Proștii Europei: Suntem singurii din UE care nu controlează compania națională de petrol

0

Adrian Năstase a dat austriecilor compania naţională Petrom şi odată cu ea şi zăcămintele de petrol ale României, practic singurele zăcăminte din Europa continentală, fără cele din Marea Nordului. După Năstase au urmat alte guverne trădătoare, care au acceptat acte adiţionale la contractual de privatizare, cu scopul desăvârşirii jafului. Statul român mai are 20,6% din acţiuni, în timp ce alte state şi-au păstrat pachete semnificative la companiile lor naţionale, iar privaţii care deţin acţiuni la aceste companii sunt cetăţeni ai statelor respective, nu străini, ca la Petrom. De exemplu ENI din Italia are ca acţionar principal Ministerul Finanţelor şi Economiei. Managerul ENI este italian. OMV din Austria, are ca acţionar principal o companie de stat, OBIB cu 31%, în timp ce 42% din acţiuni flotează liber la bursă şi nu se pot coaliza. Manager este austriacul Rainer Seele. În Franţa, managerul companiei Total este francezul Patrick Jean Pouyanne.

Trădarea lui Dragnea

Liviu Dragnea a dat şi el o grea lovitură intereselor poporului român, acceptând în ianuarie 2018, pentru prima data de la privatizarea din 2004, ca austriecii să numească un cetăţean străin la conducerea Petrom. Este vorba despre scoţiana Christina Verchere care a înlocuit-o pe românca Mariana Gheorghe. Este o poveste că austriecii pun pe cine vor pentru că sunt acţionari majoritari. Nicio multinaţională nu sfidează statul unde operează. Nu pune un manager împotriva statului, când ştie că acestuia i s-ar închide apoi toate uşile. Dovadă că în toate statele europene managerii companiilor naţionale de petrol sunt cetăţeni ai acelor state, nu străini, ca în România. De ce Dragnea ne-ai făcut să ne ruşinăm că suntem proştii Europei?!? Cât ţi-ai tras de la combinaţia asta? 30 de arginţi, ca Iuda?😡

Prin Liviu Dragnea, OMV-Petrom conduce România ca pe o republică bananieră. Primul teleormănean al țării a numit-o pe Vasilica-Viorica Dancilă, omul OMV-Petrom, în fruntea guvernului. Dancilă a absolvit Institutul de Petrol și gaze din Ploiești și a lucrat ani de zile la Petrom, până în 2009. Soțul său, Cristinel Dancilă, este și în prezent director de zona la OMV-Petrom, fiind plătit cu circa 8000 euro pe lună. Tot de la OMV-Petrom ia bani și Victor Dancilă, fiul premierului. Acesta ar fi “permitting expert”, adică un fel de băgător de seamă care învârte hârtii.
Ce mai, Viorica Dancilă este cumpărată de OMV-Petrom cu fulgi cu tot, și tocmai pe ea s-a gândit Dragnea să o propună in funcția de prim-ministru. Oare de ce?
Dragnea e legat și cu alte fire de OMV-Petrom. El a pus-o pe Sevil Shaidehh, omul său de încredere, în Consiliul de Supraveghere al OMV-Petrom.

P.S. Fotografia de sub titlu este o reclamă online a OMV-Petrom. După cum vedeți, eu fac “reclamă” gratis pentru OMV-Petrom.😂Dar dacă vedeți aceasta reclama pe alte site-uri decât www.nicoletaploscaru.ro, să știți că apare acolo pe bani grei. Sub pretextul banilor de publicitate, OMV-Petrom a închis gura presei. De aceea vă spun să citiți site-ul meu, pentru că eu lupt, nu mă ascund!💪🏻 Și nici nu mă las cumpărată!👎🏻

Sus inimile, români❗️💙💛❤️ Vom învinge❗️România e țara noastră❗️🇷🇴

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here