Eu dacă vin la putere dau apa din București la RAJA Constanța!

1

 

Scandalul zilei la București este posibila contaminare cu amoniu a apei potabile de la robinet din Capitală. Se adaugă și contaminarea cu clorul vărsat în exces, peste limitele legale, de către Apa Nova, compania de apa și canal din București, în încercarea neinspirată de a neutraliza contaminarea cu amoniu.

Pe deasupra, Apa Nova a încercat să minimalizeze incidentul și să inducă în eroare opinia publică. În consecință, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a cerut sprijinul SRI și al președintelui Iohannis. Mie mi se pare că avem de a face cu un atentat la sănătatea populației.

În anul 2000 România era în curs de aderare la UE și NATO și era astfel deosebit de vulnerabilă la presiunile puterilor străine care practicau așa-numitul “șantaj cu aderarea”. Astfel a ajuns apa din București în concesiune la grupul francez Veolia. În prezent, acționarii companiei municipale de apă din București sunt Veolia cu 73,69%, Municipiul București cu 16,3% și Asociația salariaților cu 10%.

A fost o greșeală sau chiar o crimă. Nu trebuia să înstrăinăm utilitățile publice, nu doar apa, dar nici Electrica sau Distrigaz. Nicio țară în curs de aderare nu a făcut asta, nici Ungaria nici Polonia. Numai noi am fost mai proști. În țările subdezvoltate multinaționalele iau în concesiune utilitățile publice. Congo nu are companii de utilități. Se ocupă multinaționalele. Nici România nu mai are.

După semnarea contractului de concesiune în anul 2000 a început jaful. Primarii care au urmat au semnat cu toții acte adiționale la contract, toate în defavoarea bucureștenilor. Apa din București s-a scumpit de 33 de ori. DNA a descoperit că Veolia a mituit consilierii generali să voteze scumpirea apei. Mai toți consilierii generali din anii 2000-2015 au fost implicați. Numai că dosarul s-a prăfuit, ca Microsoft sau EADS. Cetățenii francezi implicați, foști directori în cadrul companiei, Bruno Roche și Laurențiu Lalague au fost lăsați s-o șteargă din țara, cum se întâmpla de obicei cu corupții străini. Doar pentru aceste fapte și tot merita anulat contractul de concesiune cu francezii. În legea romană faptele penale au consecințe asupra contractelor civile. Se mai adaugă și actualul atentat la siguranța publică.

Guvernul României e PSD, la fel primarul Gabriela Firea și conducerea RAJA și CJ Constanța. Dacă s-ar înțelege între ei, ar putea da lovitura. Dacă se tem sau nu sunt în stare, măcar să se pregătească pentru anul 2025, când expiră contractul și să-l dea atunci la RAJA. De ce la RAJA? E o companie de un miliard de euro care a învățat să lucreze în afara Constanței, fiind activă în opt județe și Republica Moldova. Alta nici nu mai e în România capabilă să preia Apa NOVA din București. De ce să nu dezvoltam o companie românească, care odată întărită cu Bucureștiul poate activa cu succes peste hotare? De ce prin tot felul de șmecherii numite optimizări fiscale francezii evita să plătească impozitul pe profit și îl duc în țara lor? De ce profitul de la București să nu intre în conturile Consiliului Județean Cobstanța și să contribuie la dezvoltarea județului?

Altfel nu am nicio treabă cu Pesediștii și dacă mă uit în jur sunt cam singura voce care s-a ridicat împotriva lor în Constanța. Însă aici e vorba de interesul național. PSD va pleca, la fel și Felix Stroe de la RAJA sau Horia Țuțuianu de la CJ Constanța, dar instituțiile rămân. Eu vorbesc foarte serios. Dacă ajung la putere, RAJA Constanța va prelua APA NOVA.

România romanilor❗️🇹🇩

#ConstanțaDragosteaMea💙💛❤️

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here