Genocid antiromânesc. PSD ne dă droguri în loc de spitale regionale

1

Foto: Ciuma roşie vrea să facă bani şi din droguri. Ne nenorocesc copiii!

Discotecarul Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor, a mai venit cu încă o ticăloşie. Miercuri, 20 martie 2019, Orlando s-a dus la parlament şi a anunţat acolo că ar putea fi legalizat în România consumul drogului canabis, chipurile „în scopuri medicale”. Mai precis, frezatul a declarat că „Poate şi în România se va ajunge la o dezbatere pe acest subiect…şi se va lua o decizie. Daca în vestul Europei sunt multe exemple de legalizare, de ce să nu analizezi dacă practica europeană e de luat în calcul?” (1).

Dacă Orlando zice să „analizăm”, păi atunci hai să analizăm. După părerea mea, procurorii competenţi ar trebui să se sesizeze din oficiu. În primul rând Orlando a făcut apologia infracţiunii, faptă prevăzută de Codul Penal şi pentru aceasta ar trebui cercetat penal. Traficul, deţinerea consumul de droguri sunt infracţiuni în România iar el face în mod evident apologia infracţiunii. În al doilea rând, în Codul Penal mai există infracţiunea de „răspândire de informaţii false”, care la el are şi circumstanţe agravante, pentru că este membru al Guvernului şi ceea ce spune el se cheamă că are greutate. Mai exact, Orlando a vrut să-i manipuleze pe deputaţi, dar şi publicul, că ar exista chipurile „o practică europeană” şi vezi Doamne troglodiţii de români ar trebui să se conformeze şi să adopte „practica europeană”.

Nu există însă nicio „practică europeană” şi nicio legislaţie uniformă în statele membre UE în privinţa consumului de canabis. Ba mai mult, în Articolul 168 din Tratatul de funcţionare al Uniunii Europene scrie negru pe alb că „Uniunea Europeană va contribui suplimentar la acţiunea statelor membre de a reduce daunele aduse sănătăţii de consumul de droguri. Vezi aici raportul „Centrului European de monitorizare a drogurilor şi a consumului de droguri”, la pagina 9 (2).

Experienţa unor state arată că prima oară se propune legalizarea drogului „în scopuri medicale” pentru ca factorul emoţional să combată orice argumente contrare. Al doilea pas este dezincriminarea consumului şi deţinerii drogului „în scop personal”, a treia fază fiind de fapt adevăratul scop, anume legalizarea pe deplin a canabisului. Asta de fapt propune şi discotecarul Orlando în realitate.

Statul român dezincriminează consumul de marijuana şi etnobotanice

Foto: Orlando se simte bine în club la Mamaia. Poate ar trage şi el un „joint”, să se simtă şi mai bine

Se ştie că Orlando este dedat plăcerilor vieţii de noapte şi poate veţi crede că el vrea să legalizeze consumul de canabis pentru a mai putea trage liniştit un „joint” la club, fără să se mai uite în toate părţile când fumează. Se poate şi asta, dar aici avem de a face cu o politică deliberată a PSD de a promova consumul şi comercializarea drogurilor în România.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), deşi ramură a Justiţiei, care trebuie să aplice legea, nu să facă legea, a încălcat principiul separării puterilor în stat şi a legalizat cu de la sine putere consumul de marijuana. Cum asta? Foarte simplu. În noiembrie 2018 DIICOT anunţa că renunţă la urmărirea penală a consumatorilor de marijuana care aveau dosarele pe rolul instanței de la Tribunalul București, sub pretextul că aceştia prezintă un pericol social redus, iar costul urmăririi penale nu se justifică (3). Nici DIICOT nu mai e ce a fost după ce Tudorel Toader, ministrul Justiţiei şi-a pus acolo omul, un procuror care nu activase anterior în DIICOT.

Foto: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a legalizat etnobotanicele

În septembrie 2018 ÎCCJ a analizat unele dispoziţii din Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi a constatat că procurarea de astfel de produse nu constituie infracţiune decât dacă este efectuată în cadrul unei activităţi de import, export ori intermediere de produse, iar nu în cazul în care astfel de substanţe sunt cumpărate de un român oarecare pentru consumul său personal. În termeni simplificaţi, cel care cumpără etnobotanice pentru consumul propriu nu poate fi sancţionat penal potrivit Legii nr. 194/2011, unde se prevede că se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă fapta persoanei care, fără autorizaţie, efectuează, fără drept, operaţiuni cu produse etnobotanice. Interpretarea Curţii va deveni obligatorie de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial (4).

Mai pe româneşte, Înalta Curte a legalizat consumul de etnobotanice. Eu cred că a fost un abuz şi o încălcare a puterii judecătoreşti care practic a legiferat, încălcând principiul separaţiei puterilor în stat, uzurpând drepturile puterii legislative, ale Parlamentului, singurul în drept să legifereze.

Foto: Etnobotanicele îi transformă pe tineri în „zombi”

Care sunt efectele acestei scelerate decizii? Care este răul pe care îl fac etnobotanicele copiilor? Etnobotanicele sunt experimentate cu precădere de populaţia tânără, aproape toţi consumatorii (91%) debutând în intervalul vârstă de 15 – 24 ani. În anul 2016, consumul de etnobotanice se poziţionează pe locul al treilea în ceea ce priveşte cererea de tratament ca urmare a consumului de droguri pentru toate cazurile în care s-a solicitat asistenţă (19,6%) şi pe locul al doilea în ceea ce priveşte cazurile noi (persoane care nu au mai fost înscrise în servicii de tratament pentru consum de droguri)

Să-i dăm cuvântul medicului Adrian Abagiu de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală: „Dezincriminarea posesiei de etnobotanice ar putea duce la o situaţie similară cu cea din 2011, când România s-a confruntat cu o epidemie de HIV/SIDA, din cauza produselor care se găseau în magazinele de vise. „Etnobotanicele te omoară. În vremea de aur, când au apărut etnobotanicele, am ajuns să avem epidemie de SIDA în rândul consumatorilor de droguri. Au fost pacienţi care de la un consum de jumătate de gram pe zi au început să facă crize de epilepsie, paranoia şi alte probleme cerebrale ireversibile. Legalele, partea de săruri de baie, dar mai ales cele care se injectau, provocau leziuni ireversibile. Dacă heroina se injectează de 3-5 ori pe zi în mod normal, etnobotanicele se injectează din oră în oră. În 2011 a crescut dramatic numărul de consumatori şi numărul de injecţii zilnice pe consumator, la o medie de 6 – 10 pe zi. Sunt persoane care s-au drogat 15 ani cu heroină şi nu au avut aceleaşi probleme cerebrale pe care le-au întâmpinat cei care au consumat etnonbotanice. Şi nici nu au murit aşa mulţi”.

Foto: Toma Zaharia, generalul Heroină

PSD are o veche legătură cu acest flagel. M-am uitat şi eu pe statistici şi pe presa vremii ca să văd cum a început totul. În 1999, ultimul an la putere al Convenţiei Democratice, în Municipiul Bucureşti erau 1000 consumatori de heroină injectabilă. În 2004, după mandatul regimului Iliescu-Năstase, revenit la putere, numărul explodase la 15.000 consumatori. Cutremurător! Ce să vă spun mai mult decât că generalul Toma Zaharia, secretar de stat la Ministerul de Interne era supranumit de presă generalul „heroină”. Aşa ceva numai într-un narco-stat din America Centrală se mai poate auzi! Toma Zaharia era mâna dreaptă a premierului de atunci, Adrian Năstase. Porecla i se trage de la „afacerea Sintofarm”. A fost o anchetă deschisă pe numele unor traficanți de anhidridă acetică (precursor al heroinei) a inclus și numele Ioanei Toma, soția generalului Zaharia Toma, şi care pe atunci era director economic la fabrica de medicamente Sintofarm, unde se producea anhidrida acetică.

De ce înfloreşte traficul de droguri în perioadele când PSD este la putere? Cred că pentru bani. Traficanţii nu sunt de capul lor şi eu sunt convinsă că o parte din bani merg mai sus, altfel nu se poate.

PSD are guvernul şi majoritatea parlamentară şi este obsedat de Justiţie. Dar aceasta numai cu scopul de a-i scăpa de puşcărie pe aceia dintre ei care au procese. Dacă tot dau Ordonanţe de Guvern ca să scape ei de puşcărie, de ce nu dau Ordonanţe şi pentru a corecta aberaţiile DIICOT şi ÎCCJ, deciziile care au dus practic la legalizarea consumului de marijuana şi etnobotanice prin ocolirea Parlamentului României?

Decebal Făgădău este un nimic

Potrivit Legii Administraţiei Publice primarul are OBLIGAŢIA de a asigura ordinea publică prin intermediul poliţiei, jandarmeriei, poliţiei locale, care au obligaţia să răspundă solicitărilor sale. Dar „mascaţii” lui Făgădău de la poliţia locală Constanţa nu se duc pe lângă şcoli, să-i prindă pe cei care vând droguri copiilor. Ei umblă în schimb prin cafenele, să terorizeze clienţii care mai aprind şi ei câte o ţigară într-un separeu, după ora închiderii. Sau vânează şoferii care mai lasă şi ei maşinile pe unde pot, din cauză că avem un deficit de vreo 80.000 locuri de parcare iar Făgădău care a minţit în campania electorală că face parcări supraterane, subterane etc nu a făcut nici un loc de parcare. Ce a făcut Făgădău împotriva consumului de droguri în şcoli?

Au lăsat copiii şi tinerii în voia sorţii

În România nu există niciun program naţional de prevenire a consumului de droguri în şcoli, niciun centru de tratament al abuzului şi dependenţei de droguri pentru copii şi adolescenţi finanţat din bani publici, iar locurile pentru tratament adresate persoanelor cu dependenţă de droguri sunt cu mult sub numărul cererilor.

Droguri da, spitale nu! La Constanţa se moare cu zile!

Foto: Spitalul regional, minciuna pe care ne-a vândut-o PSD. Întîi au spus că fac 8 spitale, apoi 5, apoi 3, apoi niciunul

Cel mai mult m-a indignat tupeul cu care Orlando a spus că legalizarea consumului de canabis se face „în scopuri medicale”. Să le spun eu cum stăm cu sănătatea, şi mă refer la judeţul Constanţa, pentru că asta mă interesează pe mine. În liceele din Constanţa canabisul este drogul favorit şi unul din 10 elevi a încercat cel puţin o dată (5). E prea puţin? Orlando ar vrea să se drogheze cu toţii?

Constănţenii sunt bolnavi în număr foarte mare, iar „scopul medical” de care spune pesedistul Orlando ar fi nu legalizarea drogurilor, ci investiţii în îngrijirea sănătăţii. În judeţul Constanţa există un număr record de diabetici, de 40.000 persoane, iar diabetul zaharat nu cu canabis se tratează. Peste 10% din populaţia judeţului suferă de această distrugătoare boală, dar mulţi constănţeni nu sunt luaţi în evidenţă, ori nici nu ştiu că au boala.

Numărul bolnavilor de cancer a făcut explozie la Constanţa, a crescut de la 12.000 persoane în 2007 la 20.000 persoane în 2017. Am început o campanie pentru construirea unui spital regional la Constanţa şi asta nu e o fantezie a mea, ci este în primul rând o necesitate şi în al doilea rând o promisiune, sau mai bine zis o minciună sfruntată a PSD. În regiunea de dezvoltare de sud-est, care ar fi arondată spitalului regional se află şi judeţul Tulcea, unde la spitalul judeţean a mai rămas un singur medic specialist oncolog. Aşa ceva este revoltător. România nu este Africa!

Se poate trăi cu cancer, boala poate fi ţinută sub control sau chiar poate fi vindecată. Dar nu la Constanţa. Credeţi-mă pe mine, pentru că am suferit de cumplita boală, am făcut chimioterapie, am văzut moartea cu ochii! Dacă trăieşti la Constanţa şi ai ghinionul să te îmbolnăveşti de cancer ai şanse doar dacă eşti în măsură să te duci să te tratezi la Bucureşti, sau dacă poţi, la Paris, Viena ori Istanbul. Dar nu la Constanţa! La Constanţa mori cu zile! CJ Constanţa a dat Hotărâre de Consiliu să facă spital de oncologie la Eforie. Minciuni, demagogie, de atunci nu au mişcat un pai!

Au ştiut doar să distrugă! Au terminat Spitalul de oase din Eforie care era etalon, era celebru la nivelul ţării, pentru că veneai la spital pe braţe şi plecai pe picioare. În schimb nu au făcut nimic, Constanţa are cele mai puţine spitale din ţară, nici măcar spital de copii nu avem!

Nu accept nici un fel de baliverne precum că drogul ar fi necesar în „scopuri medicale”. Aceasta se referă la îngrijirile paliative, în stadiul terminal al bolii. Nu de îngrijiri paliative au nevoie bolnavii de cancer. Ideea nu este să moară „fericiţi”, ci să aibă parte de îngrijiri adevărate, să stăpânească boala şi să fie redaţi familiilor lor şi societăţii!

Update: Liviu Dragnea se afla intr-un spital privat după criza de hernie de disc suferită sâmbăta trecută. Spitalele de stat ii put. Acestea sunt pentru noi, pentru prostime! Aceasta este adevarata fata a PSD!

România condusă de români, de oameni cu dragoste de popor!

Pesediştii, în aroganţa lor dementă, poate cred că ne dau de pomană, cum arunci un os unui câine. Dar banii pentru Sănătate nu sunt din conturile lui Dragnea, Orlando, Făgădău sau Ţuţuianu! Sunt banii noştri munciţi, din asigurările de sănătate, care ni se opresc din venituri. Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa a avut cele mai mari venituri după Bucureşti, 215 milioane euro în anul 2018, unde sunt banii? De ce la Constanţa deşi eşti asigurat nu poţi să-ţi faci analize sau RMN compensate chiar dacă te prezinţi în primele zile ale lunii? Pentru că pe o reabilitarea unei secţii de la Spitalul Judeţean au plătit 5 milioane euro, exact cât a costat construirea unui spital privat la Constanţa, cu toate specializările, inclusiv unitate de primiri urgenţe şi terapie intensivă?

Mi se pare tot mai evident că trimiterea bolnavilor din România în spitale din străintate este afacerea unei mafii din Sănătate. Sunt decontări europene şi CNAS din România plăteşte spitalelor din străinătate pentru cheltuielile făcute cu pacienţii din România. Aceşti bani ar fi trebuit să rămână în ţară! De aceea nu avem spitale şi îngrijirea sănătății! Asta este adevărata corupţie şi exploatare colonială, făcută cu mâna slugilor pesediste!

Acestea sunt problemele românilor, nu batjocura cu care Orlando, derbedeul pesedist din fruntea Finanţelor ne îndeamnă în Postul Mare la consumul de droguri!

Eu vă spun un singur lucru. România trebuie să fie condusă de români, în interesul românilor şi pentru români! Şi dacă ajung la putere voi fi nemiloasă cu trădătorii de Neam şi Ţară!

Românii se ridică❗️💪🏻 Hai Constanţa❗️

Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

(1) https://www.stiripesurse.ro/cannabisul-ar-putea-fi-legalizat-in-scop-medicinal-teodorovici-de-ce-sa-nu-analizam-daca-practica-europeana-e-de-luat-in-calcul_1335471.html

(2) http://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/4135/TD0217210ENN.pdf

(3) https://evz.ro/romanii-au-liber-la-droguri-decizia-de-ultim-moment-din-instanta.html

(4) https://adevarul.ro/news/eveniment/liber-consumulde-etnobotanice-1_5ba90a4bdf52022f75c95463/index.html

(5) https://www.gandul.info/stiri/consum-de-droguri-judetul-constanta-sezonul-estival-atrage-dealeri-canabis-drog-preferat-de-elevi-17561147

(6) https://www.cugetliber.ro/stiri-social-stare-alarmanta-diabetul-face-ravagii-la-constanta-unii-stiu-ca-sunt-bolnavi-dar-nu-se-trateaza-362668

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here