Nicoleta Ploscaru: Vândutul Dragnea lucrează contra capitalului românesc

0

Liviu Dragnea se dă „naţionalist” în această campanie electorală pentru că aşa l-au învăţat consultanţii israelieni că dă bine la români. Este doar un truc electoral ieftin. Dragnea nu dă doi bani pe români. De altfel eu am arătat că sloganurile electorale ale PSD, „Patrioţi în Europa” şi „România merită mai mult” sunt copiate de Italia. La fel este copiat din Italia tot conceptul de campanie electorală. Vedeţi aici (1), (2). Dacă Dragnea era patriot, mesajele îi veneau din inimă, nu avea nevoie să le cumpere de la străini.

Iată ce zicea Dragnea la o acţiune electorală pe 16 aprilie:

„E o campanie ultraprofesionistă de demonizare a mea, cum n-a mai fost niciodată, pentru că sunt interese în privința resurselor naturale ale țării, a potențialului agricol, a capacității de a participa la lucrări de investiții a firmelor românești. E întâmplator că firme din construcții românești nu prea mai sunt? Chiar așa, unul după altul, băgați în pușcărie sau în faliment?

Minciuni de la un capăt la altul. Să le luăm pe rând.

– Sub guvernarea lui Liviu Dragnea, ponderea firmelor private româneşti în economia naţională a scăzut, ajungând la 45%, comparativ cu firmele cu capital străin, care deţin 47% din economie. Restul până la 100% sunt companii de stat.

– Guvernul lui Dragnea, prin ministrul Finanţelor Orlando Teodorovici, a dat ajutoare de stat de la buget de 1,5 miliarde lei în exclusivitate firmelor cu capital străin. Nicio firmă românească nu a primit vreun leu. Vezi (3).

– În ce priveşte resursele naturale. Dragnea a dat lui OMV-Petrom gazele din Marea Neagră în loc să le dea Romgaz, iar capacitatea de trasport a fost dată de Transgaz Ungariei, după o licitaţie electronică trucată, făcută pe servere de la Budapesta. OMV nici nu are tehnologia să foreze la mare adâncime şi s-a asociat cu americanii de la Exxon în acest scop. De ce nu s-a asociat Romgaz cu Exxon?

– Ordonanţa 114 s-a dat chipurile pentru a impozita suplimentar multinaţionalele care sct profituri din România, însă a doua zi s-au prăbuşit la bursă acţiunile unor firme româneşti, ca Banca Transilvania sau Romgaz. Nicio companie străină nu a avut de suferit.

– Potenţialul agricol. Cea mai mare exploataţie agricolă din România este Insula Mare a Brăilei, 56.000 hectare, cu cel mai fertil pământ din Europa. Terenul este proprietatea statului, iar guvernul i-a dat aviz emirului din Abu Dhabi, Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan să preia această exploataţie.

– Dragnea a trimis-o pe Viorica Dăncilă în Emirate să prelungească cu încă 30 de ani concesiunea firmei Dubai Ports World asupra terminalului de containere din Constanţa. Chiar nu s-a găsit nici un operator portuar român care să fie sprijinit din timp să preia terminalul în momentul expirării primei concesiuni, în 2019? Noi am avut al doilea port şi a patra flotă din Europa pe vremea când „flota” Emiratelor erau nişte bărci ale pescuitorilor de perle.

– Construcţii. Dragnea deplânge constructorii români cu lacrimi de crocodil. Ca urmare a întâlnirilor repetate şi acordului dintre Dăncilă şi şeicii din Emirate, ambasadorul acestui stat a declarat că firma care construit hotelul Bourj-al-Arab va veni să investească în imobiliare şi să facă construcţii în România. De ce Guvernul României nu sprijină firme româneşti să facă acest lucru, de ce firme din Emirate? Altă firmă din Emirate consideră că că aeroprotul din Otopeni ar avea pista prea scurtă şi s-a oferit să o lungească. De ce nu o firmă românească?

– Ca urmare a înţelegerilor secrete, Dragnea le va da şeicilor din Emirate hălci întregi din economia naţională, pe lângă terminalul de containere din Constanţa sau Insula Mare a Brăilei. Arabii mai vor să se bage la Tarom, dar şi în petrol, printr-o companie care deţine 40% din OMV. Vor să se bage şi în energia regenerabilă, care este subvenţionată la fiecare factură de către consumatorii casnici. Vor o reţea de spitale private în toată ţara, deşi România are deja reţele de spitale private cu capital românesc, iar sprijinul guvernului pentru arabi ar fi o concurenţă neloială pentru aceste firme româneşti.

Lista manevrelor lui Liviu Dragnea împotriva capitalului românesc este foarte lungă şi mă opresc aici deocamdată. Vreau să insist puţin asupra obsesiei lui Dragnea de a da economia naţională pe mâna şeicilor din Emirate. Explicaţia este foarte simplă. Şpaga!

Concesiunea terminalului de containere a fost discutată de premierul Viorica Dăncilă cu ocazia deplasării ei în Emirate în octombrie anul trecut. Dacă şeicii voiau terminalul de ce nu au venit ei, să-l ceară Guvernului de la Bucureşti? De ce s-a dus Dăncilă în Emirate, să i se ceară acolo terminalul? Simplu. În Emirate, şeicii fiind la ei acasă puteau să securizeze perimetrul astfel încât să asigure confidenţialitatea discuţiilor. Departe de urechile organelor româneşti competente, Dăncilă a putut să discute orice blestemăţii cu arabii. De ce Dragnea este aşa de pasionat de afacerile cu cei din Emirate? Simplu. Aclo nu funcţionează legislaţia din UE, iar tranzacţiile cu numerar sunt mult mai lejere decât în lumea occidentală.

Liviu Dragnea vinde interesul naţional şi loveşte astfel în capitalul românesc care este cel mai prigonit şi este pe cale de dispariţie. În acelaşi timp, cu cinism şi tupeu, Dragnea se dă în faţa alegătorilor „naţionalist” şi apărător al companiilor româneşti. Eu îi transmit trădătorului că va plăti pentru faptele lui, şi îi amintesc blestemul din poezia „Doina” a lui Mihai Eminescu:

„De la Nistru pân’ la Tisa
Tot românul plânsu-mi-s-a,
Că nu mai poate străbate
De-atâta străinătate..

…Vai de biet român săracul!
Îndărăt tot dă ca racul,
Nici îi merge, nici se-ndeamnă,
Nici îi este toamna toamnă,
Nici e vară vara lui,
Şi-i străin în ţara lui…

…Cine-au îndrăgit străinii,
Mâncă-i-ar inima câinii,
Mânca-i-ar casa pustia,
Şi neamul nemernicia!”

(1)

Dragnea ciordeşte orice. Chiar şi mesajul electoral

(2)

Analiză: PSD vinde în România o campanie electorală cumpărată din Italia

(3)

Discotecarul Orlando Teodorovici a luat din banii dumneavoastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here