Salvați Portul Constanța de mafia politică!

0

Mafia politică a dat o lovitură groaznică Portului Constanța și constănțenilor, pentru că circa 20.000 oameni își mănâncă pâinea în legătură cu portul, dacă îi socotim și pe cei care lucrează la negru. Este vorba nu doar de salariații APMC, ci și de numeroase firme, de transportatori, comisionari vamali, brokeri de asigurări etc, toate constănțene.
Vama și ANAF au dat un ordin ilegal și care încalcă legislația europeană, prin care containerele nu se mai vămuiesc în port, ci în locul unde este sediul social al firmei. Din aceasta cauză, Portul Constanța va pierde o mare parte din piața de containere. Pentru că suntem în UE, și o marfă poate fi vămuită în orice punct, în orice țară. Și multe firme vor renunța la traficul prin Constanța.
Deși mai mulți candidați la Primărie, CL și CJ se fudulesc că au legătură cu portul sau navigația, eu sunt singura care am arătat în mai multe analize că guvernele și mafia politică sunt de vină pentru că Portul Constanța pierde piața containerelor în favoarea altor porturi ca Varna, Odesa, Burgas. Iar vechii clienți ai portului din Ungaria, Serbia, Arad, Oradea, Timișoara, renunța la Constanța în favoarea porturilor de la Marea Adriatică. Iar acum mafia politică ne dă lovitura de grație cu ordinul dement de vămuire a containerelor în afara Constanței‼️
Mafioții și-au pregătit dinainte două puncte vamale la București și acum vor să le asigure de lucru, în dauna Constanței. Din 121.000 containere trecute prin port anul trecut, firmele au ales să vamuiasca în Port 81.597 containere. Din cele 57.879 containere destinate firmelor din București și Ilfov, intrate prin portul Constanța, pentru 43.232 (75%), se făcea vamuirea la birourile vamale din Constanța. Erau painea noastră. Acum rămânem fără ele. Vor merge la București sau mai degrabă în porturi străine!
Șeful Vămilor, un anume Mutescu, are obrăznicia să explice că a făcut manevră pe motiv ca personalul din punctele vamale din interiorul țării nu prea avea de lucru, era “încărcat” sub media națională. Pai dacă frecau menta la serviciu, atunci să-i dea afară și să suplimenteze personalul la Vama Constanța, nu să pună firmele să care containere de-a curmezișul țării, ca să aibă niște birocrați obiectul muncii‼️
Vinovați sunt liberalii. Pentru că ei conduc Ministerul Finanțelor, ANAF și Vama. Pentru ca “USL trăiește”, șefa ANAF, Mirela Calugareanu, care a aprobat criminala manevra, este moștenită din guvernarea PSD!
Vinovați sunt parlamentarii județului. În primul rând, deputatul Bogdan Huțucă, șeful PNL Constanța, ditamai vicepreședintele Comisiei Buget-Finanțe din Parlament, cea care controlează ANAF. În plus, Huțucă și-a băgat un om în funcția de vicepreședinte ANAF, așa că probabil a știut înainte să apară ordinul, ce i se pregătește Constanței. Dacă Huțucă pretinde în aceasta campanie că moare de dragul Constanței, de ce nu a chemat-o la audieri la Comisie pe șefa ANAF, Mirela Calugareanu, să șteargă cu ea pe jos, sau și mai bine, să-i fi cerut ministrului Finanțelor s-o dea afară⁉️
La fel de vinovat este și Vergil Chițac, pentru că este senator de Constanța din partea PNL, partidul de guvernământ. Chițac, care n-a fost niciodată pe mare, se mai da și navigator, ca să obțină voturile navigatorilor constănțeni și mai pretinde și cu un aer fals superior că știe el care-i treaba cu Portul. Pai dacă Chițac ar fi fost vaporean, ar fi murit de foame, nu ar fi fost în stare să vândă o pereche de blugi, cum era pe vremea cealaltă!
O parte consistentă din programul meu este destinată Portului Constanța. Și în campanie voi pune accentul pe Port. Pentru că nu mai are cine. Ceilalți sunt săgețile mafiei politice!

Jos Mafia Politică!
Orice nas își are nașa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here