Constanţa pe mâna proştilor. Preşedintele CJC Horia Ţuţuianu nici să fure nu ştie. ANI l-a declarat incompatibil

0

 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat joi incompatibil cu funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa pe Marius-Horia Ţuţuianu. ANI este o agenţie care verifică integritatea demnitarilor, aleşilor, funcţionarilor publici. Pe lângă verificarea declaraţiilor de avere, ANI mai verifică şi dacă persoanele respective se află în situaţiile prevăzute de lege care îi fac incompatibili cu funcţia deţinută. De obicei mai mult proştii sau nesimţiţii sunt prinşi de ANI că sunt incompatibili. De exemplu, în lege scrie negru pe alb că deputaţii şi senatorii nu au voie să-şi angajeze rudele la cabinetele parlamentare din teritoriu, dar unii dintre ei se încăpăţânează în continuare să-şi angajeze copiii, părinţii sau soţiile, fiind declaraţi automat incompatibili de către ANI, fapt pentru care îşi pierd mandatele parlamentare, nu mai au voie să ocupe funcţii şi uneori sunt condamnaţi la închisoare cu suspendare. Acum câţiva ani dintr-un singur foc ANI a declarat 32 parlamentari incompatibili. Câtă minte au aceşti oameni dacă fac aşa ceva? Şi când te gândeşti că ăşta fac legea în România!

O altă categorie sunt aleşii locali. De obicei aceştia sunt oameni simpli, de pe la primăriile din comune, care nu ştiu multă carte şi ignoră prevederile legale. De exemplu, nu au voie să facă parte din consiliile de administraţie ale unităţilor din subordinea consiliului local, şi cu toate acestea aleşii continuă să se bage în consiliile de administraţie de la şcolile din sate. Sau deşi nu au voie să aibă activităţi comerciale se mai găseşte câte unul care care vindea pepeni în piaţă înainte de a fi ales şi a uitat sau nu ştia că trebuie să renunţe la autorizaţia de persoană fizică autorizată şi să se radieze de la Registrul Comerţului. Dar asta se întâmplă în general pe la ţară, cu oameni fără carte, care nu ştiu săracii în ce se bagă atunci când devin aleşi locali. Nu se poate aşa ceva la Constanţa, centru universitar, un judeţ cosmopolit, conectat la globalizare, cu un Produs Intern Brut (PIB) pe locuitor ce reprezintă 85% din PIB-ul mediu pe locuitor din Uniunea Europeană. Nu se poate la Constanţa, unde preşedintele CJ declarat incompatibil de ANI are CV-ul plin de diplome şi este expert în de toate.

Conform comunicatului ANI, Marius-Horia Ţuţuianu a fost declarat incompatibil pentru că a exercitat simultan atât funcţia de consilier judeţean, cât şi preşedinte al Consiliului de Administraţie la SC Neptun-Olimp SA în perioada 20 decembrie 2012 – 30 martie 2016, realizând venituri salariale la societatea comercială. ANI zice că nu avea voie şi Ţuţuianu spune că avea voie. De asemenea, comunicatul ANI mai anunţă că ”pe perioada exercitării mandatului de consilier județean, între Consiliul Județean Constanța și S.C. Lantana Style S.R.L., societate în cadrul căreia soția persoanei evaluate a exercitat calitatea de asociat unic și administrator, s-a derulat un acord – cadru privind furnizarea de solarii complet echipate, în valoare de 100.000 lei”.

Dar cum de-o fi câştigat achiziţia publică de la Consiliul Judeţean tocmai firma doamnei Ţuţuianu? Mie mi-e clar. Cu oferta tehnică. Sunt convinsă că la solariile familiei Ţuţuianu roşiile cresc cât dovlecii. „O ofertă de nerefuzat” pentru Consiliul Judeţean, cum zicea Marlon Brando, alias Don Corleaone din filmul „Naşul”.

Eu sunt o democrată convinsă şi nu îl cred vinovat pe Ţuţuianu până când Justiţia nu va judeca contestaţia la decizia ANI a preşedintelui CJC. Dar mi se pare jenant că Marius-Horia Ţuţuianu s-a expus unei asemenea situaţii. Dacă nu îmi permit să-l fac hoţ, cu siguranţă pot spune însă că este un penibil.

Şi mai am un gând. Dacă Marius-Horia Ţuţuianu s-a lăcomit el la câteva mii de lei, salariul de director la Neptun-Olimp sau la cele câteva mii de euro aferente afacerii de 100.000 încheiate de firma soţiei sale cu Consiliul Judeţean, atunci putem crede că îl apucă deodată cinstea şi integritatea atunci când are milioane de euro în vârful pixului, în calitate de preşedinte al CJ Constanţa?

Horică, uite aici cum se fură profesionist!

Iată că Ţuţuianu nici măcar să fure nu ştie, sau mai bine zis nu e în stare să încalce legea fără să fie prins. Horică, te învăţ eu cum să procedezi! În cazul (pur teoretic) în care ai ciordi poşeta unei doamne, pe la vreo recepţie sau pe unde mai umbli tu, scoţi banii din portofelul din poşetă, bagi banii în buzunar şi scapi repede atât de poşetă, cât şi de portofel. Oricât ar fi poşetuţa de scumpă şi de elegantă, sfatul meu prietenesc este ca nu care cumva să îţi faci poze cu ea şi să le postezi pe Facebook, că nu e bine. Horică, nu e bine deloc! Te prind ăştia!

Aşa ai făcut şi când ţi-ai pus CV-ul pe internet cu calitatea de consilier judeţean şi cea de director la Neptun-Olimp SA. Este fix acelaşi lucru! Aaa…şi dacă găseşti în poşetă vreun telefon mobil să nu cazi pradă tentaţiei, chiar dacă e din cel cu cristale Swarowski, de cocalar, cum ţi-o plăcea ţie. Îl laşi naibii acolo! Vezi că mobilele smartphone au un soft prin care pot fi localizate chiar de proprietar, nu e nevoie de poliţie sau de cine ştie ce tehnologii de cybersecurity ca să fii prins! Aşa că ai grijă cu tehnica, Horică!

Iubiţi Constanţa❗️💙💛❤️ Iubiţi România❗️🇹🇩

ConstantaDragosteaMea💖

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here