Două întrebări despre Stadionul „Farul” şi Sala Polivalentă. Făgădău se ascunde după consilierul său

2

 

L-am încolțit pe primarul din Constanţa. Am publicat analizele “Scandalos: Politrucii nu vor stadion nou şi modern la Constanţa!” AICI https://www.nicoletaploscaru.ro/scandalos-politrucii-nu-vor-stadion-nou-si-modern-la-constanta/

și “ Am întâlnit cretini fericiţi. 14 milioane euro costă Sala Polivalentă care nu va fi omologată!” AICI https://www.nicoletaploscaru.ro/am-intalnit-cretini-fericiti-14-milioane-euro-costa-sala-polivalenta-care-nu-va-fi-omologata/

În replică, Decebal Făgădău l-a trimis pe consilierul său pe probleme sportive, Ilie Floroiu, să-şi aranjeze un interviu în presa locală pentru a prezenta nimicul denumit pretenţios „Strategia Primăriei Constanţa în domeniul sportului”. Lui Făgădău i-a fost frică să iasă el însuşi. S-a ascuns în vizuină, dar îl voi afuma eu la gura vizuinei şi îl voi scoate de acolo ca pe o sălbăticiune.

Două întrebări la care Făgădău nu are răspuns

Analizele mele publicate pe

https://www.nicoletaploscaru.ro se bucura de succes pentru ca arat adevărul, negru pe alb. In ce privește catastrofa sportului constanțean și compromitere a investițiilor in baza materială a sportului am arătat următoarele:

– Orașele din România printre care Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Târgu Jiu, Târgoviște si altele, și-au construit stadioane noi și ultramoderne cu bani de la Compania Naționala de Investiții din subordinea Ministerului Dezvoltării Reguonale. Pentru stadioanele noi din Timişoara şi Slatina s-au depus documentaţiile în vederea obţinerii finanţărilor. Alte oraşe cum ar fi Arad au construit stadioane noi din fondurile primăriei. Primăria Constanta nu a depus niciodată un proiect pentru a cere bani de la guvern pentru constructia unui stadion nou și modern, cu adevărat demn de Constanţa. La Bucureşti, pe lângă noua „Arena Naţională”, construită din banii Primăriei Capitalei, se fac stadioane noi pe locurile vechilor stadioane Steaua, Rapid, Dinamo şi Arcul de Triumf, din banii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MRDAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Numai la noi nu se face nimic. Nesimtitii și incompetenții din Primăria Constanţa nu au fost in stare sa scrie un proiect și sa-l depună la MDRAP. Trebuiau doar sa ceara guvernului sa facă pe banii lui un stadion nou și modern in locul ruinei și focarului de infecție care a devenit stadionul “Farul”. Golanul de Dragnea şi-a tras pe banii guvernului doua stadioane moderne in Teleorman, nu unul singur, la Turnu-Măgurele și la Alexandria, pentru că de, cine împarte, parte-și face. Olguța Vasilescu a cerut și a primit 52 milioane euro de la MDR și a făcut un stadion care este clasificat intr-un top alcătuit de BBC printre primele 4 din lume ca frumusețe. Făgădău nu a cerut nimic de la guvern pentru Constanţa. Nu e în stare. Și nici nu-l interesează.

-Am mai arătat că Primăria Constanţa a depus la MDRAP un proiect pentru constructia unei Săli Polivalente de 5000 locuri în valoare de 14 milioane euro. Ceea ce a prezentat Făgădău drept un mare succes, este de fapt un proiect inept, ce compromite șansele Constanței de a ieși in lume și o condamnă la statutul de periferie amărâtă. Cu 5.000 locuri viitoarea Sala Polivalenta este prea mica pentru a găzdui competiții internaționale și europene de handbal, baschet sau gimnastica feminină și masculină.

Făgădău nici măcar nu a fost in stare sa învețe din greșeala clujenilor. La Cluj-Napoca s-a inaugurat o Sala Polivalenta de 7.200 locuri in 2014. Clujul a candidat pentru a găzdui o grupa a campionatului european de baschet din 2017. Au aflat ca sala e prea mica pentru regulamentele FIBA și arunci au mai cheltuit 16 milioane lei pentru a mari capacitatea sălii de la 7200 locuri la 10.000 locuri.

Așadar, pun doua întrebări simple și clare, la care tot aștept răspunsuri simple și clare. Dacă lui Făgădău îi este frică în continuare, nu are decât să-şi trimită consilierul să răspundă:

1. De ce Primăria Constanta refuză sa depună la fel ca celelalte orașe din țară un proiect la MDRAP pentru a primi bani pentru un stadion nou?

2. De ce Primăria Constanţa a depus proiect la MDRAP pentru a face Sala Polivalentă de numai 5.000 locuri, știind dinainte ca e prea mică? De ce Primăria vrea sa scoată definitiv Constanţa din circuitul competițional internațional?

Balivernele Primăriei

Consilierul primarului a declarat în interviul video că „prioritatea zero” în acest an va fi Sala Polivalentă, atunci când ziarista l-a întrebat despre stadion. Adică s-a dat după cireş. Despre stadion, Ilie Floroiu a spus că Primăria „caută soluţii pentru a-l reabilita, pentru a-l vărui ş.a.m.d.”. Adică tot să cârpească. Nu vor să facă stadion nou deşi pentru aceasta ar fi trebuit doar să scrie un proiect şi să-l depună la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cum au făcut celelalte primării din ţară care au dobândit stadioane ultramoderne. A mai dat vina şi pe moştenirea grea, spunând că e foarte greu să faci în câteva luni ceea ce nu s-a făcut timp de 18-20 de ani, de parcă în tot acest interval extratereştrii ar fi condus Constanţa, nu tot PSD. În realitate nu se mai poate reabilita şi vărui nimic la stadion. Nu merge aşa, să-i tragă Făgădău o bidinea de var, de ochii soacrei. Am arătat în analiza mea AICI https://www.nicoletaploscaru.ro/scandalos-politrucii-nu-vor-stadion-nou-si-modern-la-constanta/ cum primăriile din Slatina şi Timişoara, pentru a obţine finanţările necesare construirii unor stadioane noi pe locul celor vechi, au făcut studii tehnice şi au arătat că vechile stadioane sunt un pericol public şi se pot prăbuşi.

Despre Sala Polivalentă, consilierul primarului, Ilie Floroiu, a spus că aceasta va putea găzdui competiţii internaţionale. Fals! Am prezentat în analiza mea extrase din regulamentele federaţiilor internaţionale de handbal, baschet şi gimnastică privind dimensiunile sălilor. Cu 5.000 de locuri Sala Polivalentă din Constanţa va fi prea mică pentru a găzdui asemenea competiţii. Poate numai pentru copii şi juniori.

Făgădău, Mazăre şi Dragnea. Frăţie degeaba

Să vă spun un secret. Radu Mazăre şi cu Liviu Dragnea erau ca fraţii, pentru că cine se aseamănă se adună. Amândoi au fost duşi de mână de Miron Mitrea în biroul premierului Adrian Năstase la Guvern, atunci când au fost recrutaţi în PSD. Dragnea pur şi simplu îl iubea pe Mazăre, şi nu au mai vorbit în ultimele luni dinaintea fugii lui Mazăre nu pentru că erau certaţi, dar Dragnea se temea că Mazăre ar putea să tragă pe nas şi apoi să-l sune şi să vorbească prostii la telefon, să spună lucruri compromiţătoare. Este singurul motiv pentru care nu mai vorbeau la telefon. Mazăre putea oricând să ceară de la Dragnea bani de stadion nou la Constanţa, dar era prea ocupat cu furatul ca să mai aibă timp şi de problemele oraşului. Dragnea a fost până în mai 2015 ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi împărţea banii pentru obiective cum ar fi stadionul, care se fac prin Compania Naţională de Investiţii din subordinea ministerului.

Când a ajuns Decebal Făgădău primar interimar în iunie 2015 ministrul Dezvoltării Regionale în Guvernul Cioloş era constănţeanca Sevil Shaidehh, care tocmai îl înlocuise în funcţie pe Dragnea. Chiar aşa, Decebal Făgădău nu era în stare să se ducă la Bucureşti şi să o întrebe pe Sevil cum să procedeze ca să obţină bani de stadion? Fireşte că această întrebare este retorică, nu aşteaptă răspuns.

PSD a condus Constanţa timp de aproape 20 de ani şi au tot vorbit. Nu mai interesează pe nimeni ce spun ei. Trebuie să plece!

Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💙💛❤️

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here