M-am săturat să aud că românul e de vina când se ceartă cu străinul

0

M-a certat cineva pe pagina de Facebook pentru că am distribuit articolul cu declarațiile PS Andrei, episcopul ortodox de Harghita și Covasna despre programul vizitei papei Francisc în România. Mi s-a atras atenția că numai un “vadimist” ar otrăvi relațiile sociale. Știți ceva? Chiar m-am saturat să mă tot scuz că sunt româncă. Îi răspund domnului respectiv nu la comentarii, ca de obicei, ci prin această postare, pentru că mi se pare o chestiune importantă.

-Am distribuit un articol de presă pentru ca cred este o chestiune de interes public.

-PS Andrei este o sursa credibilă. Biserica Ortodoxă e oarecum implicată în vizita papei, are și o persoană de legătura între organizatori, așa că e rezonabil să credem că PS Andrei cunoaște programul vizitei, sau proiectul de program. Cu atât mai mult cu cât este episcopul locului.

-PS Andrei și-a asumat afirmațiile, nu văd de ce n-ar fi credibil. Să-l fi înregistrat cu mobilul pe cel care i-a adus veștile?

-M-am săturat să mi se tot spună că de câte ori se ceartă românul cu străinul are dreptate străinul.

-M-am săturat de clișeul anilor 90, că oricine îndrăznește să crâcnească împotriva obrăzniciei ungurilor este “vadimist”.

-Un alt clișeu al anilor 90 este că romanii ar otrăvi relațiile sociale, relațiile interetnice. Luați toate declarațiile oficialilor. Miniștrii lui Orban ne încalcă suveranitatea, dau declarații insultătoare și îndeamnă pe față la iredentism. Romanii bagă capul între urechi. Chipurile nu răspund la provocări. Dragnea s-a făcut preș în fața UDMR pentru voturi.

Nu românii otrăvesc relațiile sociale!

Cred în libertatea de exprimare și în pluralismul surselor de informare. De ce să ignor declarația unui înalt ierarh al Bisericii doar pentru că ar putea deranja clișeele ideologiei oficiale, cu ungurii europeni și români șovini care mai sunt și securiști pe deasupra și îi atacă pe bieții unguri nevinovați în încercarea de a ne scoate din Europa.

Îmi pare rău, eu nu cumpăr asemenea chestii!

Iubiți România❗️🇹🇩

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here