Făgădău, dacă nu ai nimic în cap, măcar imită-i pe bulgari!

2

 

Ce frumos era odată! Cred că recunoaşteţi cu toţii în poză Barul Orient şi Palatul Reginei Maria, numit şi Castelul, ambele din Mamaia. Aceste clădiri simbol pentru Mamaia şi Constanţa sunt acum ruine. Au fost vândute de S.C. Mamaia S.A. unor “băieţi deştepţi”. Vânzarea Castelului era interzisă de lege pentru că acesta este o clădire de patrimoniu de interes naţional şi internaţional. Mazăre a vândut terenurile aferente clădirii la preţ de nimic, cu 23,56 euro pe metru pătrat. În mai 2018 Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Radu Mazăre la 6 ani şi 6 luni închisoare. De asemenea, a dispus restituirea terenurilor către Municipiul Constanţa. Sentinţa nu este definitivă. Pe 7 noiembrie 2018 Ministerul Culturii a cerut în instanţă anularea tranzacţiei privind vânzarea Palatului Reginei Maria.

Problema Constanţei este ce se va întâmpla după ce terenul se va întoarce la primărie şi tranzacţia privind Castelul va fi anulată. Mă interesează să văd că se construieşte, mă interesează viitorul. Numai că Decebal Făgădău, actualul primar, nu are nicio idee în cap. Nu am auzit despre nicio dezbatere publică despre ce se va face cu terenurile şi clădirile după ce ce se clarifică situaţia. Nu am auzit despre nicio idee, un proiect, un studiu de fezabilitate, sau măcar de vreo declaraţie demagogică, politico-electorală pe acest subiect. Făgădău nici să ne mintă frumos nu ştie. Când va obţine terenurile ce destinaţie le va da? Bagă oile acolo? Le va vinde la rândul lui altor şmecheri? Cu clădirile ce se va întâmpla? Se vor ruina în continuare, fiind abandonate? Nu pot oare intra aceste clădiri în proprietatea primăriei, prin expropiere contra unei despăgubiri, conform legii, după anularea contractului de vânzare-cumpărare? Chiar nu e în stare Primăria Constanţa să gândească un proiect care să pună în valoare acest minunat obiectiv, după reabilitarea sa?

Făgădău nici nu este măcar nevoit să inventeze el apa caldă, dacă nu-l duce capul. Soarta acestui complex care ar putea ridica foarte mult atractivitatea şi prestigiul staţiunii Mamaia şi a Constanţei a preocupat presa central şi locală, care a scris de multe ori despre acest subiect. Ziariştilor n-avea cum să le scape faptul că la Balcic, acum în Bulgaria, regina Maria a mai avut un castel, care acum este un obiectiv turistic major. Au pus în oglindă cele două castele ale reginei Maria.

Balcic este un orăşel cu doar 11.000 locuitori, de vreo 30 de ori mai puţin decât Constanţa. Se mândresc cu regina Maria, un simbol al României Mari, pe care ei şi l-au însuşit şi l-au transformat într-un brand turistic. Numai din biletele de intrare la castelul din Balcic bulgarii încasează 1,5 milioane euro anual, pe lângă încasările de la toate restaurantele sau magazinele de suveniruri din jur. Ideea de regină, prinţesă, împărăteasă, este considerate foarte romantic de către turişti şi în lume asemenea obiective sunt puse în valoare. Mamaia ar putea să-şi adjudece brandul regina Maria, la fel ca Balcic, sau brandul regalităţii, la fel ca Sinaia. Dar de la cine să ai pretenţii?

Decebal Făgădău nu are nicio idee în cap privind Cazinoul din Constanţa. Cum pretinde el că acesta se va reabilita când nici nu are vreo idee privind destinaţia Cazinoului după presupusa reabilitare şi restaurare? Cine a mai văzut să faci o casă fără să ştii ce utilitate va avea? E clar că nici cu Cazinoul nu are proiect, totul este numai o vorbă în vânt. Şi de fapt Făgădău nu are niciun proiect şi nicio idee în cap.🤯

#ConstantaDragosteaMea❣️

2 COMENTARII

  1. Nu v-ați pus întrebarea de ce nici un primar nu a făcut nimic pentru Cazinou? Problema se crede ca provine dintr-un mediu mafiot care nu este interesat de refacerea clădirii,de istorie și de ceea ce se va prezenta la finele fiecărui mandat. Problema ar fi terenul care, în urma autodemolarii clădirii, va fi vandut cu o suma modica acelui mediu care are răbdare.

  2. Ideia ca orasul Constanta sa fie al treilea “oras regal” al Romaniei, este exceptionala.
    Dar atat timp cat o intreaga clasa politica este incapabila de gesturi, decizi si actiuni istorice in favoarea Romaniei, iar idealul a acestei clase politice este distrugerea totala a economiei, culturii si istoriei nationale, ideia in sine ramane o utopie.
    Dovada de netagaduit a acestei situatii o constituie miile de procese de delapidare (hotie curata!) in care sunt implicati exclusiv politicieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here