Iredentiştii unguri scuipă venin împotriva României. Primarul din Corund, Harghita, sancţionat cu 100.000 euro. Hunor vrea buletine de vot în ungureşte

0

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a profitat de atenţia acordată de mass-media şi opinia publică consultărilor despre Referendumul pentru Justiție de la Preşedinţia României pentru a mai dezinforma şi a mai răspândi propagandă antiromânească.

Hunor a declarat presei la ieşirea de la consultări că a profitat de ocazie pentru a ridica în faţa preşedintelui României decizia Curţii de Apel Târgu-Mureş, privind amenda de 80.000 euro aplicată primăriei Corund din Harghita. Sancţiunea chipurile s-ar fi aplicat pentru o “inscripţie bilingvă”, pe care a apreciat-o în mod ipocrit ca pe o “injustiţie”. Şeful UDMR a mai avut şi obrăznicia să-i spună că i-ar fi “recomandat” preşedintelui că dacă va fi referendum, să fie (buletinele de vot n.n.) şi în limba “minorităţilor etnice”. Bineînţeles că “minorităţi entice” este un eufemism folosit de Hunor pentru unguri, deoarece nimeni nu îşi imaginează că un buletin de vot ar putea fi scris în limbile celor 17 minorităţi naţionale. Kelemen Hunor are astfel tupeul să ceară buletin de vot în ungureşte, deşi conform Constituţiei României limba română este oficială. Pe deasupra, îşi mai arogă şi dreptul să vorbească în numele tuturor celor 17 minorităţi naţionale, de exemplu şi în numele turcilor şi tătarilor noştri dobrogeni, dintre care mulţi sunt mai patrioţi decât românii.

Minciunile perverse ale lui Kelemen Hunor

Foto: Viktor Orban şi agentul lui, Kelemen Hunor, la Satu Mare, în România: “Pe 1 decembrie maghiarii nu au ce sărbători”

Propaganda şovină şi iredentistă a UDMR spune că primarul din Corund ar fi fost “amendat” pentru că ar fi pus o inscripţie bilingvă, în româneşte şi ungureşte pe faţada primăriei din Corund. Este o minciună. Primarul Katona Mihaly nu pentru folosirea limbii maghiare a fost sancţionat. El a fost amendat pentru că în loc să scrie pe ungureşte “Polgarmesteri Hivatal”, adică Primărie, aşa cum este scris peste tot în localităţile cu populaţie ungurească semnificativă, el a scris “Kozseghaza”, adică “Casa Comunală”. Ori aceasta este denumirea structurilor administrative din Ungaria. Iredentistul Katona Mihaly a dat un semnal clar, Corund Harghita este o localitate din Ungaria. Ba mai mult, a mai avut obrăznicia să scrie şi în româneşte “Casa Comunală” în loc de Primărie.

Deci nu pentru folosirea limbii materne, care este reglementată de lege, a fost sancţionat iredentistul Katona Mihaly, cum minte Kelemen Hunor, ci pentru că a atentat la suveranitatea României. Dacă scria, la fel ca alţi primari unguri, de exemplu ca cel din Miercurea-Ciuc “Primărie-Polgarmesteri Hivatal” s-ar fi conformat prevederilor legale şi nu ar fi avut nimeni nimic cu el, deşi ar fi scris pe ungureşte.

Instanţa de judecată a fost sesizată de un ONG românesc, ADEC şi a decis pe 11.12.2018 ca primarul din Corund să dea jos inscripţia ilegală. Katona Mihaly nu s-a supus, zilele au trecut, iar pe 8 aprilie 2019 Curtea de Apel Târgu-Mureş a respins apelul iredentistului. El a fost sancţionat cu plata unei sume echivalente cu salariul mediu pe economie pentru fiecare zi de întârziere, în care a refuzat să se conformeze deciziei instanţei. De asemenea, trebuie să plătească câte 100 lei pe zi şi către ADEC. Astfel, Katona Mihaly trebuie să plătească 456.000 lei.

Deci nu este vorba despre “injustiţie”, cum minte Kelemen Hunor, ci despre Justiţie, aplicarea legii şi statul de drept.

Acelaşi lucru este şi în cazul drapelelor naţionale. Şovinii unguri doresc să arboreze steagul Ungariei singur, fără să fie alături de steagul României, cum prevede o Hotărâre de Guvern din 2001. Scopul lor este să încalce Constituţia României şi să demonstreze suveranitatea Ungariei în Transilvania, să arate că acolo nu mai este România, ci Ungaria. Pentru a ocoli prevederile legii, care se referă la drapelele statelor străine, la congresul UDMR din 22-23 februarie de la Cluj-Napoca, unde s-au dus politicienii români să le lingă pantofii, iredentiştii au hotărât că, chipurile, steagul Ungariei este un simbol al minorităţii maghiare (1). Adică dacă îl arborează prin încălcarea HG 1157/2001 de fapt nu mai încalcă nicio lege, pentru că ei arborează un simbol al minorităţii lor. Din această viziune, autorităţile române ar încălca drepturile unei minorităţi dacă ar încerca să aplice legea privind arborarea drapelelor.

Campania mondială iredentistă

Foto: FUEN, fantomatica organizaţie a serviciilor de la Budapesta a strâns un million de semnături în statele europene pentru “Minority Safepack”

Iredentiştii au hotărât să folosească provocarea de la Corund ca pe un argument în cadrul campaniei lor mondiale iredentiste şi antiromâneşti. Serviciile de informaţii de la Budapesta au înfiinţat mai demult o fantomatică “Uniunea Federală a Naţionalităţilor Europene” (FUEN) care are scopul să promoveze pe plan European revendicările autonomiste şi iredentiste ale Ungariei. În Uniunea Europeană nu există nicio practică comună, nicio reglementare privind drepturile minorităţilor, acestea ţinând de suveranitatea fiecărui stat membru. De exemplu, Franţa şi Grecia nici nu recunosc că au minorităţi naţionale. FUEN promovează în cadrul UE un aşa-numit “Minority Safepack”, Pachetul de Securitate al Minorităţilor, adică să impună autonomia ca normă europeană în UE. De asemenea, sub pretextul “apărării drepturilor minorităţilor”, Ungaria vrea amestecul UE prin încălcarea suveranităţii statelor, pentru a susţine revendicările autonomiste sub pretextul “drepturilor omului”. Iată ce declară Lorant Vincze, preşedintele FUEN, pentru agenţia de ştiri MTI din Ungaria, despre provocarea de la Corund: “FUEN condamnă cu fermitate restricţiile privind aplicarea legislaţiei naţionale şi europene în România şi încercările de a intimida comunităţile minoritare, precizează organizaţia. FUEN adaugă că Uniunea Europeană trebuie să ofere un răspuns juridic la astfel de situaţii. Organizaţia reaminteşte că iniţiativa Minority SafePack pentru protecţia minorităţilor urmăreşte să ofere protecţia UE comunităţilor naţionale din Europa. Adoptarea unei legi cadru europene privind protecţia minorităţilor ar garanta minorităţilor europene să-şi poată folosi fără îngrădiri limba maternă, simbolurile şi ar putea preveni astfel de abuzuri”.

Adică exact ce vă spuneam mai sus. Să asmută Uniunea Europeană împotriva României, cu scopul susţinerii agendei revanşarde a Ungariei, inclusive prin acordarea autonomiei Transilvaniei.

Posterul din imaginea de sub titlu face parte din arsenalul acestei campanii. (vezi foto). Este reprezentată fotografia Primăriei Corund, iar în limba engleză scrie: “Primarul ungur al unei primării româneşti a primit o amendă de aproape 100.000 euro/Ne trebuie protecţie europeană pentru drepturile lingvistice/Soluţia este Pachetul de Securitate al Minorităţilor”,

Cred că deja este clar pentru oricine este de bună credinţă că UDMR nu este interesată de drepturile minorităţilor, ci de dezmembrarea României.

Le cer politicienilor români, în goana lor după majorităţi parlamentare care să le asigure fotoliile, accesul la bani şi putere, să nu ne mai vândă iredentiştilor.

Eu dacă vin la putere voi fi nemiloasă cu trădătorii de Neam şi Ţară.

Românii se ridică❗️Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

(1) https://www.nicoletaploscaru.ro/taricene-mai-esti-roman-sau-esti-antiroman/

(2) https://www.hirado.hu/2019/04/11/fuen-condamna-amenda-fara-precedent-impusa-pentru-inscriptiamaghiara-din-corund/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here