Japcă la restaurarea Cazinoului! De 5 ori mai scump decât face

1

 

Palatul Culturii din Iași, un simbol al României ca și Cazinoul din Constanța, a fost restaurat în toată splendoarea lui. Cinste ieșenilor! Ei s-au mișcat, în timp ce noi asistăm neputincioși cum Constanța este vandalizată și distrusă. La Iași de ce s-a putut și la Constanța nu?

Palatul Culturii din Iași are o suprafața construită de 38.000 mp, de 10 ori mai mare decât Cazinoul din Constanța, care are o suprafața desfășurată de 3.800 mp.

Restaurarea Palatului Culturii din Iași a costat 26 milioane euro. Adică 624 euro/mp. Compania Națională de Investitii, care a preluat lucrarea de la Cazinou, pretinde că restaurarea Cazinoului ar costa 12 milioane euro. Așa spune un raport tehnico-financiar întocmit de experți ai Institutului Băncii Europene de Dezvoltare. Experții europeni au venit la Constanța și au întocmit raportul în patru zile, timp în care nu au stat să socotească cât e sacul de ciment in România, ci s-au întâlnit cu “părțile interesate, atât la nivel local cât și regional” (1).

Să le fi spus oare Făgădău că e nevoie de 12 milioane?

Pentru că de multă vreme nu mă mai impresionează asemenea “experți”, doar pentru că își atârna “european” de coadă, m-am apucat să socotesc singură. 12 milioane euro cât spun “experții” europeni împărțite la 3.800 mp cât e suprafața Cazinoului vine 3157 euro/mp. Cam scump. E de 5 ori mai scump decât metrul pătrat restaurat la Palatul Culturii din Iași! Pam-pam! Cred că i-am prins!

Fraților, ăștia cred că o pun de un tun cu banii de restaurarea Cazinoului. Băi, golanilor, chiar nu vă e rușine? Cazinoul se ruinează sub ochii noștri și voi nu dați drumul lucrărilor pentru că nu cadeți la pace, nu vă înțelegeți cu șmecheriile voastre?

Dragneo, tu știi ceva de asta? Dacă nu, uite că ți-i dau eu în primire că ciordesc fără tine. Păi fă ceva, că de-aia ești căpitan de județ, nu cârlig de rufe! Plesnește-i peste degete și faceți naibii treaba!

(1) https://m.adevarul.ro/locale/constanta/cazinoul-nevoie-12-milioane-euro-reabilitare-conform-unui-raport-intocmit-experti-europeni-1_5b9cadb1df52022f75789814/index.html

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here