Putin, ticălosule! Libertate tătarului Nariman Memedeminov!

0

 

Luni, 5 februarie 2019, jurnalistul civic Nariman Memedeminov (foto sus) a fost mutat într-o celulă de „maximă securitate”, de fapt pentru a fi supus unui regim de exterminare. Mai înainte, jurnalistul fusese internat de forţele de represiune ruseşti la psihiatrie, cu scopul de a-l transforma într-o legumă.

Acum cinci ani, în martie 2014, forţele ruse au invadat peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care aparţinea Ucrainei. Crimeea se află la numai 400 km de Constanţa şi a fost transformată de ruşi într-un adevărat portavion natural pe Marea Neagră. Au instalat acolo rachete care ţintesc România, pentru că este ţară NATO. Dacă ruşii ar pleca vreodată din Crimeea am fi mult mai în siguranţă.

Singura rezistenţă serioasă manifestată împotriva invadatorului este cea a tătarilor. Stalin i-a deportat pe tătari în Siberia şi Uzbekistan, la fel cum i-a deportat şi pe românii basarabeni, dar spre sfârşitul perioadei comuniste tătarii din Crimeea, circa 250.000 persoane, au primit permisiunea să se întoarcă acasă.

Nariman Memedeminov se ocupa cu denunţarea abuzurilor şi încălcărilor drepturilor omului de către ocupanţii ruşi. La fel ca în sinistrele vremuri ale lui Stalin, la ora 6.00 pe 23 martie 2018, mascaţii de la FSB, cum se numeşte acum KGB, au dat buzna în casa lui Nariman din Bahcisarai, l-au trântit la pământ, l-au încătuşat şi l-au dus într-o destinaţie necunoscută. Pentru că nu au putut să-l frângă, kaghebiştii îl supun unui regim de exterminare. Guvernul Ucrainei şi organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului protestează, dar ruşilor nu le pasă, pentru că ei înţeleg doar limbajul forţei.

Ce treabă am eu cu povestea aceasta?

În Dobrogea ocupaţia sovietică a fost cea mai cumplită, faţă de alte provincii româneşti. Au fost mii de morţi şi zeci de mii de dobrogeni trimişi în închisori şi lagăre. Aţi văzut că tocmai ce am pus pe pagina mea oficială de Facebook videoclipul cu Balada lui Gogu Puiu, macedoneanul care a fost liderul rezistenţei armate anticomuniste şi antisovietice din Dobrogea. Vedeţi în poza de sus ofiţerii ruşi din forţele de ocupaţie cum se plimbau pe Bd. Tomis din Constanţa. Nu aş vrea să văd aşa ceva şi în zilele noastre. Noroc să suntem în NATO.

Scriu despre acest subiect şi pentru că am văzut că de la o vreme au apărut pe la noi tot felul de ţăcăniţi care sunt admiratorii preşedintelui rus Vladimir Putin, care „se luptă cu LGBT şi Occidentul homosexualizat şi ne va apăra şi identitatea naţională pusă în primejdie de oculta mondială”. Măi oameni buni, voi nu sunteţi sănătoşi la cap? Adică bărbaţii noştri nu sunt în stare să-şi apere singuri fundurile şi trebuie să vină tancurile ruseşti să le dea o mână de ajutor? Ruşii să ne apere nouă identitatea naţională, după ce au exterminat sau au deportat un milion de români basarabeni, iar pe cei rămaşi i-au deznaţionalizat şi rusificat?

Pe lângă aceasta, eu mereu am avut gura mare şi spun ce gândesc fără să mă tem de nimeni. Când văd că cineva suferă pentru libertatea de exprimare mă pot pune în pielea lui. Cu atât mai mult cu cât şi eu am fost victima represiunii nedrepte, la fel ca jurnalistul tătar. Măcar noi trăim într-o ţară cât de cât liberă şi Justiţia mi-a făcut dreptate, pe când Nariman Memedeminov se află în beciurile KGB din Simferopol şi nu văd cine ar putea să îl scoată de acolo.

Ce să vă mai spun, eu sunt constănţeancă, şi la fel ca mulţi dintre noi mă jucam când eram mică cu copii tătari. Şi acum prietena şi avocata mea este tătăroaică. Îmi sunt dragi oamenii aceştia.

Iubiţi Constanţa❗️💙💛❤️ Iubiţi România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here