sunt aceste firme care se îmbogăţesc pe seama moştenirii românilor, care de pe vremea lui Avram Iancu plâng că „Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă în poartă”.

Pentru a distrage atenţia de la dezastrul ţării, Liviu Dragnea a venit cu tâmpenia transferării celor 104 tone de aur ale BNR de la Londra, în tentativa de a se da „naţionalist”. În perimetrul de la Rovina se găsesc 294 tone de aur, de trei ori mai mult decât tezaurul BNR. Acestea sunt exploatate de Carpathian Gold, o firmă care între timp şi-a schimbat denumirea în „Euro Sun Mining”. În România Carpathian operează prin firma subsidiară Samax. Între Carpathian (Euro Sun Minining) şi Samax din România sunt interpuse însă trei firme offshore, dintre care două din Insulele Virgine şi una, Ore Leave Capital LTD este înregistrată în Barbados. Acel Barbados pentru care Orlando, în numele României, s-a luat de gât cu toată Europa marţi, la reuniunea Ecofin de la Bruxelles. Carpathian este o firmă fără experienţă care mai deţine perimetre de exploatare doar la proştii de români, precum şi în Brazilia lui Liviu Dragnea şi Radu Mazăre.

Foto: Perimetrul aurifer de la Rovina dat unei firme de apartament. Firele duc în Barbados apărat de pesedistul Orlando la Consiliul European

Tot în Munţii Apuseni, la Certej, se află 65 tone de aur şi 375 tone argint. Licenţa de exploatare este deţinută de Deva Gold SA, firmă la care acţionar cu 80% este Deva Gold Ltd din…Barbadosul lui Orlando!

Am lăsat la urmă faimoasa Roşia Montană Gold Corporation, controlată de Gabriel Resources. La Roşia Montană se află 300 tone de aur şi 1600 tone argint. Gabriel Resources Ltd din Canada are ca acţionar pe Gabriel Resources din…Barbados! (4) Cum de vă mai rabdă pământul, nemernicilor?

România românilor!

Aşa nu se mai poate! Resursele României trebuie puse în slujba dezvoltării României şi a bunăstării poporului român. Nu pentru profitul unor escroci străini care acţionează cu mâna vânduţilor din PSD. Eu un singur lucru vă promit. Dacă ajung la putere voi fi nemiloasă cu trădătorii de Neam şi Ţară! 😡

Românii se ridică❗️💙💛❤️

Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

(1) http://www.ziare.com/eugen-orlando-teodorovici/ministrul-finantelor/politico-ue-a-adoptat-lista-neagra-a-paradisurilor-fiscale-chiar-daca-romania-a-incercat-sa-amane-votul-1553279

(2) https://www.g4media.ro/surse-eugen-teodorovici-s-a-batut-in-consiliul-ue-pentru-a-proteja-barbados-o-tara-cunoscuta-drept-paradis-fiscal.html

(3) https://www.nicoletaploscaru.ro/tara-se-vinde-in-fiecare-zi-dragnea-a-dat-seicilor-terminalul-de-containere-constanta-sud/

(4) http://www.gabrielresources.com/site/documents/AIF_2017_Master_for_filing.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here