Consultanţii lui Dragnea: Dispare 10 mai, Ziua Regalităţi. Germania e nazistă! Sărbătorim Victoria URSS.

0

În goana după voturi pesediştii nu mai au nimic sfânt. Acum rescriu istoria României după cum le dictează consultanţii electorali din străinătate, plătiţi cu bani grei. După ce au cochetat vreo 15 ani cu monarhia, pesediştii au îngropat sărbătoarea de 10 mai, Ziua Regalităţii din motive de strategie electorală. În schimb, Liviu Dragnea a hotărât la indicaţia consultanţilor străini că Victoria URSS de pe 9 mai trece ca importanţă înaintea Zilei Europei, care este tot pe 9 mai. Eu v-am mai arătat cum pesediştii au ajuns în această campanie electorală marionetele experţilor electorali străini, iar aceştia le-au impus o strategie electorală copiată din Italia. Vedeţi (1) şi (2).

Guvernul şi primăriile obligate prin lege să serbeze Ziua Regalităţii

Foto sus: Extras din Legea nr. 103/2015. 10 mai este stabilită prin lege sărbătoare naţională

Guvernul şi administraţia din judeţe a omis în acest an orice referire la 10 mai, Ziua Regalităţii. Acest boicot al PSD reprezintă o încălcare a legii. Prin Legea nr. 103/2015 s-a stabilit că ziua de 10 mai este sărbătoare naţională. Această lege a fost adoptată la vremea respectivă de majoritatea PSD-ALDE. Era pe vremea când PSD dorea să confişte simbolul Casei Regale. Legea prevede ca autorităţile publice centrale şi locale să organizeze manifestări cultural-artistice prilejuite de sărbătoarea acestei zile. Fondurile necesare sunt din bugetele instituţiilor respective, în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

Ziua Regalităţii a dispărut din calendarul PSD pentru că nu are legătură cu strategia electorală a acestui partid. Ba mai mult, deranjează, pentru că se poate face asemănarea între aducerea principelui german Carol în România cu alegerea preşedintelui de origine germană Klaus Iohannis. Peste jumătate de an avem alegeri prezidenţiale şi ne aflăm în plină campanie electorală, chiar dacă nedeclarată.

Festivalul berii pe 3-5 mai în loc de sărbătoarea naţională de 10 mai

La Constanţa, nici primăria, nici consiliul judeţean, nici prefectura, nici instituţiile de cultură subordonate administraţiei locale nu au făcut nimic.

Bani au fost la Constanţa. Numai că în loc să se conformeze prevederilor legale şi să aloce fonduri pentru 10 mai, coaliţia condusă de PSD din CJ Constanţa a scandalizat opinia publică din judeţ votând alocarea sumei de 100.000 euro pentru „Festivalul berii” organizat la Pavilionul Expoziţional, o acţiune electorală a PSD organizată pe bani publici. Coaliţia condusă de Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC, a mai avut şi neruşinarea să scrie în proiectul de Hotărâre de CJ că şuşa electorală pesedistă pentru care s-au risipt 100.000 euro din banii bugetului judeţean ar fi un “eveniment științific și social-cultural”.

Întoarcerea la bolşevismul sovietic. Strategia politică a PSD

Foto: 9 mai, „Ziua Victoriei” la Moscova, în Piaţa Roşie

Consultanţii străinii i-au băgat în cap lui Liviu Dragnea strategia de tip bolşevic. Străinii (adică UE) vor să ne fure resursele naturale şi să transforme România în colonie. Asta a spus textual Dragnea la mitingul PSD de la Iaşi de joi, 9 mai şi o repetă mereu. El, Dragnea, este un fel de Tudor Vladimirescu, care s-a pus în fruntea poporului pentru a apăra independenţa şi resursele naturale. Tocmai de aceea a devenit o ţintă, este atacat, calomniat şi se urmăreşte condamnarea lui. Şi chipurile de aceea l-ar critica instituţiile europene, nu din cauza corupţiei. Dragnea se face că uită că sub regimul lui, pentru prima dată de la privatizare OMV-Petrom are manager străin, sau că tot el a negociat pe sub masă vânzarea gazului din Marea Neagră.

Pe deasupra, PSD a organizat mitingul PSD de la Iaşi în aceeaşi zi, 9 mai, cu summit-ul UE de la Sibiu, tot din 9 mai, ca un fel de ripostă. Dragnea e frustrat şi ranchiunos că preşedintele Iohannis a luat tot caimacul summit-ului şi trei zile a fost în centrul atenţiei presei româneşti şi europene, pe când premierul Viorica Dăncilă nu a fost invitată la summit pentru că nici nu avea dreptul, România fiind reprezentată de şeful statului. Premierii socialişti europeni prezenţi la Sibiu au refuzat să se întâlnească cu Dragnea, deşi fac parte din acelaşi grup parlamentar în Parlamentul European, Partidul Socialiştilor Europeni (PES).

Linia de propagandă a PSD privindu-l pe preşedintele Iohannis este simplă. Din moment ce preşedintele este de origine germană atunci e nazist, iar organizaţia minorităţii germane, Forumul Democrat German, este o organizaţie nazistă.

În consecinţă, Dragnea a livrat mesajele de mai sus către toţi propagandiştii PSD din partid şi din presă prin conţinutul unei postări pe facebook, făcută sub pretextul aniversărilor de 9 mai. Aceste mesaje au fost repetate de el la mitingul de la Iaşi din aceiaşi zi, precum şi de activiştii PSD pe reţele sociale sau la TV.

Ordinea importanţei celor trei aniversări în mesajul luo Dragnea este aceasta:

Ziua Europei la coadă, a treia, UE l-a supărat pe Dragnea cu criticile despre corupţie şi cu summit-ul de la Sibiu. Plus că PSD se pozează în partid al românilor, independenţei şi suveranităţii naţionale.

Prima aniversare în postarea de pe Facebook este ziua independenţei naţionale a României, proclamată la 9 mai 1877. Liviu Dragnea apără independenţa împotriva UE. A mai şi repetat că România a devenit independentă şi naţiune de sine stătătoare, deşi cele două noţiuni înseamnă acelaşi lucru, e un pleonasm. Dar a vrut să întărească ideea.

Cea mai mizerabilă abordare a propagandei lui Dragnea este privind aniversarea nr 2, adică „Victoria asupra Germaniei naziste”. Este o aluzie directă la preşedintele Iohannis şi la mesajele “german egal nazist”. Cu excepţia Rusiei lui Putin nimeni din Occident nu mai spune despre „Germania nazistă”, pentru a nu ofensa Germania liberă, democratică şi europeană de astăzi, care nu are nimic în comun cu regimul nazist dispărut în urmă cu 74 de ani. Marile puteri învingătoare, SUA şi Marea Britanie denumesc Ziua Victoriei cu termenul „Ziua Victoriei în Europa” – VE Day sau „Victoria care a pus capăt celui de-al doilea război mondial”. Nimeni nu mai pomeneşte de Germania. La 70 de ani de la victorie, în 2015, Guvernul britanic a organizat trei zile de manifestări grandioase, iar termenul folosit este VE Day, Victory in Europe Day. Iată pagina oficială a Guvernului Marii Britanii dedicată evenimentului (3).

Deci inconştientul Dragnea adoptă termenii propagandei sovietice/ruseşti şi ne pune rău şi cu nemţii, fără altă miză decât şmecheriile lui electorale ieftine. Ce ne-au făcut nouă nemţii rău? De ce Dragnea trebuie să târască România în asta?

Nu este de glumă cu aşa ceva. În faţa acuzaţiilor de „nazism” şi a asaltului PSD împotriva minorităţii germane, cancelarul Angela Merkel a luat atitudine.

Foto: Klaus Iohannis şi Angela Merkel mergând pe jos la sediul Forumului Democrat German din Sibiu

Pentru a-şi demonstra susţinerea faţă de minoritatea germană devenită ţinta propagandei de tip sovietic a PSD, Angela Merkel s-a deplasat pe jos, împreună cu Klaus Iohannis, spre sediul FDG din Sibiu, în văzul miilor de oameni prezenţi. La sediul PSD, Merkel a dat un mesaj foarte puternic: “Dumneavoastră (minoritatea germană n.n.) apăraţi aceste valori democratice şi vă şi apăraţi şi noi încercăm cu toată puterea să vă sprijinim…Şi noi (Germania, n.n.) şi Comisia (Europeană, n.n.) luăm cuvântul şi puteţi să porniţi de la faptul că noi suntem aliaţii dumneavoastră dacă sunteţi jigniţi sau dacă sunteţi acuzaţi”.

Lucrurile sunt deja foarte grave. Mie mi s-a părut îngrijorător avertismentul lui Merkel. Iată unde ne duce nebunia lui Liviu Dragnea şi a acoliţilor lui din PSD!

La fel de ticăloasă este şi afirmaţia lui Liviu Dragnea din postarea de pe Facebook că sărbătorim Ziua Victoriei pe 9 mai. Dragnea ne-a scos astfel din NATO şi UE şi ne bagă în fosta URSS!

Întreaga familie occidentală din care facem parte sărbătoreşte Ziua Victoriei pe 8 mai. Numai Rusia lui Putin, statele din fosta URSS, gen Belarus sau Kazahstan, precum şi Serbia, aliata Rusiei, sărbătoresc pe 9 mai. Iată în ce companie aşează Dragnea România!

Diferenţa dintre cele două date este că forţele germane au capitulat pe 7 mai în faţa aliaţilor anglo-americani, încetarea focului urmând să aibă loc a doua zi, pe 8 mai. Stalin s-a supărat că reprezentanţii sovietici nu au fost prezenţi şi a cerut să se mai semneze odată şi pe 8 mai, inclusiv de către ruşi. Numai că s-a semnat târziu în noaptea de 8 mai la Berlin, iar la Moscova era deja data de 9 mai. Dragnea, la Bucureşti este ora Europei Orientale, nu este ora Moscovei! România este în NATO, nu în Pactul de la Varşovia!

Statele occidentale se uită înainte, nu în urmă, şi sărbătoresc Ziua Victoriei doar la aniversări rotunde, de exemplu în 2015, la 70 de ani de la victorie, sau în 2014, la 70 de ani de la debarcarea aliată din Normandia. Numai în Rusia lui Putin se organizează anual parade grandioase de 9 mai, pentru că ruşii nu mai au altceva cu care să se laude decât victoria de acum 74 de ani. Victoria este mitul fondator al regimului Putin. Şi pe lângă Putin, hop şi Dragnea!

Apropo, Dragnea atinge culmile penibilului şi cu încheierea postării de pe faceook, „Ne vedem la Iaşi”, care este plagiată de la adversarii săi politici. Mihai Şora îşi încheia mesajele de convocare la mitinguri de protest cu „Ne vedem la girafă”, referindu-se la girafa din Piaţa Victoriei, care aparţine Muzeului de Ştiinţe Naturale „Grigore Antipa”. După Şora s-a luat şi USR-Plus, care a transformat salutul lui Şora în mesaj electoral: „Ne vedem la vot” sau „Ne vedem pe 26 mai”. Ai ajuns rău de tot Dragnea, dacă te pretezi să plagiezi mesaje de la Şora şi USR!

PSD şi Dragnea ne scot din Europa, fără nicio exagerare. În lipsă de idei, programe oferite electoratului, sau vreo realizare cu care să se laude, ei încearcă să manipuleze electoratul cu balivernele servite de consultanţii străini. La fel cum broasca râioasă din poveste s-a dat de trei ori peste cap şi s-a transformat într-un prinţ frumos. Aşa şi PSD, partidul puciştilor din decembrie recrutaţi de KGB şi GRU ca politrucii Iliescu, Brucan, Bârlădeanu sau generalii Militaru, Logofăt, se dă naţionalist. De fapt asta este cea mai mare minciună servită românilor.

(1)

Dragnea ciordeşte orice. Chiar şi mesajul electoral

 

(2) https://www.nicoletaploscaru.ro/analiza-psd-vinde-in-romania-o-campanie-electorala-cumparata-din-italia/

(3) https://www.gov.uk/government/topical-events/ve-day-70th-anniversary

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here