Genocidul împotriva românilor poate fi oprit. Merită să luptăm

1

În România se înregistrează cea mai scăzută speranţă de viaţă din UE. Aceasta este din cauza bolilor şi a stării precare a sistemului de îngrijire a sănătăţii. Nu este prea plăcut ce voi scrie în continuare, dar nu putem să băgăm capul în nisip şi să ne prefacem că problema nu există, pentru că astfel exterminarea românilor va continua. Nu vi se pare curios că acum ni se împuie capul cu tot felul de „drepturi” revendicate de nişte ciudaţi, dar nu mai vorbeşte nimeni de dreptul la viaţă, care este cel mai sfânt? Eu una sunt decisă să lupt, nu să mă ascund, şi o voi face după puterile mele.

Românii mor pe capete, ţara noastră înregistrează a doua rată a mortalităţii din UE după Bulgaria, de 1530 decese la 100.000 locuitori, comparativ cu Italia, unde se înregistrau doar 901 decese la 100.000 locuitori (2). Înseamnă că de fapt nu trăim câte zile ne dă Dumnezeu. Sunt unii care fac să ni se scurteze zilele.

În România se înregistrează cele mai multe decese din UE din cauza bolilor cardiovasculare (3). Conform unui studiu publicat în martie 2018 rata de mortalitate din cauza insuficeinţei cardiace cronice este estimată pentru România la 40 decese la 100.000 de persoane, de două ori mai mare decât în alte ţări ale UE (4). La noi sunt cei mai mulţi tuberculoşi din Uniunea Europeană. Avem 74 bolnavi la 100.000 locuitori, comparativ cu Bulgaria – 27, Serbia – 19, Polonia – 18, Ungaria – 9, Germania – 8 sau Grecia-4. (1). Una dintre probleme este testarea. În statele din vestul Europei doctorul are diagnosticul şi ştie ce tratament să prescrie la două ore de la consultaţie iar bolnavul se vindecă în şase luni. La noi putea să dureze câteva săptămâni diagnosticarea şi doctorul să dea tratamentul după propria inspiraţie, care putea să dea greş în cazul formei de TBC multidrog rezistentă. În domeniul testerelor pentru TBC de fapt este o luptă între firme care vând testere mai bune şi mai puţin bune. Faptul că avem două milioane de diabetici, dintre care jumătate nu ştiu că sunt bolnavi, la 20.000.000 locuitori (5) mi se pare şocant. În Constanţa peste 30.000 de diabetici se află în evidenţele medicilor. De născut ne naştem sănătoşi, pentru că fibra românească e bună, dar ne îmbolnăvesc ăştia nu doar cu alimentele industrializate, dar şi cu sistemul de sănătate. La diabetul tip 1, care apare la copii, suntem din fericire mai la coada listei. România are doar 5,4 cazuri la 100.000, faţă de Italia – 12,1, Franţa – 12,2 sau Germania – 18 ori Finlanda – 57,6!, pe primul loc în lume (6).

În România rata deceselor din cauza cancerului este doar 20% din totalul deceselor, comparativ cu Olanda sau Slovenia, cu 30% din total. Nenorocirea în România este că sistemul îi omoară pe bolnavii de cancer, nu boala în sine, care este vindecabilă în multe cazuri. La cancerul pulmonar rata de supravieţuire la cinci ani după diagnosticare este redusă la jumătate la români faţă de ţările occidentale. Închei prezentarea acestor date cu cel mai sinistru indicator. România este pe locul 1 în Europa la mortalitatea infantilă. Sub ochii noştri se petrece un fenomen cumplit. Exterminarea poporului român.

România este sub ocupaţia străină a politicienilor

Unii dintre voi ştiţi cât am pătimit luptând pentru sănătatea şi viaţa mea. Dar această experienţă m-a făcut să devin foarte atentă şi sensibilă la politicile de sănătate. V-am spus că avem cea mai scurtă durată medie de viaţă din UE, alături de Bulgaria, 75 de ani, faţă de 83 de ani în Spania, Suedia sau Austria. Aceasta nu se referă la longevitatea vârstnicilor, ci este o medie unde intră toate cauzele de deces, inclusiv mortalitatea infantilă, şi este cel mai adevărat indicator al sănătăţii, bunăstării şi siguranţei populaţiei.

Aţi văzut sau aţi auzit vreodată ca un guvern să-şi propună în mandatul său de patru ani creşterea duratei medii de viaţă a românilor? Nu, nu veţi auzi niciodată aşa ceva, deşi acesta ar trebui să fie scopul primordial al oricărei politici publice. Nu promisiuni cu creşterea PIB şi alte aiureli făcute din pix. Însă politicienilor nu le pasă de noi, ei se tratează la Viena sau în alte ţări. De fapt ei se poartă ca un regim de ocupaţie străină într-o colonie, unde nu se amestecă printre băştinaşi. Conturile bancare sau proprietăţi imobiliare le au în străinătate. De aceea nu le pasă nici dacă se va abate asupra Ţării vreo criză economică. Copiii lor sunt la studii în străinătate, aşa că nu dau doi bani pe Învăţământul din România. Ce le pasă lor de copiii noştri? De boli se tratează în străinătate, de aceea nu-i interesează statisticile monstruoase din Sănătate care arată exterminarea poporului român.

În Constanţa se cheltuie 215 milioane euro anual pentru Sănătate

Bani pentru Sănătate sunt, dar cinste şi dragoste de poporul român nu există. Voi ştiţi că veniturile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Constanţa, pe anul 2018, au fost de un miliard de lei? Adică 215 milioane euro? (7). Despre nenorocitul de sistem de sănătate nu pot să vă spun totul într-un singur articol. V-am mai arătat pe facebook că modernizarea unei singure secţiii de la Spitalul Judeţean Constanţa a costat 5 milioane euro, cât a costat un spital privat tot în Constanţa, cu 6 niveluri şi demisol, cu toate specializările medicale, inclusiv terapie intensivă şi unitate de primiri urgenţe. Urmăriţi-mă pe facebook şi pe www.nicoletaploscaru.ro

În Ajunul Crăciunului Liviu Dragnea a jucat alba-neagra cu spitalul regional Constanţa

Guvernul lui Liviu Dragnea, condus prin intermediul paiaţei Vasilica-Viorica Dăncilă a mai dat o lovitură Constanţei chiar înainte de sărbători. Victor Ponta când era premier şi apoi Liviu Dragnea au promis opt spitale regionale, câte unul în fiecare regiune de dezvoltare. Nu a inventat PSD apa caldă. Asemenea spitale există în toată lumea civilizată, pentru că doar într-un spital foarte mare poţi aduce cele mai scumpe şi sofisticate tehnologii medicale şi poţi atrage şi cei mai buni medici. Iată ce spunea PSD în programul său: „8 spitale regionale, organizate ca centre de urgenţă-excelenţă, pentru toate specialităţile medicale, inclusiv cu centre de telemedicină regionale sau naţionale în funcţie de specialitate, la care se pot conecta centrele medicale, atât pentru diagnostic, dar şi pentru a doua opinie. Descriere: 1.000 paturi, 10 clinici, 1 centru de cercetare, echipamente de ultimă generaţie. Cartier de locuinţe pentru medici şi personal, infrastructura de cazare pentru rudele şi însoţitorii pacienţilor (hotel – minim 50 de locuri). Cost: 300 milioane de euro/spital”.

Pe 3 noiemebrie 2017 Guvernul Mihai Tudose a aprobat un memorandum privind construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov. Brăilenii sunt fraţii noştri şi cu siguranţă că au dreptul la un spital regional, dar se pare că premierul de atunci, Mihai Tudose, a ţinut cont şi că Brăila este judeţul său când a luat această decizie. Între timp a venit Guvernul Viorica Dăncilă care în august 2018 a hotărât să aprobe construcţia unui spital regional la Târgu-Mureş cu 1000 de paturi, care ar urma să fie atribuit în parteneriat public privat.

Pe 23 decembrie 2018, Guvernul Viorica Dăncilă aflat în pericol să piardă finanţarea europeană pentru spitalele regionale a adoptat un memorandum, dar pentru trei spitale, nu cinci, ca până atunci. A ieşit din schemă Brăila-Galaţi, pentru că a fluierat Mihai Tudose în „biserica” lui Dragnea, precum şi Constanţa şi Târgu-Mureş. Memorandumul din Ajunul Crăciunului al Guvernului Dăncilă prevede construcţia a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova.

Nesimțirea politicienilor din Constanța

Dintr-un foc, Constanţa a pierdut 400 milioane euro. La atât este evaluat în memorandumul Guvernului Dăncilă costul unui spital regional, deși inițial socotiseră 300 milioane euro. S-a pierdut o şansă mare pentru îngrijirea sănătăţii constănţenilor. S-au pierdut şi locuri de muncă în oraşul nostru pustiit. Voi ştiaţi că Spitalul Judeţean Constanţa are 2.800 salariaţi, iar spitalul regional ar fi fost cu mult mai mare? Copilul meu, student la medicină la Universitatea Ovidius este pasionat de meseria pe care şi-a ales-o. Nu vrea să plece în străinătate şi nici măcar la Bucureşti, el vrea să rămână în Constanţa. Dar unde să lucreze? Spitalul regional ar fi fost o şansă extraordinară pentru el și colegii lui.

Politicieni ne-au cerut votul pretinzând că ne reprezintă şi că vor lucra în interesul constănţenilor. Aţi auzit vreun senator sau deputat de Constanţa să interpeleze Guvernul Dăncilă, să întrebe de ce nu se mai face spital regional la Constanţa? L-aţi auzit pe primar ori pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa? Hai că pesediştii fac în pantaloni de frica lui Dragnea. Dar ceilalţi ce păzesc?!? O menţiune specială pentru parlamentarii USR de Constanţa, Stelian Ion şi Nicoleta-Ramona Dinu. Aţi făcut demagogie că „vreţi spitale, nu catedrale”. Dacă „vreţi spitale” de ce nu protestaţi? Eu cred că pe userişti îi doare în cot de spitale. Cu aceste lozinci demagogice ei urmăresc să-l scoată pe Hristos din inimile oamenilor. I-am mai sancţionat pe acest site pentru ateismul lor agresiv. https://www.nicoletaploscaru.ro/vicepresedintele-usr-cluj-dedandu-se-unor-atacuri-descreierate-la-adresa-crestinismului/ Ca şi pe oamenii lui Cioloş, de altfel. https://www.nicoletaploscaru.ro/un-partid-politic-ateu-si-antiromanesc/

Sus inimile, români❗️💙💛❤️ România este Țara noastră❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

(1) https://data.worldbank.org/indicator/SH.TBS.INCD

(2)https://www.dcnews.ro/rata-mortalitatii-romania-in-topul-european_583919.html

(3)https://www.dcnews.ro/boala-care-ucide-un-roman-la-fiecare-3-minute_551739.html

(4)https://adevarul.ro/sanatate/medicina/bolile-cardiovasculare-raman-cauza-numarul-1-mortalitateprematura–29-septembrie-ziua-mondialaa-inimii-1_5baf45d4df52022f75f9e79b/index.html

(5)https://www.edumedical.ro/statistici-ingrijoratoare-privind-numarul-bolnavilor-de-diabet-din-romania/

(6)https://www.diabetes.org.uk/about_us/news_landing_page/uk-has-worlds-5th-highest-rate-of-type-1-diabetes-in-children/list-of-countries-by-incidence-of-type-1-diabetes-ages-0-to-14

(7)http://www.cnas.ro/casct//theme/cnas/js/ckeditor/filemanager/userfiles/2018/contabilitate/Buget_2018.pdf

(8) https://www.curierulnational.ro/guvernul-a-aprobat-constructia-a-trei-spitale-regionale/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here