Sunt solidară cu cadrele medicale. Liviu Dragnea o instigă pe Sorina Pintea să dea vina pe medici şi asistente pentru dezastrul din Sănătate

4
Nicoleta Ploscaru

 

Foto: Ministrul Sănătăţii pretinde că nu a făcut controalele nocturne pentru imagine. Atunci ce căuta cu şapte televiziuni după ea prin spitale?

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a început să bântuie noaptea prin spitalele judeţene. A fost Ploiești, Târgu Jiu şi Slobozia. Duminică a fost la Constanța şi marţi a descins la Spitalul de Urgență din Călărași. La Constanţa Pintea a găsit marii vinovaţi pentru dezastrul sistemului de Sănătate, anume asistentele şefe de la Neurologie şi triajul de la Unitatea Primire Urgenţe.

Nu aceasta este treaba unui ministru, să numere prosoapele din saloane, ori să scotocească prin oficiile de pe secţii, cu camerele de televiziune roind în jurul ei.

Un ministru are răspunderea cheltuirii miliardelor de euro pe care îi are pe mână de la buget. Pintea ştie că suntem singura ţară din UE unde statul cheltuiește sume egale pentru spitale şi pentru medicamentele compensate, din cauza mafiei medicamentelor, dar nu am auzit să fi zis că vrea să facă ceva pentru ca sistemul din România să devină normal.

Nu am auzit-o nici că a adoptat Planul Naţional Integrat de Control al Cancerului pe 2017-2020 care stă la sertar, deşi suntem în anul 2019 şi este o obligaţie de stat membru UE să avem asemenea plan. Acestea sunt treburi de ministru al Sănătăţii.

Pintea trebuia să fi început construcţia celor 8 spitale judeţene şi unul republican, promise în programul de guvernare cu care guvernul a fost învestit de Parlamentul României. În loc de spitale regionale ni se livrează însă minciuni şi explicaţii care mai de care mai fanteziste.

Treaba ministrului este să facă politici de Sănătate pentru oameni, nu pentru şmecheri. Sorina Pintea scos-o ţap ispăşitor pe asistenta şefă de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Constanţa. La spitalele din România aglomeraţia are drept cauză şi politica dementă instituită de secretarul de stat Raed Arafat de mai mulţi ani. La Urgenţă ar trebui să ajungă cazurile cu adevărat urgente, adică infarcturi, victime ale accidentelor rutiere, împuşcaţi, înjunghiaţi ş.a.m.d. Dacă te prezinţi la UPU cu un cuţit înfipt în spate eşti un caz urgent.

Acum pacienţi cu diferite afecţiuni ajung acolo şi UPU s-a transformat într-un fel de recepţie sau de policlinică ambulatorie pe unde trec toţi, aglomerându-se în mod aberant. La Constanţa aglomeraţia e sporită şi de lipsa spitalelor. De exemplu nu există spital de pediatrie şi copiii ajung tot la Spitalul Judeţean. Vara mai sunt şi turiştii. Aceşti miniştri se aud singuri ce spun? Pintea deplângea demagogic aglomeraţia şi timpii de aşteptare de la Spitalul Judeţean Constanţa şi că oamenii aşteaptă cu orele. Păi dacă aştepţi cu orele şi n-ai murit înseamnă că nu eşti un caz de urgenţă. La Spitalul Judeţean se prezintă şi câte 500 pacienţi zilnic la UPU şi chiar şi Pintea a recunoscut că au fost 274 cazuri în câteva ore cât a stat ea pe acolo. 500 cazuri urgente? A fost – Doamne fereşte – vreun cutremur de gradul 7 la Constanţa duminică seara, au fost lupte de stradă ca la Damasc?

Asta trebuie să schimbe şi să organizeze ministrul Sănătăţii, nu să expună oprobiului public o asistentă, lezându-i demnitatea umană şi profesională. Dacă aceasta va fi demisă şi va veni altă asistentă şefă ce va face cu 500 cazuri pe zi la Spitalul Judeţean Constanţa? Îi va băga ordonat pe pacienţi la UPU ca pe oi la strungă? Va veni iar Pintea în crucea nopţii, ca strigoii, să o concedieze şi pe noua asistentă şefă?

Pintea a fost directoare de spital la Baia-Mare, până să ajungă senatoare pesedistă şi ministreasă şi ştie foarte bine de ce este aglomeraţie la UPU. Chiar nu îi este ruşine să vorbească, să mintă opinia publică, să dea vina pe o asistentă şefă? Care sunt interesele de la medicina de urgenţă şi UPU, de ce nu se schimbă sistemul instituit de Raed Arafat? Cât timp mai vor să îi umilească pe românii care stau claie peste grămadă la UPU?

Dragnea îl copiază pe Stalin

Foto: Sorina Pintea susţine minciuna lui Dragnea, că a tăiat bani de la serviciile de informaţii ca să dea vitamina D la copii

În faţa dezastrului economic, social şi umanitar în care se afla URSS după război, dictatorul sovietic Iosif Stalin a găsit ţapul ispăşitor, medicii. A inventat complotul “halatelor albe” şi KGB umplea dubele cu medici pe care îi ducea în Gulag. Dacă nu ar fi murit dementul criminal în masă, probabil că URSS ar fi rămas fără medici în scurt timp. Un alt mustăcios, Liviu Dragnea, îl copiază pe Stalin şi instigă împotriva cadrelor medicale.

După descinderea Sorinei Pintea la Spitalul Judeţean Constanţa am arătat că aceasta a făcut o acţiune de propaganda. Pintea a dezminţit, a spus că ea nu a intenţionat să facă o acţiune de imagine. Pe bune? Atunci de ce s-a dus în toiul nopţii cu şapte televiziuni după ea prin spital? Asta ne jigneşte inteligenţa, ne crede pe toţi proşti.

Dragnea şi Pintea s-au dat singuri în vileag şi au dezvăluit că intenţia lor este să instige opinia publică împotriva cadrelor medicale pentru dezastrul din Sănătate. Liviu Dragnea a sărit să o apere pe Pintea, dar să se apere şi pe el însuşi, după acuzaţiile că s-a internat la un spital privat, în loc să se ducă la unul de stat atunci când s-a plans de dureri de spate.

A doua zi după controlul “inopinat” de la Constanţa Liviu Dragnea a sărit să o apere pe Sorina Pintea acuzată că îşi face imagine pe seama cadrelor medicale. Dragnea a spus că el a trimis-o în control şi nu a pierdut ocazia să le scoată pe nas medicilor de la spitale de stat majorările salariale. Iată ce declara:

„Salariile în privat sunt mai mici cu 20-30% ca la stat. Acuma (în spitalul privat n.n.), curăţenie exemplară, condiţii foarte bune. Nu ştiam, n-am mai fost internat. Şi am vorbit cu dna ministru: e foarte în regulă că noi am mărit salariile, aşa ne-am asumat şi când o să fie sănătate le mai mărim, programul de investiţii în sănătate e uriaş. De ce nu putem să avem curăţenie şi condiţii bune în spitalele de stat? Şi am rugat-o să meargă ziua, noaptea, neanunţat şi să arate ce se întâmplă acolo”. (1)

Totul este clar. Dragnea spune cu subiect şi predicat că a trimis-o pe Pintea la Spitalul Judeţean Constanţa nu ca să rezolve situaţia, ci pentru propaganda: “ca să arate ce se întâmplă acolo”! Să “arate”, nu să rezolve? Şi cui să “arate”, Dragnea? Nu voi sunteţi la butoane? Trebuie să vă “arate” cineva ce aveţi de făcut? Atunci la ce mai sunteţi la putere? De fapt Sorina Pintea, conform instigării lui Dragnea, trebuie să “arate” alegătorilor că PSD s-a zbătut să rezolve situaţia din Sănătate, a majorat salariile medicilor de la stat cu 20-30% faţă de salariile colegilor din spitale private şi iată că medicii şi asistentele de la stat îşi bat joc de mărinimia PSD!

Sorina Pintea a recunoscut şi ea că de fapt a fost la Constanţa într-o acţiune de propaganda menită să îndrepte spre cadrele medicale furia populară justificată. Iată cum a explicat ea descinderea de la Constanţa:

“Pur şi simplu m-am săturat să fim arătaţi cu degetul, Ministerul şi ministrul, pentru anumite lucruri care sunt în fişa postului (cadrele medicale din spitale – n.n.). Sistemul suntem noi, fiecare trebuie să avem grijă, să ne facem treaba şi să schimbăm în bine sistemul”.

Adică recunoaşte că a intenţionat să arate că nu guvernul şi ministrul Sănătăţii au vreo responsabilitate pentru dezastrul din Sănătate, ci cadrele medicale. Ea merge mai departe cu tupeul şi pretinde că “sistemul suntem noi toţi” şi că “trebuie să schimbăm în bine sistemul”. Pe bune? Brancardierii şi infirmierele de la Spitalul Judeţean Constanţa sunt de vină că Secţia Radiologie stă închisă din 2016 în timp ce proprietarul spitalului, adică CJ Constanţa condus de preşedintele Horia Ţuţuianu a primit echipamente de radiologie pe banii Bancii Mondiale, dar se uită la ele ca curca-n crăci pentru că n-au fost în stare să facă un buncăr de beton unde să le instaleze? “Noi” trebuie să schimbăm sistemul, cum spune tupeista asta? Adică medicii şi asistentele de la Spitalul Judeţean Constanţa pot să dea legi şi ordine de ministru, pot schimba aberantul sistem UPU? Cadrele medicale sunt de vină pentru că CNSAS Constanţa a avut pe 2018 buget de 215 milioane de euro dar pacienţii vin la spital cu medicamente de acasă?

Când la Spitalul Judeţean Constanţa renovarea unei singure secţii costă câte 3,4 sau chiar 5,6 milioane euro ca la Ambulatoriu, cam cât costă ridicarea unui spital privat de la temelie, oare diferenţa de bani a intrat în conturile din Panama şi Virgin Islands ale celor două “criminale”, asistenta şefă de la Neurologie şi cea de la UPU? Chiar nu vă e ruşine bandiţilor? Fostul director de la Spitalul Judeţean, Dănuţ Căpăţână care execută la Poarta Albă o pedeapsă de 6,5 ani şi alta de 10 ani, a furat cumva cot la cot cu medicii stagiari din spital? Până unde mergeţi cu batjocura?

La ordinal lui Dragnea, Sorina Pintea a mers şi mai departe cu instigarea contra “halatelor albe”, după modelul idolului Iosif Stalin. După ce Pintea a bântuit noaptea ca huhurezul şi Spitalul Judeţean Călăraşi a aruncat în faţa presei mesajul propagandistic: “La Spitalul Judeţean Călăraşi cel mai mult am fost dezamăgită de blazarea şi nepăsarea personalului medical”. Sorina Pintea aruncă astfel blamul asupra unei întregi categorii socio-profesionale pe care o supune oprobiului public. Oare Sindicatul Sanitas nu are nimic de spus, doarme? Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ce spune de blamarea unei întregi categorii de oameni, nu se autosesizează?

Sunt româncă şi mă doare sufletul!

Nu mai suport să se dea vina pe români, că sunt un popor “nereformat”. Românii sunt de vină, niciodată nu sunt de vină politicienii şi stăpânii lor. Acum este arătată drept ţintă-piept o întreagă categorie socio-profesională de români, cadrele medicale. Pentru nenorocirea din Sănătate nu sunt de vină polticienii sau stăpânii lor din “Big Pharma”, corporaţiile multinaţionale din industria medicamentelor, ci medicii şi asistentele. Dragnea, ticălosule, băiatul meu e student la medicină, cu ajutorul lui Dumnezeu va ieşi doctor, şi nu te las să arunci cu noroi în el! E tânăr şi are vise, învaţă, se pregăteşte. Şi nu vrea să fie medic la Paris şi nici măcar la Bucureşti, vrea la Constanţa!

Mai ţineţi minte când instigau împotriva agenţilor economici români? Când cei mici din chioşcuri de termopan sau de la parter de bloc erau “buticari”, iar cei cu firme mai mari, care mai stăteau în calea corporaţiilor străine erau “securişti”? Acum, că nu mai avem capital românesc, vă e mai bine? Acum, când “buticarul” roman a ajuns fie slugă la Kaufland pe salariul minim, ori a plecat în Italia şi în magazinul său de la parter de bloc e MegaImage sau casă de pariuri, vă e mai bine? Toată lumea îi înjura pe asfaltatori. Acum că nu mai sunt firme româneşti şi firma italiană a lucrat de mântuială şi a surpat autostrada la Deva, e mai bine? Italienii sunt mai cinstiţi decât românii?

România este ţara noastră, noi suntem români, noi suntem aici de veci stăpâni! Ţara trebuie condusă în interesul românilor şi toate resursele sale trebuie puse în slujba poporului, nu a unei clici de paraziţi!

Românii se ridică❗️Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

(1) https://adevarul.ro/news/politica/dragnea-spune-pintea-controale-spitale-i-a-cerut-lucru-1_5cac0eed445219c57e47aa45/index.html

4 COMENTARII

 1. La privat e curatenie…oameni buni, e crat si pt ca acolo ajung in postura de pacient un cetatean ce isi permite sa plateasca…nu si cei de pe strada, adunati din groapa sau cine stie din ce comunitate certata cu apa..
  Se investeste mai mult in produse de curatenie si tin cont de investitie, verificand efecuarea acesteia, adica nu sunt indiferenti la banii investiti..
  Daca nu ar mai exista indiferenta, daca am fi oameni intre oameni si marele capete ar cobori nasul sa nu mai fie asa pe sus , cautand sa afle adevaratele motive pt ineficienta unora sau altora, poate ca vom obtine si calitatea serviciilor acordate la spitalele de stat si dispersia frustrarilor personalului medical..

 2. Că după 27 de ani de muncă și de plătit asigurări de sănătate, nu poți să beneficiezi de un RMN gratuit, că nu sunt fonduri și aștepți 3 luni sau mai mult, asta nu vede d-na ministru! Bine că asigurările ți le trag cu forța din salarii, dar dacă vrei analize sau investigații gratuite te bagă în aceeași oală cu cei care n-au plătit în viața lor asigurări medicale.

 3. Curățenia din spitale nu se face de către personalul de spital decât în reanimări și blocurile operatorii. În rest fac firme private, care au câștigat licitațiile (poate sună cunoscut și vă dă un indiciu ale cui sunt de fapt), sistem numit externalizarea serviciilor, alături de spălătorii, bucătărie…sistem introdus de pe vremea lui Năstase. Eficient într-o țară normală, la noi…trăiască Pilele Cunoștințele Relațiile.
  Dar medicii și asistentele sunt de vină.
  PE BUNE?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here