Strategia de dezvoltare economică a Constanței

0

Strategia mea are două direcții:

  1. Dezvoltarea accelerată prin realizarea de mari investiţii publice cu fonduri proprii şi europene şi atragerea investiţiilor private.

  2. Transformarea Constanţei într-un pol de atracţie economic, turistic, cultural, ştiinţific, pentru a atrage atrage investitori, studenţi, cercetători ştiinţifici, profesionişti cu înaltă calificare, turişti.

 

Marele salt. Finanțări şi investiţii de un milliard de euro în Constanţa

Voi atrage un miliard de euro în Constanţa, din diferite surse de finanţare şi cu banii voi transforma oraşul şi voi creşte rapid gradul de bunăstare al constănțenilor. Constanța are un buget de investiții pentru 2020 de numai 18 milioane euro, în timp ce Cluj-Napoca dispune de 129 milioane euro pentru investiţii şi dezvoltare pe anul 2020! Dacă vom continua ca până acum, Constanţa nu se va putea dezvolta niciodată.

Voi face ratingul Constanţei

Voi angaja una dintre marile firme internaţionale ca Standard & Poor’s sau Moody’s care să facă ratingul Constanţei. Odată ce Constanţa va avea rating, va avea şi acces la finanţări pe pieţele financiare internaţionale.

Emisiunea de obligațiuni de 500 milioane euro pe piețele internaționale

Odată ce Constanţa a obţinut rating, voi lansa o emisiune de obligaţiuni municipale pe pieţele financiare, în valoare de 500 milioane euro.

Atragerea fondurilor europene

Voi accesa toate programele de finanţare de la Uniunea Europeană. O parte din finanţarea obţinută prin obligaţiuni municipale va fi folosită pentru co-finanţarea de către Primărie a proiectelor cu fonduri europene. Banii se înmulțesc astfel de 7-10 ori!

Atragerea fondurilor de la Guvernul României

Voi identifica toate programele de finanţare de la Guvern şi ministere şi voi depune proiecte pentru fiecare minister şi tip de program în parte, pentru a construi un stadion ultramodern, pentru restaurarea clădirilor de patrimoniu din Peninsula Constanţa, pentru infrastructură rutieră, pentru săli de sport pentru şcoli.

 

Link-uri:

  1. Strategia dezvoltării Constanței: https://www.nicoletaploscaru.ro/nicoleta-ploscaru-primarul-tau-program-politic-strategia-dezvoltarii-constantei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here