Cum se înjosesc politicienii români. În genunchi în faţa lui Hunor

2

Este degradant. Clasa politică românească a ajuns la limita cea mai de jos a dezonoarei şi lipsei de demnitate naţională. Dacă mai avea cineva vreo iluzie despre actualii politicieni, ar trebui să se trezească la realitate astăzi, 23.02.2019, când liderii principalelor partide s-au înghesuit la Cluj-Napoca, la congresul UDMR, pentru a-i pupa în fund pe iredentiştii antiromâni. Absolut jenant. Mi-e ruşine de ruşinea lor.

Călin Popescu-Tăriceanu, din partea coaliţiei PSD-ALDE, şi-a început în limba maghiară discursul.

Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, şi-a început discursul în limba maghiară şi a cerut udemeriştilor „să se alăture demersurilor PNL”.

Dan Barna, preşedintele USR şi-a început discursul în limba maghiară şi a cerut udemeriştilor „să se alăture demersurilor USR”.

Poate ar fi fost normal ca aceşti politicieni să fi spus 2-3 vorbe pe ungureşte la Budapesta, dacă erau la congresul partidului FIDESZ. Se mai practică, şi Donald Tusk, preşedintele Uniunii Europene şi-a ţinut discursul în româneşte la Ateneul Român. Dar nu aveau voie să vorbească ungureşte la Cluj-Napoca. Şi nu la congresul UDMR, o formaţiune care neagă Constituţia României, caracterul de stat naţional, unitar şi indivizibil al României, care neagă statutul constituţional de limbă oficială a limbii române.

UDMR nu îşi mai reprezintă demult propriul electorat, ci s-a transformat în coloana a cincea a iredentismului şovin şi revanşard de la Budapesta. Din partid democratic înregistrat în România, UDMR s-a transformat în unealta lui Orban Viktor, premierul Ungariei. Scopul final este dezmembrarea României.

Dar pentru politicienii români nu contează, ei au nevoie de voturile UDMR în parlament.

Cel mai trist lucru este acela că politicienii români prezenţi la Cluj-Napoca nici nu şi-au seama de gravitatea faptei lor, li s-a părut firesc ce au făcut. Pentru că nu mai au fibră românească nici nu mai au asemenea sensibilităţi. Ba poate chiar s-ar mira dacă ar auzi că cineva a fost deranjat de gestul lor. Ţara este guvernată de neromâni, de oameni care nu simt româneşte. Şi dacă nu simt româneşte la congresul UDMR de la Cluj-Napoca, nu simt româneşte nicăieri şi niciodată. Nici în Parlamentul României când au negociat pe sub masă şi au votat legea gazelor din Marea Neagră. Nici la Bruxelles, unde nu sunt în stare să reprezinte cum trebuie interesul naţional nici măcar privind cele mai banale Directive Europene, cele despre curbura castravetelui, de pildă. Este foarte grav ce se întâmplă.

Încă şi mai trist este faptul că politicienii se leapădă de tot ce este românesc pentru că ştiu că îşi permit. Pentru că nu-i sancţionează nimeni la vot. Pentru că după 30 de ani de intense procese de spălare a creierelor şi de subminare a identităţii naţionale româneşti şi de distrugere a demnităţii naţionale şi poporul român a devenit insensibil, nepăsător faţă de asemenea chestiuni care în fond sunt vitale. Dacă nu mai avem conştiinţă naţională atunci nu mai suntem naţiune. Riscăm să dispărem.

Dar sunt convinsă că aşa ceva nu se va întâmpla. Mai există încă viţă de român. Renaşterea naţională şi revoluţia naţională pot începe oricând. De ce nu, chiar de la noi, de la Constanţa!

Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here