Ţara se vinde în fiecare zi. Dragnea a dat şeicilor terminalul de containere Constanţa-Sud

9

Ne mint că Ţara s-a vândut în anii ’90, că asta a fost, cu tranziţia, că ce să mai facem acum. Este fals, este o minciună. Ei vând Ţara în fiecare zi! Vineri, 1 februarie 2019, operatorul portuar Dubai Ports World a semnat cu Compania Administraţia Porturilor Maritime SA din Constanţa prelungirea pe încă 30 de ani a contractului de concesiune pentru terminalul de containere Constanţa-Sud, cu o suprafaţă de 76 hectare (52 ha operaţionale), o lungime a docurilor de peste 1 km (1020 m) şi o capacitate de operare de 1.500.000 TEU. Este cel mai mare terminal de containere de la Marea Neagră.

Este mână ţărănoiului!

În octombrie 2018 Dragnea a trimis-o pe premierul Vasilica-Viorica Dăncilă „la produs”, la arabi. Conform comunicatului Guvernului României, pe 16 octombrie 2018 Dăncilă s-a deplasat în Emiratele Arabe Unite şi s-a întâlnit cu şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor şi în acelaşi timp şeful Emiratului Dubai, unul dintre emiratele componente ale acestei federaţii. Şeicul din Dubai a primit-o pe Viorica Dăncilă împreună cu preşedintele Consiliului de administraţie şi preşedinte executiv al Grupului Dubai Ports World, Sultan Bin Sullaim. Potrivit aceluiaşi comunicat, Dăncilă „a încurajat participarea companiilor emirateze la licitaţiile organizate pentru proiecte finanţate prin programele operaţionale derulate în prezent, dar şi participarea la proiecte de investiţii în parteneriat public-privat.”

Totul devine clar. Atunci s-a bătut palma privind prelungirea pe încă 30 de ani a concesiunii deţinute de şeici în Portul Constanţa”.

 De ce s-a dus Muntele la Mahomed? Ce-a căutat Viorica la arabi?Dacă guvernarea lui Dragnea avea ceva de dat, adică Portul Constanţa, de ce n-au venit doritorii la uşa lor? De ce nu s-au dus şeicii la Guvernul Dăncilă? Sau dacă Dăncilă e doar o paiaţă, de ce nu s-a bătut palma cu şeicii în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea? Reprezentanţii companiilor care au obţinut perimetre în Marea Neagră pentru gazul offshore au fost şocaţi când în loc să ajungă la guvern au fost chemaţi în birou la Dragnea să discute amendamentele la legea gazului offshore. O practică de lumea a treia. Dragnea a vrut să arate cine este de fapt stăpânul. Acum de ce Dragnea a trimis-o pe Viorica la arabi, de ce n-au venit ei la Bucureşti, dacă ei erau solicitanţii şi partea „română” avea ceva de oferit? Cam aşa e firesc. După părerea mea există o explicaţie rezonabilă pentru acest gest. Pe terenul lor arabii au securizat perimetrul, astfel încât ar fi fost imposibil de documentat şi probat eventuale fapte de natură infracţională în legătură cu acordarea concesiunii din Portul Constanţa. Dragnea s-a temut că în România întâlnirea nu poate fi securizată.

De ce oare Dragnea a dat semnalul ca miniştrii din guvernul său să renunţe la aghiotanţii SPP care le asigură protecţia? Oare de ce pesedistul Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control a SRI a anunţat că vrea să modifice Legea 182/2002 (privind protecția informațiilor clasificate)? Iată ce declara Manda: „comisiile de control sau comisiile speciale atunci când parcurg un document cu caracter secret sau poartă discuții cu caracter secret și vor să își facă propriile stenograme să poată să își secretizeze și să își desecretizeze propriile stenograme (fără SRI, nota mea), lucruri care în acest moment, în opinia mea și nu numai a mea, nu este posibil”. Ce au de ascuns dacă sunt cinstiţi? De ce nu la lumină? De ce pe ascuns, ca trădătorii?

Românii mereu cu paguba

Terminalul de containere, acest obiectiv strategic al României nu este în mâini româneşti şi nu contribuie la dezvoltarea ţării ci la profiturile unei multinaţionale. O firmă românească nu puteau găsi, pentru că s-au terminat românii în România, nu mai sunt, şi trebuie să aducem arabi în locul lor. Noi nu aveam macarale şi docheri? Aduc arabii finanţare că noi nu avem de unde? O minciună ordinară. În noiembrie 2018, depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au înregistrat un avans de 10,9% (7,2% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 324,47 miliarde de lei (69,7 miliarde de euro). Românii au bani şi îi ţin în bănci pe pierdere, pentru că cele mai bune oportunităţi de investiţii din ţara lor sunt date străinilor, cum e cazul cu terminalul din Constanţa. Dacă statul român avea nevoie de finanţare pentru a dezvolta terminalul de containere sau Portul Constanţa în general, de ce nu au lansat nişte obligaţiuni, sau de ce nu au pus pe Bursă nişte acţiuni, să cumpere şi românii? De ce să ţinem banii în bănci în pierdere şi să nu-i băgăm în acţiuni sigure pe Bursă, să ne luăm şi noi 5% pe an? De ce noi românii suntem mereu cu paguba, trădătorilor de Neam şi Ţară?

Şi statul român de ce nu contribuie la înfiinţarea sau consolidarea de companii puternice cu capital românesc? De ce nu sprijiniţi un operator portuar român să ia în concesiune porturi străine? De ce nu sprijiniţi expansiunea economică românească şi interesul naţional românesc? Nu există o ţară puternică fără companii naţionale puternice. Congo nu are companii congoleze. Nici România nu (mai) are companii româneşti. Ce ne tot vrăjesc ăştia cu strategii, Drumul Mătăsii şi „regiunea extinsă a Mării Negre”? Vrăjeli. Nimeni nu se gândeşte la Ţară decât cum să o prade mai bine.

Tot nişte vrăjeli sunt şi minciunile despre „binefacerile” aduse de strategiile pesediste în Portul Constanţa. De 10 ani traficul scade constant. Capacitatea de operare a portului, de 120 milioane tone, este utilizată doar la jumătate. Se operează o cantitate mai mică de mărfuri decât în 1989 deşi atunci economia românească nu era racordată la globalizare în măsura în care este în prezent.

Ciuma Roşie – blestemul Constanţei 

Dubai Ports a primit concesiunea în Portul Constanţa prima dată în 2003 de la fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, naşul politic al lui Radu Mazăre şi cel care l-a recrutat pe madagascarez în PSD, după ce acesta fusese ales ca independent în funcţia de primar al Constanţei. Master Planul de dezvoltare al Portului Constanţa a fost realizat în 1998 de japonezi, cu finanţare de la Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA). Construcţia terminalului a fost făcută cu un credit japonez de 120 milioane dolari acordat în condiţii extrem de avantajoase, cu dobândă minimă. Ideea era ca terminalul să îl opereze japonezii. Numai că după terminarea lucrărilor, prin 2003, Miron Mitrea a dat ţeapă japonezilor şi şeicii de la Dubai Ports au primit terminalul în concesiune. După 15 ani de la megaţeapa pesedistă, Japonia a mai suferit încă o umilinţă în România, prin tratamentul grosolan la care a fost supus de regimul Dragnea premierul Shinzo Abe când a venit la Bucureşti, anul trecut. Sunt mai bune pentru ei şmecheriile cu arabii.

Consesiunea dată de Mitrea în 2003 a expirat şi ştafeta a fost preluată de Dragnea, după cum v-am spus, care le-a reînoit-o vineri pe încă 30 de ani, până în 2049.

Sus inimile, români!

Scopul meu este punerea economiei româneşti şi a resurselor naţionale în slujba dezvoltării economico-sociale a României şi pentru bunăstarea românilor. Pe cei care cred, îi invit cu drag alături de mine. Cine nu crede, nu are decât să întoarcă capul, să dea cu pietre, să râdă sau să plângă. Eu merg neabătută şi voi parcurge fiecare etapă până îmi voi atinge ţinta. Orice avalanşă începe  începe cu un bulgăre.

Iubiţi Constanţa! Iubiţi România!

#ConstantaDragosteaMea

 

 

 

 

 

9 COMENTARII

 1. Aveti niste informatii foarte proaste si nedocumentate , as vrea si eu sa stiu eu sursa lor pentru a verifica. Terminalul de containere l-au construit cei de la DP World de la zero si il opereaza cu succes in Marea Neagra pentru ca Romanii nu sunt in stare sa faca nimic in port
  Ce s-a vandut mai exact, pentru ca erau numai boscheti acolo inainte sa vina DP World , ziceti mersi ca asa a aparut si Cosntanta pe harta maritima a traficului de containere ca nu stia nimeni de noi inainte sa vina acesti arabi. Articol de doi lei, a vandut PSD multe parti din tara, dar aici chiar nu e cazul si se mananca cu lingurita daca se face aceasta afirmatie, si asta va zice cineva care cunoaste portul.

 2. “Se vinde” sau “este vanduta” ? Lasati reflexivele toxice si responsabilizati pe cei implicati. Mai reluati regulile de utilizare a diatezei active, ca sa nu ajungeti sa imitati jurnalistele stagiare sau purtatorii de cuvant ai institutiilor de stat aflati in incurcatura.

 3. Între prostia umană dobândită, lipsa acută şi gravă a educaţiei şi a unei culturi de valoare însuşite şi caracterul ticăloşiei parvenitului Dinu Păturică(asexuat)… nu cred că pot opta pentru vreuna dintre variante. Deoarece vorbim, din păcate, despre o sumă a acestora, întruchipată şi imanentă acestor ipochimeni, adevărata Pestă a naţiei române!

  P.S. Drept dovadă sunt legile antiromâneşti şi proungureşti adoptate în Parlament – instituţii oficiale ale statului român(administrative -Acte oficiale, regii, tribunale, poliţie etc.) inscripţionate bilingv şi străzi rebotezate şi cu nume interzise a criminalilor de război horthyşti, poeţi unguri ce-au ”cântat” şi preamărit(ca pe nişte legende ale Olimpului) grozăviile de Ip, Trăznea, Beliş etc., cărora li s-au ridicat statui şi grupuri statuare, la loc de cinste, în multe dintre municipiile Transilvaniei. Iuliu Maniu, Octavian Goga, Ştefan Cicio Pop, Gheorghe Pop de Băseşti, Aurel Lazăr, G. Coşbuc, Nicolae Iorga, Nae Ionescu, Petrică Ţuţea, Lucian Blaga, Noica şi Mircea Eliade etc., cred că s-au întors în mormânt de neputinţă şi supărare, şi continuă cu întoarcerile! Pentru că românii nu sunt angajaţi ăn instituţiile statului român deoarece nu cunosc limba minorităţii maghiare?! Unde s-a mai văzut aşa ceva? În ce ţară normală la cap, copiii şi nepoţii celor care au murit în cel de al doilea război mondial pentru eliberarea Transilvaniei, adică a României, să nu fie angajaţi de Statul Român, în instituţiile sale teritoriale, pentru că ”E Necesar” a fi angajaţi copiii şi nepoţii celor care i-au omorât pe români şi i-au alungat din satele şi din oraşele transilvănene; însuşindule casele, bunurile şi pământurile, dacă nu i-au Omorât şi au scăpat de Urgie să se refugieze în Regat, Moldova sau în zona de sud a Transilvaniei, neocupată de horthyşti unguri şi de românii unguri – cei care s-au transformat în bestii umane la sosirea fraţilor lor din Ungaria!… vecinii de până atunci ai românilor!
  P.P.S. Iar indivizii ‘ăştia’, legiuitorii de legi profund antiromâneşti, după ce i-au alungat pe românii – altfel, iubitori de neam şi de ţară, profesionişti şi harnici – peste graniţa României, se pot ei numi oare români?!
  Deşi molfăie mai nou extrem de lejer, fără reţineri şi fără nici cel mai mic semn de respect, noţiuni ca Naţiune, Naţionalism, Tradiţie moştenită, şi despre recunoştinţă(fără a deraia) pentru istoria neamului românesc şi pentru jertfa înaintaşilor noştri, a poporului şi a elitei intelectualităţii române!
  Pe care nu le simt şi nu le trăiesc cu adevărat deoarece nu le înţeleg, fiind nişte noţiuni vagi dacă nu chiar străine pentru ei, pe care le plimbă între bolta palatină şi dantură… printre dinţii – ‘perle’ rare, ce-au scăpat mult prea uşor în eter, şi din cauza unor zdrenţe din mass-media!
  Acest lucru se petrece într-o ţară invadată de… şi doar atunci când nişte ticăloşi – cozi de topor ai neamului românesc – şi-au dat mâna şi se folosesc de nişte analfabeţi funcţionali, sfertodocţi, iar poporul, după ce a realizat că a fost păcălit(pt. a câta oară să fie, Doamne?!), nu ia poziţie necesară pentru a îndrepta minciuna şi greşeala făcută, pentru a-şi apăra Patria de intruşii aflaţi la putere şi de nenorocirile ce i se pregătesc, punând România din nou pe şinelebune şi drepte! Amin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here