Nicoleta Ploscaru: Guvernul PSD închide cârciumi românești la comandă străină

0
CET SI RADET CONSTANTA

Ăștia nu mai vor să fie români în România. Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, s-a dat singur în vileag când a anunțat impozitarea bacșișului. El a spus ca s-ar fi consultat cu reprezentanții “Industriei HoReCa”, cum se numesc acum turismul și alimentatia publică.

Dar cine or fi oare acești “reprezentanți”? Oare cârciumarii și cafengii noștri de la Constanța n-au altă treabă decât să se încurce în nu știu ce patronate și organizații? Pai “aici a fost Turcia, mai nene!”, cum spunea Puya, cântărețul de hip-hop. Nu cu ai noștri s-a sfătuit Orlando să impoziteze bacșișul. Trebuie să știți că românii pierd încet-incet și sectorul de restaurante, după ce au pierdut cea mai mare parte a economiei naționale. 26% dintre localurile din România sunt francize ale marilor corporații, ale rețelelor de Fast-food, cafenele, pub-uri.

La Mall câte restaurante românești ati văzut? Cu marile lanțuri de restaurante s-a consultat Orlando, după ce s-a consultat mai întâi și cu marile companii de carduri și cu băncile, care vor să ciugulească din orice plată cu cardul.

Țara nu mai este condusă în interesul românilor și pentru români. La restaurantele deținute de francize străine în general plata se face la casă și nu se dă bacșis, spre deosebire de cârciumile și cafenelele românilor, unde ospătarii servesc la masă și se lasă bacșis. “Reprezentanților HoReCa” le este indiferentă impozitarea bacșișului, pentru că la ei nu se dă, în schimb s-au gândit că este o ocazie excelentă să mai bage bețe în roate concurenților români, să le complice și să le încurce afacerile, cu scopul final de a-i scoate de pe piață. La fel au procedat și când au interzis fumatul în cafenelele și restaurantele românești, ca doar la fast-food nu se fumează!

Constanța este cea mai afectată, pentru că noi ne bazăm în măsura mai mare pe turism și alimentație publică decât alte județe. Dacă guvernul în înțelegere cu străinii inchide afaceri, desființează slujbe, noi din ce vom trăi? Să fim slugi la noi in țară?

Eu cred că ăștia nu mai vor să fie neam de român în România, să plecăm toți la muncă în străinătate și să aducă vietnamezi în locul nostru!
Dar asta nu se poate! Noi suntem români, aici e Țara noastră!
Românii se ridică! Hai Constanța! Hai România!🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💙💛❤️

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here