Sportul. Farul Constanța – Campioana României

0

Politica mea în domeniul sportului are două direcții.

  1. Conform strategiei mele de transformare a Constanței într-un centru de atracție, voi dezvolta infrastructura sportivă pentru a găzdui competiții naționale și internaționale de cel mai înalt nivel.

Sunt unicul candidat care și-a propus construirea unui stadion nou, ultramodern, pe locul actualului stadion “Farul”.

Sursa de finanțare este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLDPA) prin Compania Naționala de Investiții.

Mai multe orașe din România au construit stadioane noi din aceasta sursa de finanțare.

Contracandidații mei se opun acestui proiect măreț pentru Constanta. Ei au interese imobiliare ascunse și așteaptă ruinarea actualului stadion.

Ca primar, voi solicita MLDAP să modifice proiectul de Sala Polivalentă de 5.000 locuri. Am arătat în analizele mele că este prea mică și nu va fi omologată pentru campionate europene sau mondiale de Federațiile Internaționale de Gimnastică, Baschet, Handbal. Voi depune proiect de Sală Polivalentă de 10.000 locuri.

Constanța va fi un centru internațional al sportului. Vom vedea știri din Constanta la CNN și Euronews.

Tot cu finanțare de la MLPDAP voi construi un bazin olimpic de înot, așa cum au făcut și primarii din alte orașe.

 

  1. În conformitate cu strategia mea de creare și promovare a brandului “Constanța” mi-am propus promovarea în Liga 1 și apoi câștigarea Campionatului României de către clubul de Fotbal Farul Constanța. Primăria se va implica în club. Acest model a fost aplicat la Craiova.

La București Primăria s-a implicat la Club Sportiv Municipal București și a reușit un succes de senzație. Echipa de handbal feminin a câștigat Liga Campionilor Europeni la Handbal!

Dacă s-a putut la Craiova și București, se va putea și la Constanța!

Farul suntem noi!

 

  1. Sportul ca activitate recreațională și de întărire a sănătății.

Voi dezvolta sportul de masă, pentru a da posibilitatea cât mai multor copii și tineri să facă sport. De asemenea, sportul de masă este pepiniera pentru sportul de performanță, iar eu vreau performanță la Constanța!

Voi identifica toate terenurile și clădirile cu destinație sportivă aflate în proprietatea sau administrarea Primăriei și le voi reabilita.

După cum mi-am propus și în capitolul “Școala” din programul meu, voi face săli de sport pentru toate școlile din Constanța.

Voi continua susținerea cluburilor sportive constănțene de la bugetul local. Resping demagogia și populismul partidelor care se opun finanțării de la bugetul local.

Fără acest sprijin sportul ar muri la Constanța. Eu nu accept așa ceva!

 

Link-uri:

  1. Strategia dezvoltării Constanței: https://www.nicoletaploscaru.ro/nicoleta-ploscaru-primarul-tau-program-politic-strategia-dezvoltarii-constantei/
  2. Ministerul Lucrărilor Publice: https://www.mlpda.ro/
  3. FC Farul Constanța: https://fcfarulconstanta.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here