Riposta mea: Horia Țuțuianu de la CJC minte cum respiră despre Spitalul Regional Constanța

0
Nicoleta Ploscaru

La Constanţa avem cei mai neisprăviţi PSD-işti din ţară. Singurii din ţară care pierd totul pe linie. Au pierdut bani europeni şi proiecte. Au pierdut direcţiile deconcentrate mutate în Galaţi sau Brăila. Au pierdut spitalul regional care nu se mai face la Constanţa, ci în alte oraşe. Şi-au pierdut funcţiile de miniştri şi şefia ANAF pe ţară. Ăştia nici măcar pentru pielea lor nu sunt în stare să se lupte, darămite pentru noi!

Horia Ţuţuianu, preşedintele CJ Constanţa a făcut o conferinţă de presă vineri, în tentativa de a-i înşela pe constănţeni privind pierderea de către Constanţa a spitalului regional în favoarea altor oraşe. El a minţit că „are toate garanţiile” de la premierul Dăncilă că spitalul regional se va face în judeţul Constanţa.

Ţuţuianu minte cum respiră

Ţuţuianu a inventat totul de la cap la coadă. Nu avea cum să-i garanteze lui, Viorica Dăncilă, aşa ceva. Încă din decembrie 2018 Guvernul a hotărât că din cele 8 spitale regionale promise se vor face numai 3, anume la Iaşi, Cluj, Craiova. Constanţa nu este pe listă.

În şedinţa de marţi, 14 mai 2019, Guvernul a adoptat la nr. 9 de pe ordinea de zi a şedinţei, Hotărârea de Guvern pentru adoptarea indicatorilor tehnico-economici al obiectivului de investiţii „Spitalul regional Iaşi”. Unde vezi tu Spital regional Constanţa, Ţuţuiene? Sau ai fumat ceva?

Ca să nu mai spun că indicatorii tehnico-economici aprobaţi în şedinţa de Guvern de marţi pentru spitalul regional din Iaşi sunt rezultaţi din studiul de fezabilitate făcut de consultanţii de la Banca Europeană de Investiţii. La Constanţa nu există nici un studiu de fezabilitate pentru spitalul regional, nu lucrează nimeni la asta, aşa că nici guvernul nu va avea ce să aprobe.

Horia Ţuţuianu se mai dă şi mare la Constanţa, în faţa presei aservite. Cică i-ar fi băgat sula-n coaste premierului Dăncilă (de dragul alegătorilor constănţeni, evident n.n.). Când premierul i-ar fi „garantat” lui Ţuţuianu că se face spital regional la Constanţa, acesta i-ar fi spus cu fermitate: „Doamnă, cu tot respectul, aştept primele documente, după care putem ieşi în faţa oamenilor să le spunem că facem spital regional la Constanţa”. Pe bune? Băi băiatule, termină cu poveştile astea, că râd şi curcile de tine! Tu nici nu ai avea curajul să respiri, dacă te-ai întâlni cu premierul Viorica Dăncilă, darămite să vorbeşti aşa cu ea. Voi sunteţi iepuri, nu bărbaţi!

Plus că te mai şi încurci în minciuni şi te contrazici singur. De ce „ai ieşit în faţa oamenilor”, adică la conferinţa de presă de vineri şi ai minţit că se face spitalul regional dacă nu ai „dovada” de la Viorica Dăncilă că se face spitalul, după cum spuneai ceva mai devreme?

În ce priveşte celelalte două spitale regionale, din Cluj şi Craiova, premierul Viorica Dăncilă a declarat că în cursul acestei veri se va adopta şi Hotărârea de Guvern pentru adoptarea indicatorilor privind Spitalul regional Cluj, iar ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a spus că întârzierile privind spitalul regional Craiova sunt din cauza schimbării amplasamentului terenului.

Spitalul regional nu se face pentru că Ţuţuianu nu vrea şi nu poate

Degeaba încearcă Ţuţuianu să paseze subtil responsabilitatea asupra Bucureştiului, pentru ratarea proiectului de construire a unui spital regional la Constanţa. Toate Consiliile Judeţene şi oraşele nominalizate de la început pentru construcţia spitalelor regionale au pregătit amplasamentele, au avut terenuri. Cluj, Iaşi, Craiova. Cei de la CJ Iaşi au şi trecut terenul din proprietatea lor în proprietatea Ministerului Sănătăţii. De exemplu la Iaşi spitalul regional va avea o suprafaţă desfăşurată de 148.885 metri pătraţi.

Ia zi Ţuţuiene, unde este amplasamentul pregătit de Consiliul Judeţean Constanţa pentru Spitalul regional cu care te lauzi atât? Ţie chiar nu ţi-e ruşine?

Vă spun eu sigur că Ţuţuianu a fumat ceva, de vorbeşte cu atâta nonşalanţă de spitalul regional care ar costa între 300-500 milioane euro, în timp ce el de trei ani nu e în stare să înceapă o lucrare de 2 milioane euro, absolut urgentă, anume buncărul de beton pentru Centrul de Radioterapie de la Spitalul Judeţean Constanţa. Ţuţuiene, te depăşeşte o lucrare de 2 milioane şi jonglezi cu una de 500 milioane? Apropo, tu ştii să scrii pe hârtie 500 milioane cu zerouri?

Constanţa se ridică! Să plece rataţii🤪 şi mincinoşii!🤥

Hai Constanţa❗️ Hai România❗️🇹🇩#ConstantaDragosteaMea💖

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here