Constanța verde

0

Constanţa are cele mai mici suprafeţe de spaţii verzi şi parcuri dintre oraşele mari ale ţării. Trebuie să plecăm de la aceste condiţii, de la insuficienţa terenurilor care ar putea fi transformate în parcuri şi spaţii verzi.

Voi finaliza Registrul Spaţiilor Verzi, care va proteja parcurile și spațiile verzi de asaltul rechinilor imobiliari.

Voi constitui un colectiv de jurişti care să studieze toate retrocedările de terenuri, care să constate care dintre acestea au fost frauduloase şi dacă terenurile furate mai pot fi recuperate. În măsura posibilităţilor pe aceste terenuri se vor amenaja spaţii verzi.

Se vor analiza şi toate autorizaţiile de construcţie şi toate avizele de mediu eliberate pentru construcţii în parcuri. Dacă acestea pot fi anulate pe căi legale, atunci voi demola aceste construcţii fără să clipesc şi voi restitui spaţiile verzi constănţenilor.

În măsura posibilităţilor bugetului local voi trece la expropierea de terenuri intravilane, pentru a amenaja parcuri, scuaruri, spaţii verzi.

Voi aplica metoda „împăduririi Constanţei”. Peste tot unde este un petec de teren voi sădi un arbore.

Pe marile bulevarde voi studia posibilitatea de a sădi copaci pe axul străzii, dar şi pe pe trotuare, după modelul din Bucureşti. La fel ca la Bucureşti, voi sădi copaci deja crescuţi, de preferinţă din specia platan, astfel încât constănţenii să se bucure de umbră acum, nu peste mai mulţi ani. Pentru constănţenii care mai au treabă la Bucureşti, cel mai bun exemplu pe care îl dau în acest sens este al bulevardelor Theodor Pallady şi Camil Ressu, de la intrarea în Bucureşti de pe autostradă şi până la staţia de metrou Dristor.

Voi comanda un studiu unor specialişti în horticultură, ingineria solului, ingineria mediului, peisagişti, ş.a.m.d., pentru a stabili dacă se poate valorifica taluzul dinspre mare, faleza, cu scopul transformării în parc.

 

Link-uri:

  1. Strategia dezvoltării Constanței: https://www.nicoletaploscaru.ro/nicoleta-ploscaru-primarul-tau-program-politic-strategia-dezvoltarii-constantei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here