Horia Ţuţuianu iar a comis-o. Am depus reclamaţie administrativă

0

V-am mai spus că Horia Ţuţuianu nu are minte multă, din moment ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a găsit incompatibil cu funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (1). Ţuţuianu nu s-a lăsat şi a comis-o din nou.😳

Să vă spun care-i treaba. Banii din bugetul Consiliului Judeţean nu sunt ai lui Ţuţuianu, ci sunt banii noştri, ai constănţenilor. Nici domeniul public al judeţului Constanţa nu este moştenirea de familie a lui Ţuţuianu, ci este averea noastră comună, a cetăţenilor Constanţei. Aleşii locali doar administrează banii şi bunurile, terenurile şi clădirile, în numele nostru, ca nişte reprezentanţi sau împuterniciţi ai noştri, ai proprietarilor.

Pentru ca noi să vedem cum se „îngrijesc” aleşii de averea pe care le-am dat-o temporar pe mână, a fost adoptată Legea 544/2001, a liberului acces la informaţii publice, după modelul tuturor statelor civilizate. În temeiul legii, instituţiile sunt obligate să pună la dispoziţia cetăţenilor informaţiile publice, conform principiului transparenţei administraţiei publice.

Aşadar, dacă eu îl întreb pe Ţuţuianu ce a făcut cu averea mea, pe care o deţin în indiviză cu ceilalţi constănţeni, adică domeniul public al judeţului, precum şi banii de la bugetul CJC, el este obligat de Legea 544/2001 să-mi răspundă. În caz contrar, dacă Ţuţuianu refuză să-mi răspundă, el ar fi ca vânzătoarea care nu mai răspunde la telefon patronului prăvăliei unde lucrează, în caz că patronul încearcă să o sune ca să îi spună că vine să facă inventarul. Adică Ţuţuianu ar fi ca o slugă hoaţă, rea şi proastă.

Preşedintele CJC ascunde informaţii de interes public despre Teatrul de Vară din Mamaia

Speţa este Teatrul de Vară Mamaia. Pe 23 februarie 2019 am publicat articolul “Dușmanii demolează Teatrul de Vară din Mamaia. Vor să prăduie terenul” (2), un articol cu zeci de mii de vizualizări. Când am publicat articolul, am zgâlţâit copacul cu babuini pesedişti, care au început să se agite, să chirăie şi să sară din cracă în cracă. După ce le-am cerut socoteală că nu fac nimic cu Teatrul de Vară din Mamaia, i-a apucat vrednicia şi peste numai 11 zile, pe 6.03.2019, au răspuns indirect articolului meu, prin publicarea pe siteul CJC Constanţa a unui anunţ de achiziţii publice pentru achiziţia de Servicii de elaborare documentaţie tehnico-economică pentru obţinerea avizelor necesare autorizaţiei de construcţie pentru reparaţiile de la Teatrul de Vară Mamaia.

Adică ei au obţinut certificatul de urbanism pentru Teatrul de Vară Mamaia de la Primăria Constanţa în septembrie 2018, au stat şi s-au uitat la el, şi abia peste 6 luni s-au gândit că le trebuie o firmă care să facă documentaţie pentru obţinerea avizelor, pentru a primi apoi autorizaţia de construcţie. Având în vedere că certificatul de urbanism este valabil 12 luni, estimez că acesta ar putea expiră şi nu vor putea obţine autorizaţia de construcţie. Ca să nu mai spun că pentru lucrarea de la Teatrul de Vară Mamaia Legea 50/1991 nici nu prevede autorizaţie de construcţie. Înclin să cred că de fapt ei trag de timp ca să nu facă nimic.

Pe lângă aceasta, în anunţul public au trecut greşit data limită de depunere a ofertelor pentru achiziţia publică menţionată. Este neclar şi cu terenul, care este posibil să fi fost prăduit, cel puţin partial, în Dosarul retrocedărilor frauduloase din Mamaia. Mai pe larg despre aberaţiile administrative legate de Teatrul de Vară Mamaia citiţi aici (3).

Având în vedere cele de mai sus, la data de 13.03.2019 am trimis la CJ Constanţa o solicitare de informaţii publice în temeiul Legii 544/2001 (3). CJ Constanţa a încălcat dispoziţia legală de la art 7 alin 1 din L 544/2001 refuzând să-mi dea în scris informaţiile solicitate în termen de 10 zile. CJ Constanţa ar mai fi avut poate o justificare dacă în temeiul aceleiaşi legi m-ar fi informat că datorită complexităţii lucrării sunt în imposibilitate să îmi răspundă în 10 zile şi îmi vor răspunde în cel mult 30 de zile. Nu au făcut nici asta, motiv pentru care am depus o reclamaţie administrativă la CJC. Deja mă pregătesc să îmi dau întâlnire cu Horia Ţuţuianu la tribunal, mai ales că în nesimţirea şi inconştienţa lor probabil că vor ignora şi ultimul termen, cel de 30 de zile.

Suntem cetăţeni şi avem toate drepturile. Trebuie să ne manifestăm cu toţii în plan civic. România e ţara noastră, şi la fel şi judeţul Constanţa. Cei aflaţi temporar la putere sunt doar nişte împuterniciţi ai noştri, care trebuie să ne dea socoteală de ceea ce fac cu avutul nostru comun.

Românii se ridică❗️Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

(1) https://www.nicoletaploscaru.ro/constanta-pe-mana-prostilor-presedintele-cjc-horia-tutuianu-nici-sa-fure-nu-stie-ani-l-a-declarat-incompatibil/?fbclid=IwAR2b3yz4my2CVZr8rnaDlNDKSV2ebzyXT0l6RALCwrpSbFZGzaNsRe-Tm3U

(2) https://www.nicoletaploscaru.ro/dusmanii-demoleaza-teatrul-de-vara-din-mamaia-vor-sa-praduie-terenul/?fbclid=IwAR0tefETCBwmhWW0EXhJ_649wtBmdtPvJKW__20joARECXMJTyXJU4-ervE

(3) https://www.nicoletaploscaru.ro/teatrul-de-vara-mamaia-l-am-chemat-la-raport-pe-tutuianu-seful-cjc-in-temeiul-legii-544-2001/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here