Dragii noștri pensionari!

0

Pensionarii, bătrânii, au construit această ţară şi merită tot respectul nostru. Toată politica administraţiei mele va fi caracterizată de respectul faţă de pensionari. Resping atacurile politice la adresa pensionarilor şi le consider revoltătoare.

O dovadă de respect faţă de pensionari este dotarea tuturor staţiilor de transport în comun din Constanţa cu acoperişuri şi bănci.

La serviciile publice din subordinea Primăriei, care lucrează cu publicul, vreau să organizez ghişee separate pentru pensionari, pentru a reduce timpii de aşteptare.

Pentru pensionarii cu venituri mici am pregătit Programul Social „Mai mult respect” prin care aceştia vor primi tichete valorice de 1000 euro, cu care vor putea plăti produse şi servicii la toate firmele din Constanţa, de la alimente şi produse de curăţenie până la tratamente stomatologice, analize medicale sau reparaţia locuinţei.

Cea mai mare problemă a bătrânilor este singurătatea. Voi investi în cluburile de pensionari şi voi spori numărul acestora.

Direcţia de Asistenţă Socială din Primărie va avea evidenţa actualizată permanent a pensionarilor care fie sunt singuri, fie sunt cu soţul sau soţia, dar au diferite probleme, de exemplu le este greu să se deplaseze. Ei vor fi contactaţi periodic la telefon sau acasă, pentru a se vedea dacă au nevoie de ajutor, de exemplu pentru cumpărături sau pentru transport la consultaţii medicale, ori alte necesităţi.

Pensionarii vor beneficia de investiţiile în infrastructura de sănătate, cum ar fi noul Spital Municipal „Sfântul Pantelimon”.

Voi construi cămine de bătrâni.

Este o mare problemă, pentru că o familie cu venituri medii nu îşi permite să plătească taxa la un cămin privat şi nici o persoană pentru îngrijirea permnentă la domiciliu. La apusul vieţii bătrânii suferinzi, care nu se pot îngriji singuri, merită o viaţă demnă, în curăţenie şi confort, înconjuraţi de afecţiune şi respect.

 

Link-uri:

  1. Strategia dezvoltării Constanței: https://www.nicoletaploscaru.ro/nicoleta-ploscaru-primarul-tau-program-politic-strategia-dezvoltarii-constantei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here