Voi conduce cu poporul!

0
Nicoleta Ploscaru - candidat independent la primăria Constanței

Odată pe lună mă voi întâlni cu poporul ca să dau socoteală despre activitatea mea şi a Primăriei. Fie în sezonul cald în faţa Primăriei, fie iarna într-o sală de mari dimensiuni, ca să încapă toată lumea. M-am gândit la Sala Sporturilor.

Şedinţele de Consiliul Local sunt publice, conform legii, aşa că voi dispune să fie transmise video în direct. Cetăţenii au dreptul să participe la aceste şedinţe, aşa că nu le voi mai ţine la Primărie, ci într-o sală mai mare, unde să încapă zeci sau chiar sute de invitaţi.

Voi propune constănţenilor să se organizeze pe cartiere, în ”Sfatul Popular”, care să hotărască în comun cu Primăria ce trebuie făcut în cartierele respective.

O parte din bugetul de investiţii al Constanţei va fi cheltuit pentru realizarea proiectelor propuse în urma consultărilor populare. Aceasta practică se numește bugetare participativă și funcționează în mai multe orașe din România, cum ar fi Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca s.a., precum și din alte state UE.

Voi lua aceste măsuri de transparență pentru că poporul trebuie să ştie ce se întâmplă la Primărie, ce decizii se iau şi cum se cheltuie banii săi. Pe mine m-ar ajuta foarte mult, pentru că voi fi primar independent, aşa că sprijinul meu este poporul, nu un partid sau altul.

 

Link-uri:

  1. Strategia dezvoltării Constanței: https://www.nicoletaploscaru.ro/nicoleta-ploscaru-primarul-tau-program-politic-strategia-dezvoltarii-constantei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here