Slovacia interzice imnul și steagul Ungariei pe stadioane. România este abandonată

0

Slovacia a interzis intonarea imnului Ungariei pe teritoriul său, în baza unei legi care va intra în vigoare de la 15 mai, încălcarea legii fiind pedepsită cu amendă de 7.000 euro. Inițiativa legislativă a fost adoptată din cauza extremiștilor din galeria echipei de fotbal FC DAC 1904 din Dunajska Sreda, un oraș slovac locuit de unguri. Huliganii intonau la începutul fiecărui meci imnul Ungariei. Patronul clubului este un afacerist ungur apropiat de premierul Viktor Orban.

În anul 2013 Slovacia a interzis intrarea pe stadioane cu steagurile altor state după ce extremiștii unguri au fluturat steagurile “Ungariei Mari” la meciul echipei din Dunajska Sreda cu Slovan Bratislava, fapt care a provocat intervenția în forță a organelor de ordine. Finanțarea cluburilor deținute de unguri pe teritoriile vizate de anexionismul Budapestei din Slovacia sau România este politica de stat a Ungariei. Mediile suporterilor ultras sunt cele mai adecvate pentru promovarea naționalismului extremist și șovin, cu accente revanșarde și iredentiste. La momentul potrivit, ultrașii echipelor deținute de patroni unguri și finanțate de Ungaria se pot deda la dezordini violente, jucând rolul “omuletilor verzi” ai lui Putin, din Crimeea și Donbas. La noi, acest rol par să-l joace clubul de hochei HSC Csikszereda (Miercurea Ciuc), campioana României, și clubul de fotbal din Liga 1 Sepsi Szentgyorgy (Sfântu Gheorghe).

Dacă guvernul Slovaciei ia măsuri hotărâte împotriva pericolului șovin iredentist și a huliganismului de pe stadioane, România este abandonată de propriul guvern. Dragnea, Tăriceanu, Melescanu, s-au făcut preș în fața lui Viktor Orban.

În imagine, un ultras dinamovist care a reușit să smulgă steagul Ungariei din sectorul galeriei secuilor de la Sepsi, la partida Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo București. Cinste lor! Cinste “câinilor”!

Hai Constanța❗️Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here