Dragnea a vândut-o pe Olguţa. Ţăranul urăşte femeile şi se teme de ele

0

Stiripesurse.ro este un site de ştiri din Bucureşti care aparţine ziaristului Iosif Buble. Soţia lui Buble este deputata PSD. Claudia mai obişnuieşte să semneze articole pe siteul familiei, stiripesurse.ro, cu pseudonimul Denisa Miron. V-am mai spus de ei într-un articol postat la mine pe Facebook pe 7.12.2018, când cei doi primiseră ordin de la Dragnea să pregătească opinia publică pentru cazul în care PSD ar comite actul de trădare naţională de a vota proiectul de lege privind autonomia teritorială, depus la Parlament de UDMR. Site-ul familiei Buble-Tuşa, stiripesurse.ro, este utilizat uneori de Liviu Dragnea atunci când vrea să transmită publicului mesaje pe care însă nu vrea să şi le asume.

Pe 24. Ianuarie 2019, când românii au avut zi liberă pentru a sărbători Unirea Principatelor, Liviu Dragnea n-a avut altă treabă decât să umble cu cioara vopsită şi să bage şopârle în site-ul de casă, stiripesurse.ro

La remanierea Guvernului Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă ministru al Transporturilor, motiv pentru care şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale. Însă preşedintele Iohannis a respins numirea Olguţei Vasilescu, aşa că olteanca a rămas în aer, pentru că plecase şi de la Ministerul Muncii. De ochii lumii, Viorica Dăncilă, la ordinul lui Dragnea, a mai propus-o apoi pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, nominalizarea ei fiind respinsă şi de această dată de preşedinte, care în total a refuzat de trei ori să o numească în funcţie. Preşedintele a primit din nou de la Dăncilă propunerea cu Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale şi sunt toate şansele să o respingă din nou, din moment ce a mai tot refuzat să o numească în funcţie.

Olguţa s-a simţit abandonată de partid, adică de Dragnea, care nu ar fi făcut totul pentru a o sprijini şi a trecut la atac. Marţi, 22.01.2019, Olguţa Vasilescu s-a dus la TVR 1 unde a spus că dacă în această săptămână nu va veni un răspuns pozitiv de la preşedinte privind numirea ei în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, atunci PSD ar trebui să sesizeze Curtea Constituţională. Dacă Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte al PSD şi lider marcant al partidului, a ajuns să comunice cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD prin intermediul televiziunilor, atunci lucrurile sunt groase rău de tot. O admir pe Olguţa pentru că a ieşit ea personal la televiziune şi şi-a asumat cele spuse. AICI https://www.dcnews.ro/olguta-vasilescu-iohannis-risca-foarte-mult-joaca-totul-pe-o-carte_633530.html

Se ştie că ea este o femeie hotărâtă, care nu stă la poveşti. Liviu Dragnea i-a răspuns Olguţei tot prin presă peste două zile, joi, 24.01.2019. AICI https://www.stiripesurse.ro/surse-psd-adopta-strategia-retragerii-se-schimba-planul-in-razboiul-cu-iohannis_1320336.html Însă Dragnea, în stilul său laş, perfid şi intrigant, nu a avut bărbăţia să-i răspundă personal Olguţei, ci a dat-o „pe surse”. În articolul din stiripesurse.ro se spune mai pe scurt că din surse din conducerea PSD s-a aflat că partidul nu va depune sesizare la Curtea Constituţională împotriva preşedintelui Iohannis, în cazul în care acesta va refuza din nou nominalizarea Olguţei Vasilescu în funcţia de ministru. În „şopârla” lui Dragnea se mai adaugă şi că Olguţa va fi mituită cu un loc eligibil pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare, pentru a i se închide gura.

După ce că Dragnea a fost laş, dând-o „pe surse”, a mai fost şi un trădător care i-a înfipt colegei sale de partid un cuţit în spate. Practic el a transmis prin stiripesurse.ro un mesaj la Cotroceni că nominalizarea Olguţei poate fi respinsă fără riscuri şi de această dată, pentru că PSD nu va depune sesizare la Curtea Constituţională împotriva preşedintelui.

Dragnea a vândut-o astfel pe Olguţa, finalizând cel puţin aparent operaţiunea de scoatere a ei de pe prima scenă politică, combinaţie care a debutat cu încurajarea ei să dea vrabia din mână, adică Ministerul Muncii pentru cioara de pe gardul Ministerului Transportului şi apoi al Dezvoltării Regionale.

Acesta-i omul. Eu nu aş merge cu el nici până la colţul străzii şi nu aş crede nimic din ce spune, nici măcar că suntem în anul 2019, m-aş uita în calendar să verific. Nu ştiu cum de-l mai rabdă slugile lui în fruntea partidului, cum de nu se găseşte o slugă mai hoaţă sau mai vicleană ca el, de genul lui Dinu Păturică din romanul „Ciocoii vechi şi noi” de Nicolae Filimon care să-l ducă la azil pe Dragnea, ca pe postelnicul Andronache Tuzluc din roman, care a ajuns nebun după ce sluga Păturică i-a luat averea şi pe amanta, pe Duduca. Apropo, „moşia” PSD şi Irinuca bonus chiar nu tentează pe nimeni în partid? Hai măi băieţi, care vă încercaţi norocul?

Pericolul Lia Olguţa Vasilescu

Liviu Dragnea vrea să rămână şeful PSD, funcţie care i-ar permite rămânerea la putere şi, printre altele, şi candidatura la alegerile prezidenţiale din decembrie anul acesta. Pentru aceasta, Dragnea s-a gândit să „defrişeze” tot ce este în jur, pentru a nu avea surprize. El se temea foarte tare de Olguţa Vasilescu, foarte influentă în PSD. Olguţa are personalitate, nu se lasă călcată în picioare şi este foarte vocală. Ea are statutul de „martiră” în PSD, pentru că a învins DNA. După ce a fost plimbată cu cătuşele pe mâini prin faţa camerelor de televiziune, chiar în pragul alegerilor locale, Olguţa a reuşit să scape de arestul preventiv cerut de procurori, să fie realesă primar al Craiovei şi să câştige şi în instanţă. Dosarul ei a fost retransmis la DNA. La PSD contează lucrurile astea, pe când vestea că Dragnea a pârlit porcul de Ignat într-o vilă a SRI, împreună cu Coldea şi Koveşi, „torţionarii” pesediştilor, a ridicat multe sprâncene în partid.

Organizaţia Dolj controlată de Olguţa este poate cea mai puternică din PSD. Judeţul are populaţie mare şi este şi „roşu”. Astfel, organizaţia Olguţei a trimis şase deputaţi şi trei senatori în Parlament. Unul dintre aceştia este partenerul Olguţei, Claudiu Manda, care ocupă o funcţie cheie, cea de preşedinte al Comisiei Parlamentare de Control a SRI, deosebit de importantă pentru PSD în contextul bătăliilor duse de acest partid pe temele „Statului Paralel” şi „protocoalelor secrete”.

Olguţa Vasilescu ar fi avut profil de prezidenţiabil PSD. Spre deosebire de Dragnea nu este condamnată penal. A fost aleasă de două ori primar al Craiovei, unde a realizat multe lucruri cu care se poate lăuda. Din punctul de vedere al colegilor pesedişti, ea şi-a făcut treaba şi la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, de unde nu a plecat înainte de a finaliza legislaţia pensiilor. A fost cel mai bun ministru pe comunicare din Guvernele lui Dragnea, stârnind gelozia acestuia din urmă, care o vedea seară de seară la TV explicând cum stă treaba cu pensiile şi salariile. Funcţia de ministru al Transporturilor, unde a fost desemnată iniţial, ca şi cea de ministru al Dezvoltării Regionale

Un alt aspect foarte important este că PSD pare să adopte un discurs chipurile „suveranist” sau „naţionalist” în campaniile electorale ce urmează. Însă Dragnea nu e credibil pe acest discurs, pe când Olguţa este. Nu uitaţi că e a intrat în politică încă de la vârsta de 16 ani, în Partidul România Mare al lui Corneliu Vadim Tudor, o formaţiune ultranaţionalistă. Pentru toate cele de mai sus, Dragnea s-a hotărât să o „execute” pe Olguţa. Personal nu o plac pe Olguţa, mai ales pentru că este pesedistă, a ales partidul greşit. V-am povestit toate acestea ca să înţelegeţi ce are Dragnea cu ea. Pe de altă parte, deşi nu o plac, nu vă ascund că sunt solidară cu femeile care sunt lovite şi persecutate din invidie de către bărbaţi mediocri, geloşi pe succesul lor şi mai ales, care se tem de concurenţa femeilor. Aceştia pentru mine nu sunt demni să fie numiţi bărbaţi.

Ţăranul se teme că o femeie i-ar putea lua locul

Consultanţii politici străini contractaţi de PSD i-au explicat lui Liviu Dragnea că a venit vremea femeilor în politică. Societatea românească ar fi deja pregătită pentru a accepta o femeie în cele mai înalte funcţii de stat. I-au arătat diverse estimări electorale şi i-au spus că după eşecurile monumentale ale PSD la alegerile prezidenţiale cu trei bărbaţi, anume Adrian Năstase în 2004, Mircea Geoană în 2009 şi Victor Ponta în 2014, candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale din 2019 ar putea să fie o femeie. Numai că Liviu Dragnea este un individ mediocru şi mărginit. Din consultanţa politică respectivă, în loc să tragă concluzia că, poate, PSD ar avea şanse mai mari la alegerile prezidenţiale din 2019, el a priceput un singur lucru, la fel ca prostovanii cărora dacă le arăţi luna cu degetul arătător, ei în loc să se uite la lună, se uită la vârful degetului. Aşadar, teleormăneanul a reţinut doar că cel mai mare pericol pentru el ca să-şi piardă funcţia ar fi apariţia unei femei puternice la vârful PSD care să îl concureze el. Dragnea a trecut astfel la campania de „exterminare” a personalităţilor feminine marcante din PSD.

Gabriela Firea este al doilea om ales după preşedintele României

Liviu Dragnea i-a purtat pică Gabrielei Firea încă de când ea a fost în mod nesperat aleasă în funcţia de primar general al Capitalei, la alegerile locale din anul 2016. În acel an încă nu se stinseseră ecourile victoriei lui Iohannis la prezidenţiale aşa că liberalii erau pe val. Sorin Oprescu, primarul general susţinut de PSD fusese eliminat de DNA din funcţia de primar general şi în locul lui era desemnat primar interimar un membru PNL, Răzvan Sava. Liberalii pregăteau un candidat puternic, pe actualul lor şef, Ludovic Orban, iar PSD era cotat cu şansa a doua. Mai ales că acest partid nu câştigase niciodată alegerile din Bucureşti, oraş considerat odinioară fieful dreptei. Gabriela Firea a fost desemnată candidat al PSD pentru funcţia de primar general pur şi simplu pentru că pesediştii nu credeau în victorie şi nimeni nu voia să rişte. Firea a fost desemnată pentru că a fost singura care s-a oferit să candideze şi, în plus, s-a oferit şi să-şi finanţeze propria campanie. Firea a câştigat nesperat alegerile pe fondul degringoladei care a urmat în PNL după eliminarea din cursă a lui Ludovic Orban de către DNA.

După câştigarea alegerilor din Bucureşti, lucrurile s-au schimbat radical. Primarul general este al doilea politician din ţară după preşedintele României ales direct, după numărul de voturi obţinute. Este cât se poate de firesc să se ia în calcul o candidatură a primarului general la funcţia de preşedinte al României, cu atât mai mult cu cât funcţia de primar general a fost o trambulină pentru Traian Băsescu şi precedentul s-ar putea repeta. Aşa cum Firea a reuşit pentru prima oară după 1992, de când sunt alegeri locale, să câştige Bucureştiul pentru PSD, oare de ce n-ar încerca să rupă şirul de eşecuri ale PSD la alegerile prezidenţiale din ultimii 15 ani?

Gabriela Firea a început în mod constant să fie dată a doua în sondaje după Iohannis, fie la încredere fie la intenţie de vot, în timp ce Dragnea era undeva pe la coadă, fapt care l-a făcut să turbeze pe ranchiunosul teleormănean. Liviu Dragnea a fost provocat şi de Firea, care începuse să aibă comportament de adevărat şef de stat, de exemplu acum vreo doi ani când a anunţat că ea îl va invita pe Papa Francisc la Bucureşti şi că deja a început demersuri în acest sens.

Dragnea a început să o sape la greu pe Firea prin unii primari de sector din Bucureşti care îi sunt fideli lui, nu primarului general. Guvernele lui Dragnea au sabotat-o la greu pe Gabriela Firea, pentru ca aceasta să nu înregistreze succese ca primar şi să crească în popularitate. Firea a acuzat public şi credibil guvernele lui Dragnea că nu au finanţat investiţii în Bucureşti. Marele plan al Gabrielei Firea ca primar general este fuziunea dintre RADET (regia de căldură şi apă caldă din Bucureşti) şi ELCEN (termocentralele din Bucureşti), dar regimul Dragnea nici nu vrea să audă de aşa ceva.

Războiul dintre Liviu Dragnea şi Gabriela Firea a făcut explozie în public odată cu mitingul diasporei de la Bucureşti, din 10 august 2018, când mii de bucureşteni şi români din diaspora au fost gazaţi şi bătuţi de jandarmii lui Carmen Dan, executanta ordinelor lui Liviu Dragnea. Firea a simţit sau a fost prevenită înainte de miting că Liviu Dragnea va încerca să arunce în spinarea ei nenorocirea care urma să se întâmple în Bucureşti pe 10 august şi care a fost premeditată. Firea era răspunzătoare de cele ce se petrec în Bucureşti, ca primar general, care dă şi autorizaţii de miting. Dar mai presus de toate Dragnea voia să o compromită pe Firea prin afacerea mitingului din 10 august 2018 implicând-o prin Speranţa Cliseru, pe atunci prefect al Capitalei şi om de casă al Gabrielei Firea. Prefectul este competent cu ordinea publică şi poate da ordinul restabilirii acesteia, adică al asmuţirii jandarmilor împotriva manifestanţilor. Gabriela Firea ştia ce capcană îi pregăteşte Dragnea şi a încercat să scape. Pe 10 august îşi făcuse rost de o invitaţie, atât pentru ea cât şi pentru Speranţa Cliseru la o conferinţă pe teme de administraţie locală tocmai în Japonia. Numai că cele două trebuiau să schimbe avionul la Istanbul şi nenorocirea a făcut ca Firea şi Cliseru să piardă la Istanbul avionul de Tokyo. Disperate, s-au pus pe telefoane şi au găsit altă soluţie, tot să fie plecate din Bucureşti pe 10 august. Au găsit o altă conferinţă la Talinn, în Estonia. Numai că prefecţii pot pleca din ţară cu memorandum la şeful lor, ministrul de Interne, Carmen Dan, o unealtă a lui Dragnea. De pe aeroportul din Istanbul, Speranţa Cliseru a sunat-o pe Carmen Dan să-i aprobe deplasarea în Estonia, numai că Dan, urmând instrucţiunile intrigantului Dragnea, i-a interzis deplasarea la Talinn şi i-a ordonat în schimb să vină imediat la Bucureşti, pentru a intra în maşina de tocat carne din Piaţa Victoriei. După violenţele înregistrate la mitingul diasporei, regimul Dragnea a încercat să dea vina pe Cliseru, adică de fapt pe Gabriela Firea, fapt care a dus la ruptura publică şi oficială dintre Firea şi Dragnea. Aflată deja în război, Firea s-a asociat cu „puciştii” din PSD care au vrut să-l dea jos pe Dragnea, dar tentativa a eşuat. Gabriela Firea este încă membru PSD, dar a demisionat din toate funcţiile din partid. Deocamdată este marginalizată din partid şi are şanse zero să fie desemnată candidata PSD pentru funcţia de preşedinte al României. Parlamentarii PSD de Ilfov controlaţi de Florentin Pandele, soţul lui Firea, au demisionat din PSD şi nu poate fi exclusă a apropiere a Gabrielei Firea de Victor Ponta şi partidul său, Pro-România.

Corina Creţu se confundă cu PSD şi are imagine bună la Bruxelles

Corina Creţu s-a confundat din 1990 cu PSD sub toate denumirile sale (FSN, FDSN, PDSR, PSD) şi mai ales cu imaginea lui Ion Iliescu, liderul istoric şi fondatorul partidului. Corina a lucrat la ziarul prezidenţial „Dimineaţa” încă din 1990, sau „ziarul cu un singur cititor (n.n. Ion Iliescu)”, cum era supranumit în epocă. Nedezlipită de Ion Iliescu, Corina Creţu a fost consilier prezidenţial între 1992-1996 şi 2000-2004, după care a fost aleasă în Senat din partea PSD. Din anul 2007 a fost aleasă în Parlamentul European, iar la alegerile europene europarlamentare din 2014 a fost pe primul loc pe lista de candidaţi coaliţiei PSD – UNPR – PC. În 2014 a fost desemnată de România comisar european pentru Dezvoltare Regională în Comisia Europeană condusă de Jean-Claude Juncker, mandatul său urmând să expire după alegerile europarlamentare din iunie 2019. Corina Creţu are o imagine foarte bună, de persoană decentă, echilibrată, deasupra oricăror acuzaţii de corupţie şi care şi-a îndeplinit cu succes mandatul de comisar european.

Corina Creţu are ce nu are Dragnea. În primul rând pedigree de pesedistă autentică. Pe vremea când ea stătea la braţul lui Ion Iliescu Dragnea nu fusese inventat, şi când acesta a intrat în politică, s-a dus la partidul duşman, PD. Mai mult, în timp ce Dragnea este prost văzut la Bruxelles, Corina Creţu este ea însăşi Bruxelles, în calitate de comisar european. Aşadar, dacă ar fi candidat, să zicem la preşedinţia României, Creţu ar fi beneficiat de laude şi sprijin de la Bruxelles, nicidecum de ostilitate, cum e cazul cu Dragnea.

În ochii lui Dragnea, toate acestea în loc să fie merite au devenit nişte crime, mai ales că presa începuse să o vehiculeze pe Corina Creţu drept candidat la alegerile prezidenţiale din decembrie 2019. Ca atare, Corina Creţu a aflat că nu mai are unde să se întoarcă după terminarea mandatului său de comisar european. Dragnea nu are loc pentru ea pe lista de candidaţi pentru Parlamentul European în 2019. Văzând că Liviu Dragnea a pus punct carierei sale politice, Corina Creţu a intrat în coliziune cu PSD şi Guvernul României, pe care a început să-l critice, pe bună dreptate, că nu e în stare să atragă fondurile europene pe care ea, având portofoliul Dezvoltării Regionale la Bruxelles, le gestionează. Despre faza cu spitalele regionale v-am mai povestit, ştiţi că mă interesează construirea unui spital regional la Constanţa din fonduri europene. Totodată, Corina Creţu s-a apropiat de Victor Ponta care i-a oferit un loc pe lista de europarlamentare a partidului său, Pro-România.

Rovana Plumb a candidat contra lui Liviu Dragnea pentru preşedinţia PSD. Aşa ceva nu se iartă!

Rovana Plumb a fost parlamentar şi a ocupat funcţii în Executiv în mai multe guverne PSD, fiind susţinută, pe rând, de preşedinţi ai partidului, ca Adrian Năstase sau Victor Ponta. Pe 12 iulie 2015, Victor Ponta pe atunci prim-ministru, şi-a anunţat colegii că demisionează din funcţia de preşedinte al PSD din cauză că era anchetat de DNA, indicând că ar dori ca Rovana Plumb să ocupe locul liber lăsat de el. Rovana Plumb chiar a fost preşedinte interimar al PSD timp de o săptămână, după demisia lui Ponta, însă Liviu Dragnea a reuşit să organizeze o şedinţă a Comitetului Executiv (CEX) al PSD unde s-a supus la vot funcţia de preşedinte interimar al PSD şi el a câştigat în faţa Rovanei, obţinând mai multe voturi. Însă nu a uitat că Rovana a vrut să-i sufle preşedinţia partidului de sub nas şi a tot urmărit-o. Peste numai câteva luni, pe 9 februarie 2016, Dragnea a forţat-o pe Rovana să-şi dea de „bunăvoie” demisia din funcţia pe care o ocupa, aceea de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD. Rămasă fără funcţie în conducerea partidului, Rovana Plumb a ajuns la cheremul răzbunătorului teleormănean. Între timp Rovana s-a reorientat spre Liviu Dragnea, după ce a constatat că puterea este la el, fapt pentru care a fost recompensată cu funcţii de ministru în guvernele Grindeanu, Tudose şi Dăncilă. Însă Dragnea tot nu are încredere deplină în ea şi nici nu a uitat că Rovana a vrut să-i sufle funcţia de preşedinte PSD. Din această cauză, Dragnea va scăpa de Rovana expediind-o la Bruxelles, după ce ea s-a lăsat mituită cu o funcţie de europarlamentar, pentru că se pare că va fi prima pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din iunie 2019.

Şi uite aşa, rând pe rând Dragnea s-a descotorosit rând pe rând de toate femeile puternice din PSD despre care consultanţii politici străini îi spuseseră că s-ar putea să-i ia locul. Mai sunt câteva femei vizibile în PSD, cum ar fi Viorica Dăncilă sau Carmen Dan, dar nu vă lăsaţi înşelaţi, acestea nu au nicio statură politică şi nici un fel de ambiţii. Sunt doar nişte unelte docile ale lui Dragnea.

Pe Dragnea tot o mână de femeie îl va termina

V-am povestit toate astea ca să vă arăt mizeria morală din PSD şi caracterul infect al lui Dragnea. Plus că mă revoltă indivizii care au o problemă cu femeile. Sunt convinsă că tot o mână de femeie îl va termina pe Dragnea, dar nu una din partidul lui ci o femeie care îi este adversar politic. Revoluţia naţională, a reconstrucţiei şi renaşterii României va începe la Constanţa. Dacă după 20 de ani de dominaţie PSD va pierde Constanţa, al doilea oraş al României, la alegerile locale din iunie 2020, atunci la alegerile parlamentare din decembrie 2020 va fi praf şi pulbere, vă garantez eu!

Sus inimile, români❗️💙💛❤️ România e ţara noastră❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here