Ţeparii PSD au găsit sabotorii spitalelor: Asistenta-şefă din Constanţa şi Iohannis

0
PSD Constanta

Aflaţi ce mai pun la cale escrocii pesedişti, cu scopul de a încerca să scape de răspundere pentru catastrofa din Sănătate. Pentru a ne face să uităm minciunile ordinare cu care au furat votul românilor. Anume că vor construi opt spitale regionale dintre care unul la Constanţa, precum şi un spital republican la Bucureşti.

    Vă prezint în exclusivitate golănia ieftină pe care o pun la cale pesediştii pentru a-l atrage pe Klaus Iohannis în capcană, cu scopul de a arunca asupra lui oprobiul public.

Falimentul minciunilor pesediste

      Spitalele regionale sunt singura soluţie pentru îmbunătăţirea îngrijirii sănătăţii. Acesta este modelul în toată lumea. Numai un spital de mari dimensiuni poate dispune de cea mai performantă tehnică medicală şi poate atrage cei mai buni doctori. Aşa este şi în Israel, şi la Viena sau Istanbul. Fondurile europene pentru construcţia spitalelor regionale erau pregătite, dar guvernarea PSD a hotărât altfel. A urmat un noian de minciuni şi declaraţii fanteziste şi contradictorii ale miniştrilor pesedişti, pentru a justifica în faţa românilor de ce din 8 spitale regionale care urmau a fi construite au rămas 5, apoi 3, apoi niciunul.

    Constanţa a fost prima ştearsă de pe listă, în condiţiile în care este judeţul cu cele mai puţine spitale, iar în oraş nu există nici spital municipal, nici spital de pediatrie, de neonatologie sau materno-infantil, iar Secţia de radioterapie de la Spitalul Judeţean este închisă de trei ani. Pacienţii oncologici din Constanţa sunt nevoiţi să facă şedinţele de radioterapie la Bucureşti, sau la Paris. Cei care au posibilitatea. Constanţa este judeţul din România cu cei mai mulţi bolnavi de cancer din România după judeţul Olt, cu 3,5 bolnavi la 100 locuitori.

Strategia perversă a PSD

     Au venit cu mai multe minciuni care se bat cap în cap, din două motive. Primul, pentru că sunt mai multe grupuri de interese în guvern, şi fiecare are propriul plan pentru a-şi umple conturile pe seama nenorocirii românilor. Al doilea motiv ţine de tactici de propagandă şi este inspirat din „Legile” umoristului Murphy: „Dacă nu poţi să-i convingi, zăpăceşte-i!”.

     Astfel, mai întâi au aruncat pastila că nu e avantajos să tragă acum fondurile europene pentru construcţia spitalelor, în exerciţiul financiar 2014-2020, ci după 2020. Apoi au pretins că nu le mai trebuie fondurile europene şi vor face spitalele, sau cel puţin pe cel de la Constanţa, în „parteneriat public-privat”. Imediat au fost puşi la punct de Corina Creţu, comisarul european pentru Dezvoltare Regională, adică tocmai cea care dă banii. Ea a spus că fondurile europene sunt disponibile şi nu înţelege de ce guvernul nu vrea să le tragă. Creţu a pus punctul pe „i” dezvăluind că PSD prin „parteneriat public-privat” înţelege să facă un spital privat pe bani publici şi că acesta va fi un spital pentru bogaţi.

      Se ascunde şi o hoţie aici, una de vreo 1,6 miliarde euro. De unde un spital din cele 8 costa, potrivit PSD, 200 milioane euro, tot ei au venit şi au spus că de fapt costul este de 400 milioane euro spital. Fantele Orlando Teodorovici de la Finanţe pretindea că are proiectul cu toate costurile. Să-l supună dezbaterii publice, să vedem şi noi devizul, cât costă metrul pătrat construit, cât costă un computer tomograf şi aşa mai departe. Neruşinarea bandiţilor nu mai are limite.

     Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, care anul trecut a semnat un memorandum de colaborare cu omologul său, ministrul Sănătăţii din Turcia, a anunţat că va face spitalul regional împreună cu Turcia. Această coţofană impertinentă nu poate să ne explice cum va funcţiona parteneriatul public-privat cu un investitor turc, român sau de altă naţionalitate, din moment ce nu există baza legală ca acest investitor să-şi recupereze investiţia din contravaloarea serviciilor medicale prestate de spital şi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. De fapt nici nu este treaba ei să ştie. Aflaţi de la Nicoleta că orice combinaţia cu Turcia este a lui Darius Vâlcov, spoitorul ajuns premierul din umbră. Pintea este doar o păpuşică trasă de sfori.

     Discotecarul Orlando Teodorovici, a anunţat că va face spitalul regional din Constanţa cu bani din bugetul MApN, din bugetul de 2% din Produsul Intern Brut alocat Apărării, procent pentru care România şi-a asumat obligaţii internaţionale la summmit-urile NATO de la Wales şi Varşovia. Chipurile Orlando trage banii de la bugetul Apărării pentru că spitalul va trata şi militari, şi a făcut referire la militarii americani de la Baza de la Mihail Kogălniceanu. Peste vreo două zile a revenit, pretinzând că am înţeles noi „eronat” ce-a vrut să zică. Adică ne mai face şi proşti.

      Frezatul Orlando aberează de la un capăt la altul. De ce să facem spitalul din Constanţa din bugetul Apărării, adică din Bugetul de Stat, când aveam la îndemână fondurile europene nerambursabile? Nici nu se poate să tragă din banii de la Apărare pentru că România are obligaţia să cheltuie 2% pentru Apărare. În ce priveşte militarii americani, dacă se îmbolnăveşte vreunul, este dus imediat cu avionul la spitalul militar american de la baza Rammstein din Germania.

Dragnea a ordonat demonizarea cadrelor medicale

     În acest context, o altă acţiune de propagandă ordonată de Liviu Dragnea a constat în raidurile nocturne pe care Sorina Pintea le-a efectuat în spitalele judeţene la începutul lunii aprilie. Strategia a fost să deturneze furia populară de la guvernul PSD către cadrele medicale, medici şi asistente, pentru dezastrul din spitale şi renunţarea la proiectul construirii spitalelor regionale şi a spitalului republican. Pentru tot acest dezastru, la Constanţa au fost găsite vinovate asistentele de la Neurologie şi de la Recepţie UPU. Obraznica Pintea, venită la Constanţa, a uitat să viziteze secţia de Radioterapie închisă de trei ani.

Domnule Președinte, nu le semnați nimic, puneți parul pe ei!

    Ultima şmecherie a PSD este să-l atragă pe preşedintele Iohannis în capcană, pentru a-l scoate vinovat în faţa alegătorilor pentru catastrofa spitalelor. Modelul este Legea Bugetului. Prin lege, parlamentul trebuia să aprobe Legea Bugetului pe 2019 în noiembrie 2018, dar guvernul nu a trimis proiectul de lege la parlament. Intrat în criză de bani din cauza politicilor inepte şi iresponsabile, Dragnea nu mai ştia cum să mute banii dintr-un buzunar în altul. Guvernul Dăncilă a venit cu proiectul abia în martie 2019, depăşind termenul legal cu 4 luni. Preşedintele Iohannis a refuzat de la promulgare Legea Bugetului, din cauza unor prevederi aberante. Reacţia pesediştilor a fost să urle că suntem în luna martie şi Iohannis sabotează guvernul, nu vrea să promulge Legea Bugetului şi din cauza lui mor bebeluşii prin spitale. De parcă avea Iohannis vreo vină că Guvernul Dăncilă nu a fost în stare timp de 4 luni după termenul legal să încropească un proiect de buget!

     Aflu acum dintr-o sursă guvernamentală că pesediştii vor să-l atragă pe Iohannis într-o capcană asemănătoare cu cea de la Legea Bugetului. Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, cu Gabriel Leş, ministrul Apărării şi cu discotecarul Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor, au semnat împreună un Memorandum pe care vor să-l trimită preşedintelui României spre aprobare. Chipurile, preşedintele, ca şef al politicii externe, ar trebui să le aprobe lor iniţierea dialogului cu partea turcă, cu scopul construirii spitalului regional din Constanţa în parteneriat public-privat cu Turcia.

    Bandiţii mizează pe faptul că Iohannis va respinge aberaţia şi ei vor avea astfel pretextul să urle că spitalele regionale nu se fac din cauza lui Iohannis care ar sabota guvernul.

     De fapt preşedintele nu are nicio treabă cu asta, conform Constituţiei României el trebuie să aprobe Tratate internaţionale, nu „iniţieri de dialoguri”. Treaba este aşa de cusută cu aţă albă, încât Ministerul Afacerilor Externe ar fi refuzat să avizeze Memorandumul pe care cei trei miniştri urmează să i-l trimită lui Iohannis. În plus faţă de asta, Sorina Pintea oricum are baza legală de presupuse dialoguri cu turcii, Memorandumul de colaborare cu omologul său turc, care este avizat de MAE prin Direcţia de Tratate Internaţionale. Preşedintele ar trebui să dea ordin ca Memorandumul guvernului care îi este adresat spre aprobare nici să nu primească număr de înregistrare, să fie dat înapoi curierului care va veni de la guvern.

Domnule Președinte Klaus Iohannis, nu vă lăsați tras pe sfoară, nu semnați nimic, puneți parul pe ei!

Românii se ridică❗️Jos cu bandiţii❗️😡

Hai România❗️🇹🇩

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here