Egalitate: Persoanele cu dizabilități

0

Voi reorganiza Direcţia de Asistenţă Socială din Primărie pentru activitatea de eliberare a certificatelor pentru persoane cu dizabilități.

Am cunoscut din proprie experienţă ce umilitor este şi mi se pare inacceptabil. Solicitanţii certificatelor sunt cetăţeni ai Constanţei iar serviciul public este în slujba lor şi trebuie să îi trateze cu respect.

De asemenea, prin schimbarea organigramei, voi suplimenta personalul de la această Direcţie. Scopul este urgentarea anchetelor sociale necesare pentru dosarele depuse pentru obţinerea indemnizaţiei de însoţitor de persoană cu dizabilități.

Toate facilităţile pentru persoane cu handicap locomotor, care necesită deplasarea în scaun cu rotile sunt de formă, nu prea pot fi folosite.

Mă voi îngriji ca acestea să fie făcute cu adevărat în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

CT BUS (RATC) nu va cumpăra niciun autobuz fară rampă pentru persoane cu dizabilități.

Persoanele cu dizabilități au în general venituri mici şi se califică pentru Programul Social „Mai mult respect”. Prin acest program propus de mine persoanele din categorii vulnerabile vor primi tichete valorice anuale de 1000 euro cu care vor putea cumpăra bunuri şi servicii de la toate firmele din Constanţa.

 

Link-uri:

  1. Strategia dezvoltării Constanței: https://www.nicoletaploscaru.ro/nicoleta-ploscaru-primarul-tau-program-politic-strategia-dezvoltarii-constantei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here