Nicoleta Ploscaru către constănţence, de la femeie, la femeie

2
Nicoleta Ploscaru - candidat independent la primăria Constanței

Fac un apel de suflet către constănţence. Am nevoie de ajutorul vostru. Mă adresez dumneavoastră ca de la femeie la femeie, pentru că vorbim aceeaşi limbă şi ne înţelegem între noi. Candidez pentru funcţia de primar al Constanţei şi pentru funcţia de consilier în Consiliul Local.

Constănțenii ar vrea o femeie primar

Faptul că sunt femeie nu mi s-a părut că ar fi un dezavantaj în competiţia electorală, pentru că au trecut acele vremuri când prejudecăţile dominau societatea. Înainte de a intra în luptă am comandat un sondaj de opinie care a arătat că 88% dintre constănţeni, bărbaţi şi femei în egală măsură, ar fi dispuşi să voteze o femeie în funcţia de primar. Pentru aceasta sunt încă odată mândră de constănţeni. Constanţa este un oraş deschis lumii şi cu oameni fără prejudecăţi.

Suntem mai de încredere decât bărbații

Însă cu toate că trăim într-o lume modernă, ştiţi foarte bine că o femeie trebuie să depună eforturi cu mult mai mari decât un bărbat, pentru a răzbi. Dar odată ajunsă într-o funcţie de conducere, femeia se dovedeşte adesea mai bună decât bărbatul, fie şi pentru faptul că îi lipsesc năravurile acestuia. Femeile sunt foarte ambiţioase şi vor să arate ce pot. În politică sau administraţie femeile nu se duc după program la cârciumă, “cu băieţii”, ca să pună politica la cale, şi nici nu se încurcă cu şoferul sau consilierul, cum se întâmplă cu unii bărbaţi ajunşi sus, care îşi lasă nevestele pentru secretara mai tânără. Noi vrem să facem treabă, nu să umblăm după prostii.
Acasă femeile chivernisesc în general banii familiei. Putem face asta cu succes şi într-o funcţie publică.

Sănătatea este treaba femeilor

Lupta mea de până acum, dar şi proiectele pe care vreau să le realizez ca primar al Constanţei se adresează în principal femeilor. Sunt foarte preocupată de Sănătate şi Educaţie, ori aceste domenii profesionale sunt cele mai feminizate, majoritatea salariaţilor sunt femei. Când am luat apărarea cadrelor medicale sau cadrelor didactice, de fapt am luat apărarea femeilor. Politicieni lipsiţi de scrupule au vrut să îndrepte asupra cadrelor medicale furia populară pentru a distrage atenţia de la adevăraţii vinovaţi ai jafului de miliarde din Sănătate, iar ministrul Sănătăţii a găsit “vinovatele”, două asistente-şefe de la Spitalul Judeţean Constanţa. Când le-am luat apărarea asistentelor medicale, am apărat de fapt femeile din sistemul de Sănătate.

De cealaltă parte a “baricadei”, beneficiarii serviciilor din Sănătate şi Educaţie sunt în principal tot femeile. Noi ne ocupăm de sănătatea membrilor familiei. Noi alergăm noaptea la camera de gardă cu copilaşii în braţe. Noi ne îngrijim părinţii bolnavi şi tot noi ne întrebăm bărbatul dacă şi-a luat pastilele.

Între marile oraşe ale României, Constanţa este oraşul cu cele mai puţine spitale şi este, în schimb, pe primele locuri la procentul din populaţie care suferă de cancer, boli cardiovasculare şi diabet. Suntem singurul oraş mare fără spital de pediatrie şi spital materno-infantil.

Ca primar, eu voi construi Spitalul Municipal “Sfântul Pantelimon”. Sunt singurul candidat care va putea realiza acest obiectiv, dacă va fi ales. Am indicat şi sursa de finanţare, emisiunea de obligaţiuni municipale. Ceilalţi v-au minţit. Ba că fac spital regional cu fonduri de la UE, ba în parteneriat cu Turcia, ba cu NATO, şi la sfârşit am rămas cu praful de pe tobă. Pe lângă ocrotirea Sănătăţii, scopul principal al construirii spitalului, acesta va oferi circa 500 locuri de muncă, mai ales pentru femei.

Marii politicieni bărbaţi care promit spitale “fără număr” nu sunt în stare să deschidă Secţia Radioterapie de la spitalul judeţean Constanţa, închisă de 5 ani. Este o crimă faţă de pacienţii oncologici din Constanţa. Cine nu are posibilitatea să facă radioterapie la Bucureşti sau în străinătate este condamnat. Eu ştiu ce vă spun, pentru că am făcut şi eu radioterapie.

Voi face cămine de bătrâni

Dacă într-o familie este un bătrân, care necesită îngrijire la pat, fie că este un părinte sau un socru, treaba aceasta cade de obicei în sarcina femeii. Dar este o muncă imposibil de îndeplinit 24 h pe zi și cine a schimbat pamperșii unui adult știe ce spun. O familie de salariați nu își permite să plătească o femeie pentru îngrijire toată ziua, iar la căminele private de bătrâni prețurile sunt imposibile pentru simpli salariați. Eu voi construi cămine de bătrâni unde vor fi condiții cel puțin la fel de bune ca la privat.

Toți copiii au drepturi egale, și cei din familii fără venituri mari

Tot noi, femeile, ne ocupăm şi de educaţia copiilor. Noi stăm seara cu ei să-şi facă lecţiile, noi ne ducem la şedinţele cu părinţii, noi le călcăm hainele şi le punem pachet în ghiozdan. Noi ne bucurăm de succesele lor şcolare şi noi suntem devastate de eşecuri. La fel ca toate mamele din Constanţa, şi eu m-am chinuit pentru băiatul meu, de la grădiniţă şi până a ajuns la Facultatea de Medicină.

Sunt singurul candidat care şi-a propus, ca primar, să şteargă diferenţele dintre şcolile de cartier şi şcolile din centru. Toate mamele îşi pun mari speranţe în copiii lor. Mi se pare o mare nedreptate că viitorul unui copil dintr-o familie obişnuită, fără posibilităţi material deosebite, este scris încă din prima zi de şcoală. Să vorbim cinstit. Când copilul este înscris la o şcoală slabă, în clasa a 8-a va lua rezultate proaste la examenul de capacitate şi repartizarea computerizată îl va trimite la un liceu slab, unde fie va pica Bacul, fie, dacă îl va lua, ori nu intră la facultate, ori mai pierde câţiva ani din viaţă degeaba, la o facultate “fabrică de diplome” şi nu îşi va putea găsi decât un serviciu prost plătit, fără perspective şi posibilităţi de carieră.

Eu voi schimba asta, voi face mari investiţii în toate şcolile de cartier. Mă voi pune la masă cu Inspectoratul Şcolar şi voi analiza calitatea învăţământului a şcolilor cu probleme, să văd dacă au suplinitori în loc de profesori titulari sau ce se întâmplă acolo.
Voi asigura securitatea şcolilor şi copiilor cu Poliţia Locală. Nu va mai fi picior de golan prin jurul şcolilor. Deja 5% dintre elevii constănţeni au încercat cel puţin o data drogurile, conform unui sondaj, ori asta era acum câţiva ani. Din nefericire, cred că procentul a crescut. Voi face o bază de date cu evidenţa copiilor pe clase, şcoli şi orar, la care să aibă acces Poliţia Locală, care prin sondaj va verifica elevii aflaţi pe străzi, în parcuri sau baruri, terase. Dacă vreunul se află acolo în timpul orelor, va fi condus la şcoală iar părinţii vor fi informaţi pe loc.
Prin programul “Hai la bibliotecă”, inspirit de la o primărie din Spania, voi premia cu bani copiii care petrec un anumit număr de ore la bibliotecă.

Multe dintre mame, care lucrează la ghişeu în administraţia publică, casiere la magazine etc nu se pot ridica de pe scaun în timpul programului să se ducă la toaletă, darămite să stea pe telefoane să vadă ce le fac copiii acasă, în lipsa lor. Voi încerca eu să mă ocup de asta, pentru toate mamele din Constanţa.

Eu vă scap bărbații și copiii de patima păcănelelor

Jocurile de noroc, sălile de păcănele au ajuns un adevărat flagel în Constanța, avem cele mai multe din România. Această nenorocire adusă de mafie asupra noastră înseamnă datorii la cămătari, divorțuri, familii destrămate, mame disperate și chiar sinucideri. Sunt singurul candidat care și-a luat angajamentul ferm să scoată păcănelele din Constanța. Pentru că ceilalți candidați sunt oamenii mafiei politice, care se îmbogățește din nenorocirea familiilor noastre. Voi convoca un referendum local pentru interzicerea păcănelelor în Constanța. Până atunci le voi pune taxe locale mari și sper să se lipsească singuri și să dispară. Dacă nu, eu cu poporul împreună îi vom da afară din Constanța.

Locuri de muncă bine plătite pentru femei

Sunt singurul candidat care are ca obiectiv creșterea nivelului de trai și care a prezentat soluții. Constanța este săracă, iar femeile au posibilități și mai reduse decât bărbații. În Constanța principalii angajatori sunt administrația publică, dar acolo merge numai pe pile. Mai sunt firma de salubritate Polaris, RAJA sau la firma de pază ZIP, dar acestea sunt pentru bărbați. Mai sunt angajatori supermarketurile, dar acestea oferă salarii mici.
Eu voi crea locuri de muncă potrivite pentru femei. De exemplu prin construcția Spitalului Municipal ”Sfântul Pantelimon” voi crea 500 locuri de muncă, majoritatea pentru femei. Și planurile mele privind atragerea de investiții în domeniul IT privesc tot femeile, pentru că femeile pot lucra în IT la fel de bine ca și bărbații, nu este nicio diferență.

Femeia-candidat în campania electorală

Poate sunteți curioase să știți cum se descurcă o femeie în campania electorală, un domeniu rezervat de obicei bărbaților. Este și frumos, este și greu.
De exemplu, securiștii lui Vergil Chițac au încercat să mă defăimeze ca femeie, pentru a mă opri din cursă. Când nu găsești ceva rău despre o femeie inventezi murdării despre ea. Au luat un video unde erau două femei în ipostaze indecente în compania unui individ dubios. Pe imaginea uneia dintre ele, care era din altă generație decât mine, nici nu semăna fizic și a fost prezentată în video cu alt nume de către interlopul din film, securiștii au inscripționat numele meu și faptul că sunt candidată la primărie. Au plătit apoi ziariști corupți din presa centrală să difuzeze filmul la România TV, pretinzând că aș fi fost eu. Am reușit să demontez această mizerie, iar Consiliul Național al Audiovizualului a amendat România TV ca urmare a sesizării mele. Este adevărat că am fost triumfătoare dar nici nu mi-a picat bine. Totuși, sunt și eu mama și fiică.

În general nu mă tem de nimeni, dar totuși sunt femeie, nu sunt înzestrată cu calități fizice, ca un bărbat. La o ieșire pe teren, pentru a discuta cu alegătorii, s-a nimerit un bețivan agresiv, care a început să vocifereze. Am avut atunci o strângere de inimă, m-am temut puțin că în clipa următoare ar putea să mă lovească.

Sunt nemulțumită că televizorul te face întotdeauna mai grasă cu câteva kilograme.
Am probleme pe care candidații bărbați nu le au. Trebuie să mă duc mai des decât de obicei la coafor. Dacă mă duc pe străzi sau prin piețe mi se mai umflă picioarele, pentru că eu sunt puțin mai scundă, și nu prea ies fără tocuri, măcar de câțiva centimetri.
De la o emisiune TV la alta, sau de la o întâlnire electorală la alta, candidații bărbați nici cravata nu și-o schimbă, pe când eu stau în fața șifonierului și tot stau să mă gândesc cu ce să mă mai îmbrac, iar dacă găsesc ceva care îmi place și nici nu am mai purtat recent, mă pomenesc că nu mă mai încape. În fine, știți că nu e ușor să fii femeie.
Campania este însă frumoasă. Mă întâlnesc cu oamenii, avem oameni extraordinari în Constanța. Mai presus de toate, pot să-mi susțin principiile, să spun în gura mare ceea ce cred, fără teamă. Mi-a plăcut să îi înfrunt public pe cei care se cred Dumnezeii Constanței. Cred că libertatea este bunul cel mai de preț al omului.

Dragi constănțence, vă mulțumesc dacă ați avut răbdare să citiți până aici. Vă rog frumos să vă gândiți bine și să-mi dați votul dumneavoastră la alegerile de duminică. Împreună vom alunga mafia politică și, ca primar, sper din tot sufletul să asigur un trai mai bun pentru dumneavoastră și familiile dumneavoastră.

Votați Nicoleta Ploscaru, candidat independent pentru funcția de primar, poziția 15 pe buletinul de vot și candidat independent la Consiliul Local, poziția 18 pe buletinul de vot!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here