Industria energetică. Fac centrală în cogenerare și terminal GPL în Port

0

Construirea centralei termoelectrice de 150 MW în proprietatea Primăriei

Voi construi o centrală termoelectrică în cogenerare de 150 MW, care va funcţiona pe baza gazelor, în proprietatea Primăriei. Centrala va furniza energie electrică, precum şi agent termic pentru încălzirea locuinţelor. O centrală în cogenerare are randament cu 100% mai mare decât ruina industrială CET Palas.

Primăria va vinde energia electrică şi termică şi profitul obţinut va finanţa programele sociale şi de dezvoltare. Totodată, constănţenii vor plăti facturi cu 25% mai mici la energie electrică şi apă caldă şi căldură.

Construirea unui terminal de gaz lichefiat şi a unei uzine de gazificare

Voi propune Portului Constanţa construcția în comun a unui terminal de gaz lichefiat şi a unei uzine de gazificare pe teritoriul Portului. Proiectul există mai demult dar investitorii au fost goniţi de la cel mai înalt nivel pentru a nu concura eventuala exploatare submarina a OMV-Petrom. De acum investitorii vom fi NOI!

Primăria va avea o parte din profitul terminalului. Va asigura independenţa energetică a Constanţei şi gaze ieftine pentru constănţeni. De la 1 iulie 2020 statul a renunţat să mai reglementeze preţul şi pe viitor gazul pentru populaţie se poate scumpi la infinit.

Panouri fotovoltaice

România va primi 10 miliarde euro de la UE prin “Pactul Verde” pentru tranziţia la energia verde. Voi accesa aceste fonduri pentru amplasarea de panouri fotovoltaice pe clădirile publice, care ţin de primărie, precum şi pe blocurile de locuinţe, în parteneriat cu asociaţiile de proprietari. Voi depune şi proiecte în care parcări supraterane din structuri metalice să fie suport pentru panourile fotovoltaice de pe acoperiş, astfel încât să reuşesc finanţarea construcţiei parcărilor din fonduri europene.

 

Link-uri:

  1. Strategia dezvoltării Constanței: https://www.nicoletaploscaru.ro/nicoleta-ploscaru-primarul-tau-program-politic-strategia-dezvoltarii-constantei/
  2. Portul Constanța: https://www.portofconstantza.com/pn/ro/home
  3. Comisia europeană – „Pactul Verde”: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here