Nicoleta Ploscaru: “Țineți cu românii, cumpărați românește!

0

Sigur aveți nevoie de ulei de floarea soarelui zilele acestea, ca să faceți maioneză pentru salata boeuf sau să prăjiți cârnații în tigaie.
Eu una cumpăr numai ulei “Argus”, pentru că e românesc, e făcut la Constanța de o firma românească. La supermarket nu mai puneți la întâmplare marfa în căruț fără să vă uitați. Pe lângă “Argus” , producatorul nostru constanțean mai vinde și ulei cu brandurile “Tomis”, “Sorica” și “Sora Soarelui”, care de asemenea sunt foarte bune.
Nu cumpărați produsele multinaționalelor, chiar dacă acestea sunt travestite cu nume românești. De exemplu, “Untdelemn de la bunica” de fapt este “de la bunica” lui Dacian Julien Cioloș, adică este produs de fabricile unei corporații franțuzești. Ei și cu “Floriol”, americano-portughezi, au pus mâna pe cea mai mare parte din piața românească. Nu pentru că aceste uleiuri sunt mai bune decât cele din Constanța. Dar au mulți bani sau “cash flow” și își permit să aștepte cu lunile pâbă încasează banii pe marfa dată la supermarketuri. O fabrică din Constanța nu are atâția bani cât au multinationalele și se luptă din greu să reziste pe piața. Ca să nu mai spun de golănia cu supermarketurile care vând ulei sub branduri proprii, călcând astfel in picioare libera concurență.
Dacă nu se revine la tratamentul egal pentru toate firmele și la regulile liberei concurențe nu vom mai avea nimic, vom ajunge slugi în țara noastră. Amintiți-vă “Doina” lui Eminescu:
“Vai de biet român săracul!
Îndărăt tot dă ca racul,
Nici îi merge, nici se-ndeamnă,
Nici îi este toamna toamnă,
Nici e vară vara lui,
Şi-i străin în ţara lui.”

Hai Constanța❗Hai România❗

#ConstantaDragosteaMea💙💛❤

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here