Mâna Moscovei? Antiromânii de la Iaşi vor să spargă Ţara

2

 

La Iaşi s-a anunţat crearea „Asociaţiei Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” (AMDM). Aceasta se face în mod sfidător, înainte de 24 ianuarie, sărbătoarea aniversării a 160 de la Unirea Principatelor la 1859 şi crearea statului român modern. Este în oglindă cu crearea Alianţei Vestului de care am scris că lansează un mesaj greşit, în sprijinul autonomismului şi iredentismului unguresc (1). Alianţa Vestului este o convenţie a primarilor PNL din Cluj-Napoca, Timişoara, Arad şi Oradea. Scopul lor nu a fost deliberat antiromânesc, ei doar au făcut gargară pre-electorală, doar efectele nefericitului demers sunt deplorabile. Primarii respectivi s-au ferit, au dezminţit însă cu tărie că ar avea scopuri ascunse autonomiste, iar demersul lor în fond a plecat de la intenţii nevinovate, ei vor doar să adune voturi. Însă la Iaşi, unde nişte indivizi au scos capul la lumină în oglindă cu Alianţa Vestului, avem de a face cu o crimă cu premeditare împotriva românismului.

În Transilvania-Banat se încearcă crearea unui egosim local bazat pe presupusa prosperitate, cum este în Catalonia sau nordul Italiei. În Moldova se instigă împotriva României din cealaltă extremă, mizându-se pe frustrarea născută din sărăcia în care se zbat judeţele din estul ţării.

Antiromânii de la Iaşi au program pe faţă pentru spargerea României. Ei contestă Unirea Principatelor de la 1859 şi folosesc „argumente” din arsenalul propagandistic al KGB şi al bolşevicilor de peste Prut. Vladimir Voronin, fostul preşedinte comunist al Republicii Moldova spunea că în România trăiesc 10 milioane de la „moldoveni” exploataţi (3). Harta din imagine a fost răspândită de organizaţia „Patrioţii Moldovei” de la Chişinău, o făcătură rusească a FSB şi reprezintă „Moldova Mare”. Apropo, antiromânii care contestă astăzi de la Iaşi Unirea Principatelor se fac că nu cunosc soarta sumbră a unei jumătăţi de Moldova, Basarabia, care nu a avut norocul istoric să se unească cu România la 1859.

Antiromânii din AMDM de la Iaşi pretind că „de 160 de ani Moldova plăteşte factura Unirii Principatelor”. Este lozinca tentativei de puci de la Iaşi din 13 aprilie 1866, organizată de Consulatul Rusiei, care a pus la cale o răzmeriţă la Iaşi cu scopul desfacerii Unirii de la 1859 şi punerea pe tronul Moldovei a boierului Roznovanu, un agent al Rusiei. În AMDM sunt oameni cu pregătire, profesori universitari, aşa că ei susţin inepţiile istorice din manifestul lor în perfectă cunoştinţă de cauză că este propagandă mincinoasă antiromânească. Ei spun că Galaţi ar fi decăzut după Unirea Principatelor, pretinzând că Unirea, numită de ei „centralism” ar fi fost de vină. Este o minciună grosolană. Galaţi a decăzut abia la 30 de ani de la Unirea Principatelor, ca şi Brăila. Aceste porturi fluvio-maritime şi-au pierdut importanţa odată cu Unirea Dobrogei cu Patria Mamă la 1878, construirea Portului Constanţa şi a podului de la Cernavodă. Sau nici asta nu le convine? Vor să dea poate Dobrogea bulgarilor?

Prima acţiune de reclamă mascată a antiromânilor separatişti de la Iaşi, din AMDM a fost mişcarea pentru autostrada A8, plecând de la realitatea incontestabilă că Moldova nu are nici un kilometru de autostradă. Este trist şi adevărat, dar soluţia pentru aducerea infrastructurii şi implicit a prosperităţii în Moldova nu este spargerea Ţării. Nici în Oltenia nu e autostradă, dar oltenii nu vor să se separe de România din acest motiv.

După părerea mea organele statului i-au mirosit din vreme, pentru că un marş al automobiliştilor de la Iaşi la Bucureşti chipurile cu scopul de a cere autostradă în Moldova a avut parte de unele şicane din partea autorităţilor. Însă factorul politic a cedat la demagogia „moldovenilor” şi Parlamentul a votat Legea privind autostrada Iaşi-Târgu Mureş. O mare prostie. Parcă autostrăzile se fac dacă se dau legi în Parlament. Şi nu înţeleg de ce autostrada trebuie să unească un oraş de rangul 2, Iaşi, cu un oraş de rangul 3 sau 4, Târgu-Mureş. În toate ţările autostrăzile unesc în primul rând provinciile cu capitala. România are şi un master plan de transporturi, a aderat încă de pe vremea lui Ceauşescu la convenţia privind coridoarele de transport. Autostrada trebuie să fie de la Bucureşti la Iaşi, pe traseul Coridorului IX european de transport, aproximativ pe traseul actualului DN 2. Care-i treaba cu traseele autostrăzilor și cum vor sa sufoce și sa izoleze Constanța vă arăt într-o analiză viitoare.

Când văd asemenea blestemăţii şi propagandă antiromânească cum este manifestul AMDM de la Iaşi, mă gândesc că nu degeaba s-a dezincriminat articolul din Codul Penal privind „Defăimarea ţării şi naţiunii”. Ca să scape de puşcărie asemenea indivizi.

Sus inimile români❗️💙💛😂 România e Ţara noastră❗️🇹🇩

(1)https://www.nicoletaploscaru.ro/se-vrea-o-catalonia-in-ardeal-idiotii-utili-lucreaza-pentru-spargerea-romaniei-si-constantei/

(2) https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22909742-inca-initiativa-regionala-pentru-opri-politicile-centraliste-ineficiente-manifestul-miscarii-pentru-dezvoltarea-moldovei.htm

(3) http://inliniedreapta.net/implicarea-rusiei-in-protestele-de-la-pungesti-2-proiectul-moldova-mare/

2 COMENTARII

  1. Dragnea si PSD au facut ca Moldova sa fie subdezvoltata. Tradatorii de tara sunt la varful PSD si Guvern. Ei prin slabiciune si coruptie vor duce la dezintegrarea Romaniei. Liderii PSD sunt coordonati de FSB prin agenti infiltrati de pe timpul lui Iliescu. Rusii vor ca Moldova sa fie saraca si subfinantata sa se creeze o atitudine anti Bucuresti. Dragnea le serveste scopului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here