Tăricene, mai eşti român? Sau eşti antiromân?

0

Foto: Tariceanu trădează în direct. Semnează cedarea Moștenirii Gojdu

Călin Popescu-Tăriceanu s-a dus sâmbătă la Congresul UDMR la Cluj-Napoca şi a vorbit ungureşte de la tribună, când a citit salutul său. Nici nu este de mirare, din moment ce acelaşi Tăriceanu s-a adresat românilor în engleză la Ateneul Român, la ceremoniile de preluare de către România a preşedinţiei semestriale a UE.

Dar dacă la Ateneul Român Tăriceanu a fost doar penibil şi de prost gust, la Cluj-Napoca a fost trădător de-a dreptul şi ne-a umilit ca români în ţara noastră, România. Nu este admisibil ca el să vorbească ungureşte la congresul UDMR, partid antinaţional şi anticonstituţional, care contestă caracterul de limbă oficială al limbii române, aşa cum este scris în Constituţie.

Indiferent de limba vorbită, Tăriceanu a debitat tâmpenii antinaţionale în discursul său. De pildă că românii şi maghiarii din România trebuie să realizeze reconcilierea dintre cele două state, România şi Ungaria. Oficial nu e nevoie de nicio reconciliere între Ungaria şi România din moment ce ambele state sunt membre UE şi NATO şi au mai şi semnat un Tratat de prietenie şi bună vecinătate în 1995. Doar Ungaria, mai nou, încearcă pe toate căile să răspândească pe plan internaţional ideea că între ea şi România ar exista un diferend, o problemă disputată. Adică Transilvania. Ori Tăriceanu le-a suflat ungurilor în pânze, cu aberaţiile lui despre reconciliere.

În al doilea rând, ungurii din România nu au nici un rol în relaţia bilaterală dintre România şi Ungaria. Ei sunt cetăţeni români ca oricare alţii. Tăriceanu a recunoscut că ungurii din România ar fi „altceva”, adică nu sunt o parte din naţiunea română, şi le-a mai recunoscut şi un presupus rol de „mediatori”.

Tăriceanu a mai pretins şi că de 30 de ani UDMR ar fi ataşat valorilor europene, deşi acest partid face apologia criminalilor de război de teapa lui Wass Albert, care au comis genocid împotriva românilor şi evreilor. UDMR a umplut Ardealul cu statui de criminali de război horthyşti condamnaţi de justiţie, dar Tăriceanu crede că acestea ar fi valori europene.

La congresul UDMR, în faţa lui Tăriceanu care s-a dus acolo să ne umilească pe toţi, planul iredentist al şovinilor unguri a mers mai departe, sub bagheta vicepremierului Ungariei Semjen Zsolt prezent la congres şi care nu a ratat încă o ocazie de a atenta la suveranitatea României. Mai grav decât toate este că la congresul de la Cluj-Napoca udemeriştii, acompaniaţi, de vicepremierul ungur Semjen Zsolt, au cerut autonomia, un alt atentat la Constituţia României.

Maghiarizarea lui Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu s-a maghiarizat. Pe bune. În anul 2003, înainte de a deveni premierul României, Călin Popescu-Tăriceanu s-a căsătorit la Budapesta cu soţia sa nr. 4, Ioana. Pentru un asemenea eveniment, Tăriceanu nu putea alege decât ţara sa de suflet, Ungaria, pentru că România, unde s-a îmbogăţit, îi cam pute. Tot atunci, Tăriceanu a renunţat la Ortodoxie şi a trecut la religia romano-catolică.

Ca premier, între 2004-2008, Tăriceanu a guvernat mai mult pentru Ungaria decât pentru România, dacă e să amintesc doar cedarea de către el a moştenirii Fundaţiei Gojdu, în valoare de miliarde dolari. Aromânul Emanoil Gojdu a lăsat o avere imensă constând în conturi în bancă, un ansamblu de clădiri în centrul Budapestei şi alte bunuri. Tăriceanu a cedat-o Ungariei, fiind filmat în direct când a comis actul de trădare, la şedinţa comună a celor două guverne din anul 2005. Pe vremea guvernării Tăriceanu ungurii au pus mâna ilegal pe toate oraşele din Ardeal, sute şi mii de clădiri. Au venit cu revendicări de câte 10.000 de hectare, inclusiv moştenitorii grofilor care primiseră despăgubiri băneşti pentru aceste terenuri de la statul român în perioada interbelică, ca urmare a „Procesului optanţilor”. Călin Popescu-Tăriceanu s-a dovedit a fi un bun fiu al patriei sale adoptive, Ungaria.

Ungurii conduc MAE. Meleşcanu este un om de paie

Ungurii l-au încadrat pe Călin Popescu-Tăriceanu cu două personaje, care îi sunt şi parteneri de afaceri. Afaceristul de origine maghiară Peter Imre, căsătorit cu fiica ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, precum şi cetăţeanul din Ungaria Erno Rudas. Acesta din urmă a fost diplomat acreditat la post în România, dar a fost retras în 1988 pentru a se evita expulzarea sa de către autorităţile române pentru activităţi de spionaj. Rudas Erno a ajuns în diplomaţia Ungariei pentru că era nepotul lui Laszlo Rudaş, pe numele real Adolf Roth, un fondator al Partidului Comunist din Ungaria. Laszlo Rudas a fost un vechi agent Komintern şi NKVD care a petrecut mai bine de 20 de ani în URSS. Axa Moscova-Budapesta care vrea să spargă România are rădăcini foarte vechi.

După 1990 Erno Rudas s-a întors la Bucureşti ca ambasador al Ungariei. El a fost rezidentul reţelei de spionaj a Ungariei pe teritoriul românesc în anii ’80 şi ’90.

Tăriceanu l-a propus din partea ALDE pe Teodor Meleşcanu în funcţia de ministru de Externe la cererea ginerelui acestuia, Peter Imre. Practic Erno Rudas şi Peter Imre conduc Ministerul Afacerilor Externe, mai ales pe relaţia bilaterală cu Ungaria şi au fost văzuţi de mai multe ori pe culoarele MAE.

Foto: Shopping la Budapesta. Tăriceanu, Marina Meleşcanu şi soţul său, Peter Imre

Exact acum doi ani, pe 27 februarie 2017, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu s-a deplasat la Budapesta în vizită oficială. El a fost însoţit în secret de Călin Popescu Tăriceanu, de fiica sa Marina Meleşcanu şi de soţul acesteia, Peter Imre. Presa nu a scris nimic. Senatul României se afla în sesiune iar Tăriceanu, ca preşedinte al Senatului, ar fi trebuit să se afle la Bucureşti în acel moment, nu la Budapesta. Ce-au făcut acolo cei trei nu se ştie. Sau poate ştiu cei competenţi…

România a ajuns sat fără câini, dar nu va mai fi multă vreme aşa. Eu una vă promit un singur lucru. Dacă ajung la putere, voi fi nemiloasă cu trădătorii de neam şi ţară!

Sus inimile, români❗️💙💛❤️

România e ţara noastră❗️🇹🇩

https://www.nicoletaploscaru.ro/cum-se-injosesc-politicienii-romani-in-genunchi-in-fata-lui-hunor/

https://www.nicoletaploscaru.ro/ungaria-ne-a-blocat-la-oecd-efectul-israel-nu-recunoaste-diplomele-romanesti-de-medicina/

https://www.nicoletaploscaru.ro/alerta-nucleara-tradarea-si-coruptia-lui-dragnea-ne-ucid-pe-bune/

https://www.nicoletaploscaru.ro/liviu-dragnea-este-in-stare-sa-vanda-tara-pentru-voturile-udmr/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here