Da! Apa Nova poate şi trebuie să se întoarcă la români!

0

S-a declanşat un mare scandal privind contaminarea apei potabile de la robinet de către Apa Nova, compania de apă şi canal din Bucureşti, controlată de multinaţionala Veolia din Franţa. Este un adevărat atentat la sănătatea publică. Reacţia mea a fost promptă şi am avansat o propunere la care mă gândesc de mai mult timp, anume ca Apa Nova din Bucureşti să fie preluată de RAJA Constanţa. AICI https://www.nicoletaploscaru.ro/eu-daca-vin-la-putere-dau-apa-din-bucuresti-la-raja-constanta/

Am fost surprinsă să văd câtă lume m-a contactat ca urmare a apariţiei articolului. Se pare că eu spun în gura mare ceea ce gândesc mulţi români. Adică să avem capitalism românesc, companii româneşti puternice, şi în general România să fie condusă în interesul românilor. Am primit mesaje, sfaturi, de la experţi în servicii publice sau pieţe de capital, dar şi patrioţi români care nu au posibilitatea să se exprime public. Ce vreau eu se poate şi s-a mai făcut. Fie se anulează contractul de concesiune dintre Primăria Bucureşti şi Veolia, ca urmare a gravelor infracţiuni comise de reprezentanţii multinaţionalei, fie se aşteaptă până în 2025, când contractul expiră. Însă am fost prevenită că francezii odată ce au înhăţat ceva, greu îi mai dau drumul chiar dacă nu li se cuvine. Și se vor crampona chiar şi după ce contractul va fi expirat. Ce să-i faci, nu pleacă câinele de la măcelărie!

Aceeaşi Veolia a primit un şut în fund de la lituanieni în 2015, când Guvernul Lituaniei a refuzat să reînoiască contractul care expirase după perioada de 15 ani încheiat cu compania de termoficare din capitala Vilnius. Între altele, escrocii francezi au mărit ilegal tarifele la căldură livrată populaţiei şi şi-au însuşit fraudulos peste 24 milioane euro în numai doi ani. Suma este imensă, pentru că Vilnius nu este Bucureşti, are doar 540.000 locuitori, e ca şi cum ar fi furat aproape 100 milioane euro din Bucureşti. Tupeul francezilor este maxim, au avut neruşinarea să dea în judecată Lituania la ICSID, tribunalul de arbitraj din cadrul Băncii Mondiale, unde se judecă litigiile interaţionale. Preventiv ar trebui să ne pregătim şi noi pentru această eventualitate încă de pe acum.

O altă idee valoroasă este cotarea la bursă a RAJA Constanţa, după ce va prelua Apa Nova din Bucureşti. Staţi liniştiţi, că nu e nicio şmecherie care urmăreşte privatizarea. RAJA trebuie să rămână pentru totdeauna în mâini româneşti, mai ales dacă se vizează ca ea să devină un vehicul al expansiunii economice româneşti, de exemplu să ia în concesiune apa din oraşe din străinătate. Se poate pune pe bursă un pachet să zicem de vreo 10% din acţiunile RAJA. Aceasta ar însemna capitalizarea RAJA, care cu banii obţinuţi ar putea să investească. Mai important este faptul că o societate cotată la bursă este considerată societate publică, trebuie să fie transparentă, să publice rapoarte, să aibă cenzori externi şi să fie condusă pe criterii corporatiste. Astfel nu va mai fi loc de căpuşarea RAJA cu diverse firme. Ştiu că pentru unii va fi dureros, dar ce să-i faci, arta cere sacrificii!

Mă gândesc câte lucruri măreţe s-ar putea realiza dacă ţara ar fi condusă de oameni hotărâţi, care țin cu românii şi sunt patrioţi!

Sus inimile, români❗️💙💛❤️ România e ţara noastră❗️🇹🇩

#ConstanțaDragosteaMea💖

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here