Cum vor să ne prostească și care-i treaba cu europarlamentarele

0

Dragii mei, suntem cu toţii deştepţi şi avem şcoala vieţii. Indiferent de ocupaţie sau studii. Pentru că ne luptăm în fiecare zi pentru supravieţuire şi pentru familiile noastre. Ne luptăm cu greutăţile la locul de muncă sau în fiecare dimineaţă în trafic, în drum spre şcoli sau grădiniţele copiilor. Ne luptăm în afaceri, sau pe la uşile ANAF cu vreo contestaţie. Ori în familie, cum să împărţim banii între ratele la bancă şi meditaţiile copiilor. Sau cum să ne împărţim timpul şi energia între copiii de acasă şi părinţii în vârstă şi suferinzi, pentru că şi unii şi alţii au nevoie de noi.

Dacă cineva din politică va crede că ne poate duce de nas, acela nu face decât să ne jignească inteligenţa. Şmecherii ăştia mai întâi să vadă cum e să împarţi un salariu de 2.500 lei net între necesităţile lunare ale familiei, sau să înveţe cum se pune pampers unui adult, şi abia mai apoi să îşi aroge că sunt ei mai deştepţi decât „electoratul” sau că se pricep la psihologia „mulţimilor” şi ne pot manipula ei cu şmecherii elctorale.

Noi nu suntem nici „electorat” nici „mulţime”, adică ceva fără chip. Nu suntem o turmă. Suntem persoane umane unice şi irepetabile pe acest Pământ, pentru că aşa ne-a creat Dumnezeu. Şi noi suntem români, şi noi suntem aici pe veci stăpâni!

Baliverne, minciuni şi prostii euro-electorale

Cred că v-aţi prins că în această campanie electorală, la fel ca şi în celelalte de până acum, nu este vorba despre români şi România. Este vorba despre ei, despre politicieni şi despre războiul lor. Nici un fel de mesaje electorale sau consultanţi profesionişti ai partidelor nu vă pot înşela.

Am văzut că nici un partid nu are curajul să deschidă gura privind marile sau adevăratele teme ale campaniei pentru alegerile europarlamentare. Ne iau cu vrăjeli că dacă îi votăm pe ei în Parlamentul European vor asigura trecerea la moneda euro, deşi aceasta este 100% treaba Guvernului de la Bucureşti, nicidecum a câtorva europarlamentari. Sau că dacă îi votăm pe ei, România va adera la Spaţiul Schengen, de parcă nişte europarlamentari ar putea convinge Germania, Franţa sau Olanda să nu se mai opună aderării României. Aceasta este tot treabă de negocieri între guverne. Sau că dacă îi votăm pe ei nu vor mai fi „penali” în România, deşi nu văd legătura, pentru că politicile judiciare sunt apanajul statelor membre, nu al Parlamentului European sau al Comisiei Europene.

Iată o mare temă la europarlamentare pe care politicienii o ocolesc

Comisia Europeană (CE) este guvernul UE. Treaba CE este să împartă şi să cheltuiască banii din bugetul UE. A fost cadrul financiar multianual 2014-2020. Din 2020 va fi alt cadru (buget) multianual, până în 2026. România primeşte mai puţine fonduri de coeziune decât orice altă ţară, cu excepţia Bulgariei. Dar toate statele UE sunt egale în drepturi, cel puţin pe hârtie. Aşadar, noua legislatură a Parlamentului European şi instalarea unei noi Comisii Europene ar fi un moment potrivit pentru renegocierea fondurilor europene, astfel încât şi România să primească partea ce i se cuvine.

României i se alocă în actualul cadru multianual, 2014-2020 fonduri de coeziune de 1.572 euro/locuitor, cu 78% mai puţin decât Slovaciei care primeşte 2.810 euro/locuitor, cu 64% sub Croaţia, cu 2.583 euro/locuitor, cu 62% mai puţin decât Ungaria – 2.552 euro/locuitor, cu 43% mai puţin decât Cehia – 2.251 euro/locuitor şi cu 42% sub Polonia, care primeşte 2.240 euro/locuitor. Mai puţin decât românii primesc doar bulgarii – 1.390 euro/locuitor.

Negocierile pentru viitorul cadru financiar multianual 2020-2026 vor fi cu sânge pe pereţi, pentru că s-au împuţinat banii. Economia din zona euro stagnează şi în plus pleacă Marea Britanie, a cărei economie reprezintă 20% din economia UE, din Produsul Intern Brut. Ca să vă dau un singur exemplu, în viitorul exerciţiu financiar care începe în 2020 fondurile de coeziune scad de la 454 miliarde euro la 442 miliarde euro. Din aceste fonduri de coeziune se alocă bani pentru autostrăzi, şcoli sau spitale. Iar România va avea cu siguranţă mai puţin, dacă nu are cine să-i apere interesele.

Nimeni nu va reprezenta la aceste negocieri interesul naţional românesc. Nici un partid nu ridică problema renegocierii fondurilor care se cuvin fiecărui stat. Politicienii se tem să nu se pună rău la Bruxelles. Asta pentru ei este o motivaţie mai puternică decât reprezentarea interesului românilor.

Eu ştiu că dacă susţin aceste lucruri, dreptul românilor, risc să fiu acuzată că sunt xenofobă, eurosceptică, agent rus de influenţă ori mai ştiu eu ce. Îmi asum asta. Ştiţi lozinca mea favorită, care îi aparţine unui mare naţionalist şi unui mare român, Eugeniu Carada, primul guvernator al BNR: „Pentru România oricând, oricum, cu oricine și contra oricui”.

Pentru PSD nu am nicio îndurare. Dragnea ne minte în faţă

Cel mai mult mă revoltă demagogia PSD, care pretinde că e „patriot în Europa” şi că „România merită mai mult!”. De fapt pesediştii nu mai ştiu ce să mai inventeze, pentru a încerca să obţină voturi ocolind însă marile teme. Liviu Dragnea pretinde că se luptă cu dublul standard la alimente, cu supermarketurile ticăloase care vând acelaşi produs cu aceeaşi etichetă dar de calitate mai proastă în Est decât în Vest. Dragnea chiar e tupeist şi ne jigneşte inteligenţa.

Problema cu pizza congelată care are mai puţine cubuleţe de brânză mozzarella la Viena decât la Praga, sau cremvurştiul de import, cu mai puţină carne la Constanţa decât la Munchen, a fost ridicată la începutul lui 2017 de o europarlamentară cehoaică social-democrată, nu de europarlamentarii PSD. Imediat au luat atitudine guvernele din statele grupului de la Vişegrad, adică Ungaria, Cehia, Slovacia. Guvernul „patriotului” Dragnea s-a ţinut departe de povestea asta. Şi aşa PSD are probleme pe linie de justiţie şi de respectarea principiilor statului de drept, şi nu mai dorea să-i bage degetul în ochi lui alde Timmermans ori Juncker şi pe tema dublului standard. Între timp, Parlamentul European şi Comisia Europeană şi-au însuşit punctul de vedere al statelor estice.

Şi ce să vezi! La 1 ianuarie 2019 România preia preşedinţia semestrială a Uniunii Europene. Niculae Bădălău, omul lui Dragnea, este ministru al Economiei şi prezidează Consiliul European pentru Competitivitate (Piaţă Internă şi Industrie) Compet. În martie 2019 Compet aprobă directiva europeană Omnibuz pentru drepturile consumatorilor. În Omnibuz sunt trecute şi prevederile cu dublul standard. Numai că intervenţia grupurilor de presiune a făcut ca directiva să conţină numeroase excepţii. De exemplu s-a stabilit că pot fi vândute mărfuri de calitate diferită cu aceeaşi etichetă „din motive legale şi obiective”. Adică directiva Omnibuz a devenit apă de ploaie. Însă Bădălău a lăudat directiva, că doar PSD face numai lucruri bune şi patriotice.

Concomitent, Liviu Dragnea începe o campanie de instigare contra UE pe motiv că ne dă alimente mai proaste decât în Vest dar cu aceeaşi etichetă. Mai mare tupeu şi ticăloşie nu am văzut.

Eu ţin cu românii, mă doare sufletul când văd că nu îi apără nimeni şi nu se gândeşte nimeni la ei. Strig eu în gura mare despre interesul naţional, poate mă aude cineva. Mi-ar plăcea să văd cât mai mulţi români că se ridică!

Românii se ridică❗️Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here