Făgădău, eşti antinaţional sau te-au prostit bulgarii? Dobrogea e românească!

0

Instanţa a publicat vineri, 8 februarie 2019 motivarea sentinţei prin care a anulat două Hotărâri de Consiliu Local privind proiectul „JOINT ROMANIAN – BULGARIAN CULTURAL AND HISTORICAL HERITAGE – MINIATURE PARK” , finanţat din  fonduri europene, printr-un proiect transfrontalier, în parteneriat cu districtul Dobrici din Bulgaria, în valoare de un milion de euro. Astfel, s-a pus punct încă unuia dintre planurile aberante ale lui Făgădău. Acţiunea împotriva HCLM a avut motivaţii ecologice, de protecţie a Parcului Tăbăcărie, unde urma să fie amplasat proiectul respectiv. Aberaţia lui Făgădău urma să ocupe două hectare din parc. Însă dedesubturile afacerii sunt mult mai grave şi ţin de siguranţa naţională.

Dedesubturile antiromâneşti ale afacerii „Parcul cu miniaturi”

Pe româneşte, titulatura proiectului s-ar traduce prin „Moştenirea comună română-bulgară culturală şi istorică”. Se prevedea amplasarea în Parcul Tăbăcărie a 126 miniaturi ale unor obiective din Dobrogea, moştenire comună româno-bulgară. Un asemenea proiect, ce afirmă că am avea o moştenire „culturală şi istorică” comună cu bulgarii în Dobrogea pune bazele contestării suveranităţii naţionale şi integrităţii teritoriale ale statului român. Prin realizarea proiectului partea română ar fi admis cu seninătate că Dobrogea este din punct de vedere istoric şi cultural o moştenire comună, bulgărească şi românească, şi doar din punct de vedere politic aparţine pe deplin României. Este o tactică clasică din arsenalul iredentismului. Aşa procedează şi şovinii unguri în cazul Transilvaniei. După anularea caracterului românesc şi înlocuirea sa cu „multiculturalismul” şi „moştenirea comună” se trece la revendicări iredentiste şi anexioniste. Oare bulgarii ar fi acceptat să se facă la Silistra sau Balcic vreun parc tematic cu denumirea „Moştenirea comună istorică şi culturală bulgară şi română”? Bulgaria este o ţară prietenă şi proiectele transfrontaliere sunt binevenite. Dar nu cele care aduc atingere identităţii naţionale, suveranităţii şi integrităţii. Puteau să ceară bani europeni pentru modernizarea punctului de trecere a frontierei Vama Veche – Durankulak. Sau să-i facă revoluţionarului Hristo Botev o casă memorială la Bucureşti, dacă voiau să sublinieze moştenirea istorică comună a românilor şi bulgarilor. Dar nu în Dobrogea. Nu la Constanţa.

Bulgarii visează la Dobrogea

Bugarii nu au încetat niciodată să viseze la Dobrogea. În Cadrilater numeroase instituţii poartă numele de Dobrogea, echipe de volei, de fotbal, hoteluri şi restaurante, un post de radio, toate poartă numele acestei provincii româneşti. Până prin anul 2000, inclusiv sub influenţă rusească, „problema” Dobrogei a fost de actualitate pe agenda publică din Bulgaria, cu tot felul de extremişti din partide sau istorici exaltaţi care se agitau pe această temă. Acestei isterii naţionaliste i s-a pus surdină odată cu procesul de aderare euro-atlantică. Însă vântul naţionalismului şi populismului bate din nou în Europa. După ultimele alegeri, partidul GERB (afiliat PPE) al premierului Boiko Borisov s-a aliat la guvernare cu coaliţia ultranaţionalistă „Patrioţii Uniţi”, a cărei componentă principală este „VMRO-BND Mişcarea Naţională Bulgară”. Iniţialele VMRO vin de la Organizaţia Macedoneană Revoluţionară Internă (OMRI), o organizaţie teroristă din secolele XIX şi XX, care urmărea realizarea „Bulgariei Mari”. VMRO în perioada interbelică avea şi o aripă „dobrogeană”, Organizaţia Internă Dobrogeană Revoluţionară (OIDR), care a activat între 1923-1940. OIDR se opunea Unirii Dobrogei şi Cadrilaterului cu Ţara Mamă România. OIDR era o organizaţie teroristă inspirată de Moscova prin NKVD şi Komintern şi se ocupa cu atacuri peste frontiera româno-bulgară. Teroriştii bulgari, numiţi atunci comitagii atacau satele de aromâni colonizaţi în Cadrilater pentru a încerca să-i sperie şi să-i facă să părăsească Dobrogea.

Ultranaţionaliştii VMRO în guvernul de la Sofia

După 1990 VMRO a reapărut în Bulgaria ca partid politic şi în 2017 a intrat la guvernare. Acest partid ultranaţionalist, pro-rus şi anti-NATO a jucat tare la negocieri şi a obţinut posturi visate de orice partid naţionalist. Şeful VMRO, Krasimir Karakacianov a luat pentru sine postul de vicepremier cu ordinea publică şi securitatea naţională împreună cu postul de ministru al Apărării. Rezultă că serviciile şi armata bulgară sunt sub controlul naţionaliştilor anti-NATO. Pentru că naţionaliştii sunt interesaţi de identitatea naţională, postul de ministru al Culturii a fost obţinut de un alt naţionalist, Boil Banov. Probabil de aici a venit şi nada pentru fraierii de la Constanţa, cu „moştenirea culturală şi istorică comună” din Dobrogea.  

Tineretul VMRO este îndoctrinat că Dobrogea e bulgărească

Foto: Naţionalişti bulgari la Enisala, judeţul Tulcea. Pe steagul Bulgariei scrie cu litere chirilice galbene „Dobrudja”, iar pe steagul roşu-negru scrie VMRO

 Baza iredentiştilor bulgari a devenit oraşul Dobrici, fostul Bazargic de pe vremea României Mari. Adică partenerii lui Făgădău, cu care voia el să facă proiectul transfrontalier în Constanţa. Pentru a fi îndoctrinaţi în spiritul ultranaţionalismului şi iredentismului, în fiecare an membrii organizaţiei de tineret a VMRO din Dobrici sunt duşi în „pelerinaj” în România, sau „Dobrogea de Nord” cum spun ei. Li se arată mai multe locuri şi li se spune că sunt obiective culturale şi istorice bulgăreşti. De exemplu, Mihail Kogălniceanu este un sat bulgăresc care se numeşte Enikioi. Ceamurlia de Jos din judeţul Tulcea (unde s-a născut tatăl meu) este tot un sat bulgăresc. Mânăstirea Cocoş este bulgărească, precum şi Biserica Sfântul Gheorghe din Babadag, la fel şi cetatea genoveză de la Enisala, de pe malul Lacului Razelm. AICI https://www.dobrichonline.com/novini/29846/mladezhi-ot-vmro-posetikha-blgarskite-mesta-v-severna-dobrudzha

Foto: Naţionalişti bulgari la Mihail Kogălniceanu. Pentru ei este satul bulgăresc Enichioi. 

Tinerii sunt supuşi procesului de îndoctrinare naţionalist-şovină de către un anume Kostandin Kostandinov din Dobrici. Kostadinov a realizat filmul „Zabravena Zemia”, care se traduce prin „Pământuri pierdute”. Filmul este despre „Dobrogea de Nord” care ar fi fost „luată” de români. Îl puteţi viziona AICI https://www.youtube.com/watch?v=k186qDWjNDE  Poate se uită şi Decebal Făgădău şi înţelege ce prostie a făcut încercând să valideze mesajul iredentist al bulgarilor sub pretextul programului transfrontalier.

Îndoctrinarea iredentistă şi şovină nu se face doar în timpul excursiilor peste frontieră, în Dobrogea, ci permanent. Tratatul de Pace de la Paris din 1919 a fost semnat la Trianon cu Ungaria şi la Neuilly cu Bulgaria, şi consfinţea graniţele actuale ale Bulgariei, minus Cadrilater, care rămânea la România, sfărâmând visul „Bulgariei Mari”. Aşa cum Trianon este o obsesie naţională în Ungaria, aşa şi Neuilly este o obsesie în Bulgaria. Ultranaţionaliştii care vor o Bulgarie Mare, cu Macedonia, Dobrogea şi Tracia au făcut un cult din Tratatul de la Neuilly, prezentat ca o catastrofă naţională. În fotografia de mai jos vedeţi membrii VMRO din Dobrici (partenerii lui Făgădău în proiectul transfrontalier) comemorând Tratatul de la Neuilly şi „ocupaţia românească a Dobrogei”. 

VMRO pe axa antiromânească  Moscova – Budapesta Foto: Deputaţii unguri ultranaţionalişti de la Jobbik Vona Gabor (3) şi Marton Gyongyosi (1) împreună cu deputaţii bulgari ultranaţionalişti de la VMRO, Iulian Anghelov (2) şi Mihail Petrov (4) în Parlamentul Bulgariei

VMRO s-a înfrăţit cu Jobbik, partidul şovin din Ungaria. Obiectivele comune sunt anti-UE şi anti-NATO. De fapt adevăratul obiectiv este România, pentru că VMRO a aderat la axa ruso-maghiară care urmăreşte spargerea României. 

Foto: VMRO în Ungaria împreună cu agentura KGB din Chişinău care vrea „Moldova Mare”

Organizaţia ultranaţionalistă cu caracter terorist şi fascist „Mişcarea Tinerilor din cele 64 comitate – HVIM din Ungaria organizează în fiecare an festivalul identitar “Magyar Sziget”. Festivalul naţionalist, unul din cele mai mari de acest fel din Europa, include concerte, conferinţe, întreceri sportive, proiecţii de film şi dezbateri politice. Sunt invitaţi extremişti din toată Europa, printre care din Bulgaria (Mişcarea Naţională Bulgară – VMRO), Croaţia (Partidul Pur al Drepturilor Croaţilor – HCSP), Polonia (Tineretul Polonez – MW), Suedia (Tineretul Nordic – NU), Flandra (Avanpostul – Voorpost), Italia (Forţa Nouă) şi Mişcarea Naţional Democrată (MND), o organizaţie din Basarabia care susţine că moldovenii sunt o naţiune de sine stătătoare, diferită de români, atât etnic cât şi cultural. Deasemenea au fost prezenţi şi membri ai partidului parlamentar Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik). În fotografia de sus vedeţi extremiştii bulgari de la VMRO cu steagurile partidului şi ale Bulgariei pe margini, încadrând moldovenii de la Mişcarea Naţional Democrată, o agentură KGB de la Chişinău, care are ca scop declarat crearea „Moldovei Mari”, prin anexarea la Republica Moldova a judeţelor din Estul României. Liderii „64 comitate HVIM”, între care Vona Gabor, Toroczkai Laszlo şi Zagyva Gyula au interdicţie de intrare pe teritorul românesc. Doi dintre teroriştii unguri, membri „64 comitate HVIM”, Szocs Zoltan și Beke Istvan au fost condamnaţi definitiv la câte cinci ani de închisoare pentru tentativa de a detona un dispozitiv exploziv la parada de 1 decembrie de la Târgu Secuiesc. În imaginea de mai jos îl vedeţi pe teroristul Beke Istvan reţinut de DIICOT.

Nu întâmplător, renegatul Sabin Gherman, agentul de influenţă al Budapestei care lucrează spargerea României, AICI https://www.nicoletaploscaru.ro/vergil-chitac-dezonorati-uniforma-pentru-like-uri-pe-facebook/ cere şi el desprinderea Dobrogei de România. AICI https://newsweek.ro/opinii/ardeal-banat-moldova-urmeaza-dobrogea-musai

Tripla prostie crasă a lui Făgădău

Să recapitulăm:

1)  Prima prostie. Ultranaţionaliştii bulgari pretind că fiecare piatră din Dobrogea este bulgărească. Ei sunt reprezentaţi în coaliţia de guvernare de la Sofia şi deţin Ministerul Culturii. Decebal Făgădău acceptă să facă un proiect cu bulgarii prin care să instaleze în parcul Tăbăcărie machetele sau miniaturile a 126 obiective din Dobrogea considerate „moştenire istorică şi culturală comună română şi bulgară. Prin proiectul de creare a Parcului de Miniaturi Fagădău validează pretenţiile bulgarilor.

2)  A doua prostie. Parcul de Miniaturi, oricum o prostie antinaţională, era proiectat în Parcul Tăbăcărie, care şi aşa este amputat de diferite construcţii printre care cârciumi şi benzinării, pe autorizaţii date de administraţia PSD. Ca atare, instanţa admite cererile de anulare ale HCLM ce vizau implementarea proiectului transfrontalier româno-bulgar.

3)  A treia prostie. Din cauză că Fagădău a prezentat un proiect aberant, a fost pierdută de către Constanţa o finanţare de un milion de euro din fondurile europene pentru proiecte transfrontaliere. Decebal Făgădău putea face orice proiect transfrontalier cu bulgarii pentru a primi banii de la Bruxelles. Dar nu în parc şi nu un proiect antinaţional. Pentru că după lege banii europeni sunt bani publici, Făgădău tocmai a păgubit Municipiul Constanţa cu un milion de euro, bani publici. Ar trebui să-l executăm silit, să-i scoatem casa la licitaţie.

Anul trecut Fagadau a ținut un discurs la Mamaia, la o conferință despre Marea Neagră.  El a spus: avem rude in Balcani, în Dobrogea Mare, în Bulgaria. Unde Fagadau, la Dobrici? Așa se explica?

Cred că devine din ce în ce mai clar pentru toată lumea. A venit timpul ca România şi Constanţa să fie conduse de români adevăraţi, de oameni competenţi şi patrioţi!

Hai Constanţa❗️💙💛❤️

Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here