Sunt solidară cu profesorii de Geografie. Ciuma Roşie la cheremul Budapestei

0

Ecaterina Andronescu, ministrul pesedist al Educaţiei şi groparul învăţământului românesc, a pornit pe calea trădării naţionale. Prin aşa-zisa „reformă” a Educaţiei a anunţat că Geografia nu va mai fi probă la Bacalaureat, după ce mai înainte această materie a fost scoasă şi de la examenul de capacitate. Ticăloşia se face la ordinul Budapestei. UDMR a devenit filiala din România a FIDESZ, partidul horthyst şi iredentist al lui Orban Viktor şi şantajează coaliţia PSD-ALDE cu voturile sale. Pentru a fura ca porcii şi a scăpa de puşcărie, pesediştii cedează orice, vând orice. Javrele nu au Patrie.

După 1990 şovinii antiromâni din UDMR au făcut permanent presiuni infernale pentru a obţine învăţarea istoriei şi geografiei României în ungureşte, nu în româneşte. Ei vor să crească noi generaţii care să fie cetăţeni ai „Ungariei Mari”, care să nu mai ştie de Târgu-Mureş, ci de Marosvasarhely, iar Crişul să fie Koros, Cluj-Napoca să fie Kolozsvar şi Ceahlăul să devină Csalho. În anul 2011 coaliţia de atunci a acceptat asta tot, pentru a se agăţa de putere cu voturile UDMR. Condiţia a fost însă ca manualele de Geografia României în ungureşte sau alte limbi ale minorităţilor să fie identice cu cele de limba română. Nici asta nu le-a convenit însă iredentiştilor unguri. Acum, pentru a nu mai fi nevoiţi să înveţe, fie şi în ungureşte Geografia României, şovinii unguri au şantajat PSD să scoată pentru toti copiii, inclusiv pentru cei români această materie. Ciumei Roşii i-a convenit, pentru că s-a gândit că manevra va trece neobservată dacă geogrsfia se scoate de peste tot, indiferent de limba de studiu, iar românii nu vor sesiza că Dragnea şi Tăriceanu, care sunt vânduţi ungurilor cu fulgi cu tot, mai fac încă un act de trădare naţională.

PSD ne minte că UDMR nu ar fi la guvernare, dar la Ministerul Educaţiei, în domeniul învăţământului în limbile minorităţilor naţionale şefă este secretarul de stat Elisabeta Kovacs. De ce nu au pus o tătăroaică de-a noastră, sau o turcoaică? Numai că musulmanii dobrogeni sunt patrioţi, bunicii lor şi-au vărsat sângele în toate războaiele pentru apărarea patriei şi întregirea neamului. Poate că tocmai asta deranjează!

PSD dă o lovitură cumplită identităţii naţionale a românilor şi merge înainte pe calea desfiinţării noastre ca popor. Cunoaşterea geografiei este esenţială pentru formarea identităţii naţionale a noilor generaţii. Ce „români” mai sunt aceia care nu au auzit de Olt, Mureş, Ceahlău ori Bucegi?

Mergând pe calea distrugerii a tot ceea ce există în România, Ciuma Roşie vrea acum să distrugă şi ştiinţa geografiei, care în România l-a dat pe un savant de talie mondială ca Simion Mehedinţi. Profesorii noştri de geografie au reuşit să insufle copiilor dragostea faţă de această materie. Elevii români au obţinut rezultate remarcabile la concursurile şi olimpiadele internaţionale de geografie şi mulţi aleg geografia ca probă de Bacalaureat. Politica dementă şi antinaţională a Ciumei Roşii va avea însă ca efect aruncarea pe drumuri şi marginalizarea socială a mii de profesori de geografie.

Dascălii spun în protestul lor că nicio altă disciplină şcolară nu a fost aşa de lovită precum a fost geografia în ultimii 30 de ani:

“Nici măcar regimul comunist nu și-a permis să distrugă geografia. La 30 de ani de la profundele schimbări de regim politic și social avem surpriza să observăm că se lucrează temeinic la această distrugere. Probabil că nici o altă disciplină nu a fost atât de lovită în timp. Numărul de ore de Geografie s-a redus, constant și drastic, ajungând la un nivel minimal, de avarie, iar acum se dorește excluderea ei de la examenul de bacalaureat, urmând ca, probabil în scurt timp, să fie eliminate din școli și orele puține care au mai rămas pentru această disciplină”, adaugă profesorii.

Fiţi solidari cu profesorii de geografie! Semnaţi petiţia lor (1), ajutaţi-i!

Iar trădătorilor de Neam şi Ţară, Dragnea, Tăriceanu, Andronescu, le amintesc blestemul din „Doina” lui Eminescu.

„De la Nistru pân’ la Tissa

Tot românul plânsu-mi-s-a,

Că nu mai poate străbate

De-atâta străinătate…

…Vai de biet român săracul!

Îndărăt tot dă ca racul,

Nici îi merge, nici se-ndeamnă,

Nici îi este toamna toamnă,

Nici e vară vara lui,

Şi-i străin în ţara lui…

…Cine-au îndrăgit străinii,

Mâncă-i-ar inima câinii,

Mânca-i-ar casa pustia,

Şi neamul nemernicia!”

Românii se ridică! Hai Constanţa! Hai România!

(1) https://www.petitieonline.com/progeografia?uv=14225216&utm_source=whatsapp&fbclid=IwAR1DvhKJJKFNTUx89gA2Yz3ORmL7FMV7JCf-gaJOgnm5LQtU7pwPwuB_ah8

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here