Constănţenii sunt condamnaţi. În Bucureşti sunt 26 unităţi de Oncologie, în Cluj-Napoca 5 şi în Constanţa 2

0
Oncologie Constanta

Foto: Orlando Teodorovici, Sorina Pintea, Horia Ţuţuianu. Nazistul Dr. Mengele ar fi mândru de ei!

Judeţul Constanţa este pe locul 2 în România după Olt, cu 3,5 bolnavi de cancer la 100 locuitori. În anul 2007 erau înregistraţi 12.000 bolnavi de cancer în judeţul Constanţa. În 2017 erau 22.666 bolnavi, iar în septembrie 2018, conform raportului Centrului Naţional de Statistică şi Informatică Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, în judeţul Constanţa erau în evidenţă 24.041 bolnavi de cancer. După unele surse numărul cazurilor de cancer din judeţul Constanţa ar fi ajuns la 30.000, cu un ritm de creştere de circa 2.700 pe an. Numărul pacienţilor oncologici din judeţul Constanţa s-a dublat în 10 ani şi în curând se va tripla! (1).

Principala cauză a tragediei cu care se confruntă zeci de mii de familii de constănţeni constă în lipsa prevenţiei, controalelor, lipsa îngrijirilor medicale, de fapt catastrofa sistemului de Sănătate din Constanţa. Dacă un bolnav de cancer nu poate ajunge la Bucureşti sau în străinătate, la Viena, Paris sau Istanbul, atunci are o problemă mare, nici nu vreau să spun mai mult. De ce constănţenii au această soartă? Simplu.

Constanţa nu are spitale, este judeţul cu cele mai puţine spitale. În ce priveşte Oncologia, nu există niciun spital specializat, deşi mincinoşii şi propagandiştii de la Consiliul Judeţean Constanţa au adoptat încă din 2016 o Hotărâre de CJ privind construirea unui spital de Oncologie la Eforie, dar nu au mişcat nici un deget. Totul este praf în ochii constănţenilor. Sunt doar minciuni ordinare ale politrucilor, pentru a se agăţa de scaune, pentru a avea în continuare acces la putere şi bani.

În Constanţa există doar secţia de Oncologie la Spitalul Judeţean, unde nu mai există însă Radiologie din anul 2016, precum şi la Policlinica CFR. Spre comparaţie, la Bucureşti există Institutul Oncologic Prof. Dr. Al. Trestioreanu, dar pe lângă acesta mai există 25 unităţi medicale care oferă servicii de Oncologie. La Cluj-Napoca sunt cinci unităţi, printre care şi Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuţă . La Constanţa sunt doar două, la Spitalul Judeţean şi la Policlinica CFR.

Pe lângă faptul că la Constanţa, judeţul cu cei mai mai mulţi pacienţi oncologici nu există infrastructură spitalicească, nici nu se face nimic, vezi de exemplu păcăleala Consiliului Judeţean cu Spitalul de Oncologie. Mai rău este că se şi distruge ceea ce a mai rămas, de exemplu Secţia Radiologie de la Spitalul Judeţean care a fost închisă în 2016 sau centrul de îngrijiri paliative “Casa Soarelui” care s-a închis în 2017, destinat pacienţilor în fază terminală.

Deci, Spital regional nu, Spital de Oncologie la Eforie nu, secţii de oncologie nu, Institut de Oncologie nu, radiologie nu, îngrijiri paliative nu. În schimb avem cei mai mulţi pacienţi oncologici. Cam 80% dintre pacienţi trebuie să treacă în cursul tratamentului şi pe la radiologie, unde trebuie să facă între 30-60 şedinţe. Ce imensă bătaie de joc şi ce lipsă de umanitate, să-i trimită pe toţi aceşti oameni la Bucureşti! Şi toate acestea se întâmplă în cel mai bogat judeţ din România după Bucureşti-Ilvov, cu 85% din media Produsului Intern Brut pe locuitor din Uniunea Europeană!

Eu am trecut prin toate fazele, prin toate caznele la care sistemul îi supune pe pacienţi şi ştiu un singur lucru, că aşa nu se mai poate! Mă bat pentru oameni, pentru că mi se pare revoltătoare lipsa de umanitate, chiar cruzimea cu care sunt trataţi români ca noi, oameni de lângă noi, dar care au avut într-o zi ghinionul să afle vestea proastă. Vom învinge! Dreptatea este cu noi şi Dumnezeu este cu noi!

Românii se ridică❗️Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

Lista unităţilor medicale cu servicii de specialitate oncologie, hematologie

BUCUREŞTI

Spitalul Clinic pentru Copii Dr. V. Gomoiu

Spitalul Clinic Colentina

Spitalul Clinic Coltea

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Gr. Alexandrescu

Spitalul Clinic de Urgente Copii M. S. Curie

Spitalul Clinic de Urgente Sf. Ioan

Spitalul Clinic Prof. Dr. T. Burghele

Spitalul Clinic Sf. Maria

Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon

Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie Sf. Luca

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Institutul Oncologic Prof. Dr. Al. Trestioreanu Bucuresti

Institutul Clinic Fundeni

Policlinica “Batistei” Bucuresti

Policlinica “Rahova” Bucuresti

Policlinica “Drumul Taberei” Bucuresti

Centrul de Diagnostic al Institutului Naţional”Victor Babes” Bucuresti

CMDTAMP Bucuresti

Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central Bucuresti

Spitalul Universitar CFR – laborator de anatomie patologica

Spitalul Universitar Militar-laborator de anatomie patologica

Policlinica CMDT “Dorobanti”-Bucuresti

Policlinica “ V. Milcu” Bucuresti

Spitalul CFR2 Bucuresti

Policlinica “ N. Kretzulescu” Bucuresti

Policlinica Povernei-Bucuresti

CLUJ-NAPOCA

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj

Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuta Cluj – Napoca

Spitalul Universitar CFR Cluj Napoca

Spitalul Militar de Urgenta “Constantin Papilian” Cluj Napoca

Spitalul Judetean de Urgenta “Octavian Fodor” Cluj Napoca

CONSTANTA

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta Constanţa

Policlinica CFR Constanţa

(1) https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2019/01/Buletin-Informativ-Principalii-Indicatori-9-luni-2018.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here