Nicoleta Ploscaru despre alegeri și candidați la Constanța

0
Primaria Constanta

Fraților, vă spun eu care-i treaba cu alegerile și cu Primăria! În 2020 se fac 30 de ani de alegeri libere și iarăși vor veni să vă ceară votul și nu se schimba nimic. Așa nu mai merge. Nu-i mai credeți, sunt toți la fel.
Românii sunt săraci. Pentru că au cele mai mici salarii din Europa. Nu votați niciun candidat care vă va spune că nu se pot mari salariile, pentru ca ar fugi investitorii, ar creste inflația etc. Să-i credeți pe politicieni că nu pot fi mărite salariile doar atunci când vor fi plătiți și ei cu 1200-1500 lei pe lună.

Românii au salarii mici pentru că în România au fost create numai locuri de muncă prost plătite, fie lucrător la supermarket fie în industria de confecții sau subansamble auto. Cel mai mare angajator din România este rețeaua “Kaufland”. Jumătate din forța de muncă din România este plătită cu salariul minim pe economie. Nu există candidat sau partid care să propună locuri de muncă bine plătite. Niciunul nu propune reindustrializarea țării și creșterea capitalului românesc. Pentru că niciunul nu ține cu românii, cu salariații, cu firmele românești.

La Constanța se întâmplă același lucru ca în restul țării, și încă mai rău. De unde eram al doilea oraș al țării și toată lumea voia să se mute aici ca să trăiască bine, acum județul Constanța este abia pe locul 19 în țara după salariul mediu net.

Odata cu apropierea alegerilor locale politicienii din Constanța au început să se agite. Nu stau să iau acum fiecare partid la rând, dar vă asigur că toți vorbesc numai prostii, aiureli.

Toți cei care au de gând să candideze pun poze pe Facebook cu locuri urate din oraș, gropi în asfalt etc de parca noi am fi de pe altă planetă, nu din Constanța, de parcă noi nu am vedea și singuri, trebuie să ne pună ei oglinda în față. Dar niciun politician nu spune și cu ce bani va face infrastructura. Spre comparație, Cluj-Napoca are un buget de 326 milioane euro din care 137 milioane euro pentru dezvoltare, investiții. Constanța are un buget total de numai 129 milioane euro.
Constanța pur și simplu nu are bani, însă niciun candidat nu pare să fie conștient de acest lucru.

Credeți ca primarul Decebal Făgădău e chiar așa tampit? Credeți că el n-ar vrea să facă investiții ca să fie reales și ca să dea și de lucru constructorilor, să mănânce si gura lui o pâine? Crima lui Făgădău este aceea că nu face nimic să aducă bani și investiții în oraș, să creeze locuri de muncă. Bugetul orașului se alimentează din impozitul pe venit si astfel ar creste și încasările la bugetul Constanței, odată cu apariția de noi locuri de muncă bine plătite.

Problema bugetului se va agrava în anii care vin. Făgădău parcă vrea cu tot dinadinsul să compromită și mandatul celui care vine după el. A îndatorat Constanța cu zeci de milioane euro pentru autobuzele din Turcia, vrea să facă același lucru pentru șmecheria cu camerele video și cine știe ce alte blestemății mai pune la cale în ultimele luni de mandat. Vor fi probleme și cu transferurile de la bugetul de stat și cu fondurile europene.

În același stil, politicienii se agită și cu Autorizațiile de construcție eliberate de primărie, iar unii dintre ei le mai și contestă în Instanță sperând să mai adune astfel câteva voturi. Bine, bine, și după ce vom opri și construcțiile, mai departe ce mai facem? Nu ni se prezintă nicio soluție. De fapt politicienii nu au ce spune, nu au nicio viziune despre dezvoltarea Constanței, și se agită cu Autorizațiile de construcție ca să aibă și ei un subiect.

Candidații au inventat cu toții apa caldă și vor rezolva problema parcărilor. Vor construi parcări. Însă niciunul nu-și pune problema banilor. M-am uitat și eu la București cât costă, pentru că acolo s-a mai făcut. Primăria sector 3 face în prezent o parcare subterana de 700 locuri pe Bd Decebal. Costă 109 milioane lei sau 23 milioane euro. De unde bani la Constanța dacă nimeni nu își propune sa aducă?

Cel mai grav în privința celor care visează la fotoliul de primar al Constanței nu este lipsa de viziune și de proiecte, ori promisiunile fără acoperire. Ei își arată adevarata față prin lipsa de interes și sensibilitate față de soarta oamenilor, față de constănțeni. Niciun candidat nu este preocupat de creșterea nivelului de trai. Niciun candidat nu este preocupat de tragedia umană a salariilor mici și de crearea de locuri de muncă bine plătite. Pe ei îi interesează mai mult câinii decât oamenii.
În lipsă de subiecte, politicienii locali au făcut mare caz de adăpostul de animale din str. Vârful cu Dor. Nu mă înțelegeți greșit, eu iubesc animalele, am acasă o pisică. Vreau doar să spun că pe ei nu-i preocupăm nici cât câinii vagabonzi.

Mi se pare o lipsa de respect față de constănțeni toată vorbăraia politicienilor. Ăștia ne cred prosti, ne jignesc inteligența! Plimbați ursul de aici! Cântați la alta masă! Nu mai merge așa încă 4 ani. Constanța se duce de râpă. Eu nu îi las, sunt foarte hotărâtă!
Jos Mafia Politică❗️
Hai Constanța❗️Hai România❗️🇹🇩
#ConstantaDragosteaMea💙💛❤️

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here