Murim cu zile la Constanţa. Cum îşi bate joc ciuma roşie de pacienţii oncologici

0

Constanţa este lovită de o nenorocire mare. Cancerul. Judeţul Constanţa este pe locul 2 în România după Olt, cu 3,5 bolnavi de cancer la 100 locuitori. În anul 2007 erau înregistraţi 12.000 bolnavi de cancer în judeţul Constanţa. În 2017 erau 22.666 bolnavi, iar în septembrie 2018, conform raportului Centrului Naţional de Statistică şi Informatică Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, în judeţul Constanţa erau în evidenţă 24.041 bolnavi de cancer. Numărul pacienţilor oncologici din judeţul Constanţa s-a dublat în 10 ani! (1).

Dacă ai ghinionul să fii din Constanţa, şansele de a scăpa de boală şi a te întoarce la viaţa ta de dinainte, scad foarte mult. Dacă nu poţi să te duci măcar la Bucureşti să te tratezi, ca să nu mai zic de Viena, Paris ori Istanbul eşti ca şi condamnat. Credeţi-mă pe mine, cunosc lucrurile din experienţă proprie. La Constanţa, pacienţii oncologici nu au şanse. Iar politicienii nu au altceva de făcut decât să-i mintă cu neruşinare. Şi să încerce să profite de pe urma lor. Inclusiv politico-electoral, nu doar prin furtul de la bugetele de sănătate.

Constănţenii au drepturile lor, pentru că ei cotizează la bugetul de asigurări de sănătate, nu aşteaptă pomană de la Guvern sau din altă parte. În anul 2018 Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa a avut venituri de 215 milioane euro din banii noştri. Unde sunt banii? Eu nu pot să-mi fac analize şi investigaţii decât cu bani de acasă, nimic compensat. La analize sau la RMN ţi se spune încă din prima zi a lunii că s-au terminat programările pentru compensate.

Politicienii fură ca porcii. V-am arătat că reabilitarea unei singure secţii de la Spitalul Judeţean Constanţa a costat 5 milioane euro, exact cât a costat construcţia la Constanţa a unui spital nou privat, de la temelie, cu toate specialităţile medicale, inclusiv unitate de primiri urgenţe şi terapie intensivă, spital inaugurat vara trecută.

Minciuna cu Spitalul de Oncologie de la Eforie Sud

Foto: Ce-a mai rămas din Spitalul de Oase de la Eforie Sud, unde s-au tratat zeci de mii de români din toată ţara

Coaliţia PSD-ALDE majoritară în Consiliul Judeţean Constanţa s-a gândit să profite de nenorocirea noastră şi să mai arunce nişte minciuni pe piaţă, fără să le pese că speranţele false mai mult fac rău oamenilor.

Pe 9 septembrie 2016 CJ Constanţa a votat în unanimitate o Hotărâre de Consiliu Judeţean privind construcţia unui spital de oncologie. Numai că de atunci nu au mai mişcat nici un deget. De când ne mint ei cu povestea asta au mai apărut vreo 2.000 de noi cazuri de bolnavi de cancer în evidenţele din judeţ.

Pe deasupra, au decis să construiască acest spital în locul Spitalului de Oase de la Eforie Sud (Spitalul de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala). Adică să termine definitiv ceea ce odinioară era mândria judeţului. Înainte de 1990 o ţară întreagă ştia că ajungi purtat pe braţe la Spitalul de Oase din Eforie Sud şi ieşi de acolo pe picioare. L-au distrus pentru că fostul preşedinte CJC, Nicuşor Constantinescu, pusese ochii pe terenurile Spitalului de Oase. În prezent, sub pretextul mincinos al construcţiei Spitalului de Oncologie, vor să distrugă de tot Spitalul de Oase, să şteargă toate urmele.

Minciuna cu Spitalul Regional Constanţa

Foto: Macheta Spitalului Regional Cluj. La Constanţa nici măcar machetă nu avem

Ideea cu Spitalul de Oncologie nici nu prea este viabilă. Adevărata soluţie ar fi fost construcţia unui Spital Regional, singura unitate de tip spitalicesc care ar fi avut forţa să adune laolaltă cele mai moderne tehnologii medicale şi cei mai buni medici, inclusiv din domeniul Oncologiei, Obstreticii, Neonatologiei. Aşa este peste tot în lume, nu inventez eu apa caldă ca alde Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC. Cu atât mai mult, cu cât la aceeaşi şedinţă demagogică a CJC din 9 septembrie 2016 ciuma roşie a mai votat o HCJ fantezistă, anume construirea unui spital nou de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie la Constanţa, proiectul fiind iniţiat de însuşi Ţuţuianu. Constanţa este judeţul cu cele mai puţine spitale. Municipiul Constanţa nu are spital de copii şi nici spital materno-infantil. În ultimii doi ani şi jumătate aţi mai auzit ceva despre aceste baliverne ale lui Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC?

PSD Constanţa nici măcar nu ştie să ne mintă frumos. Pentru că nu-i duce mintea. Decât să fi dat două HCJ pentru două spitale, unul de oncologie, şi altul de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, pe care oricum nu sunt în stare să le facă, mai bine s-ar fi concentrat pe construcţia unui Spital Regional, cu toate specialităţile. Mai ales că Spitalul Regional s-ar fi făcut din fonduri europene, nu de la bugetul Judeţului Constanţa.

Cu atât mai mult cu cât şi în campania electorală din 2016, cât şi ulterior, în programele cu care Guvernele lui Dragnea au fost învestite de Parlament, era prezentă minciuna PSD cu cele 8 spitale regionale dintre care unul la Constanţa. Numai că din cele 8 spitale au rămas 5, apoi 3, apoi niciunul, apoi minciuna lui Ţuţuianu, cumpărată de la Sorina Pintea, coţofana din fruntea Ministerului Sănătăţii, că vom face la Constanţa spital regional în parteneriat public-privat cu Turcia.

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a dezvăluit că a rugat cu bani în mână Guvernul PSD să facă spitale regionale cu finanţare europeană. Pe de altă parte, Comisia Europeană a răspuns CJ Cluj că i-ar da bani direct de spital regional dacă Guvernul ar fi de acord ca Clujul să preia proiectul în locul său, dar nici aşa nu s-a vrut.

Eu una am început o adevărată campanie pe acest subiect, al Spitalului Regional Constanţa şi nu mă las, pentru că este singura soluţie serioasă de îmbunătăţire a stării de sănătate publică de la noi (2), (3), (4).

Un lucru e clar. Aşa nu se mai poate. Şi la anul şi peste cinci ani PSD ar face acelaşi lucru ca şi până acum, adică nimic, cu excepţia jafului din bugetele de sănătate, şi aici vi-l aduc aminte pe faimosul director Dănuţ Căpăţână de la Spitalul Judeţean Constanţa, în caz că aţi uitat de el, cel care în prezent execută o pedeapsă de 6 ani şi 8 luni la Penitenciarul Poarta Albă. Ei sunt şi incompetenţi, şi hoţomani, şi mai presus de toate nu ştiu ce este suferinţa. Nu le pasă de oameni şi nu îi iubesc. Dacă au vreo problemă de sănătate se urcă repede în avion şi se duc în avion la Viena sau Istanbul. Ce le pasă lor de spitalele de stat, unde amărâţii se înghesuie cu noaptea-n cap pentru o programare! Pentru ei spitalul de stat e doar vaca de muls. Locul de unde ei ne fură nouă zile de viaţă. L-aţi văzut pe Dragnea cum s-a internat repede la un spital privat când a avut sâmbătă o criză de hernie de disc. Primul pas ar fi să scăpăm de ei, de ocupantul străin PSD. Apoi să construim Spital Regional şi să facem ce trebuie pentru sănătatea publică din judeţul Constanţa. Eu iubesc oamenii. Şi am trecut prin tot ceea ce îndură tovarăşii mei de suferinţă, bolnavii oncologici din Constanţa.

Românii se ridică❗️🇹🇩Hai Constanţa❗️

Hai România💙💛❤️

#ConstantaDragosteaMea💖

(1) https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2019/01/Buletin-Informativ-Principalii-Indicatori-9-luni-2018.pdf

(2) https://www.nicoletaploscaru.ro/spitalul-regional-de-ce-clujul-poate-si-vrea-iar-constanta-nu/

(3) https://www.nicoletaploscaru.ro/genocidul-impotriva-romanilor-poate-fi-oprit-merita-sa-luptam/

(4) https://www.nicoletaploscaru.ro/genocid-antiromanesc-psd-ne-da-droguri-in-loc-de-spitale-regionale/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here