Cod roșu! Bandiții lui Mazăre desfigurează inima Constanței. Opozitia e complice

5

Primăria Constanta pregătește Planul Urbanistic de Zonă (PUZ) pentru a avea baza legală pentru punerea în valoare a prăzii furate cu complicitatea administrației Mazăre, care și acum conduce orașul și nu doar prin leguma Făgădău, acesta făcând doar figurație.

Luni, 7.01.2019 DNA a cerut la Înaltă Curte de Casație și Justitie o pedeapsa de 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanta, Mamaia, de pe plajă și faleză, deși acestea reprezintă domeniu public și nu puteau fi retrocedate. Pentru ca cei care au pus mâna ilegal pe terenuri să se bucure de pradă, ei trebuie să aibă garanția că se poate construi pe terenurile respective. Pentru a se elibera autorizații de construcție trebuie PUZ, și iată că Primăria a pregătit un proiect de PUZ ce prevede constructia de locuințe private pe taluzul dinspre mare, de exemplu.

Nenorocirea nu se oprește aici. Vor să vandalizeze Peninsula, care este inima Constanței, moștenirea sa cultural-istorică și principala atracție turistică a orașului. Vor să facă o parcare subterană în Piata Ovidiu, cu acces auto de la Edificiul roman cu mozaic, o crima împotriva Constanței, dar și a identității culturale și istorice a României. Bineînțeles că parcarea subterană va fi operată de firmele lor la prețuri nerusinate și inaccesibile pentru majoritatea constănțenilor. Acum m-am prins de ce Fagadau a umplut centrul cu țărușii, interzicând astfel parcarea. Pentru ca o firma să investească într-o parcare subterană prima condiție pe care trebuie să o îndeplinească Primăria este să interzică parcarea pe străzile din zonă, pentru ca investitorii să aibă garanția că vor avea clienți în parcarea subterană privată. Iată de ce ne chinuie pe noi cu țărușii și amenzile! Iată de ce sunt în stare să vandalizeze comorile arheologice ale Constanței, ca sa-și umfle ei conturile din paradisuri fiscale!

Proiectul de PUZ al nemernicilor din Primărie mai prevede și un pasaj rutier care ar traversa centrul istoric dinspre strada Termele Romane înspre Portul Turistic Tomis. Vandalizare și distrugere totală!

Bătaia de joc la adresa constănțenilor, tupeul și sfidarea nu se opresc aici. Bandiții au simulat dezbaterea publica, a proiectului, pentru a pretinde că totul e conform legii. Dar luna de dezbateri publice a fost programată între 17 Decembrie 2018 și 19 Ianuarie 2019, adică de sărbători, când nimeni nu e atent la așa ceva și multă lume e in vacanta.

Dinspre Opoziție nu am auzit nimic. Dacă noi ne vedem de treburi, partidele nu au alta treabă decât să monitorizeze administrația. Opozitia este în Primărie, are consilieri. De ce nu spune nimeni nimic? Stelian Ion, șeful USR Constanta, de ce taci mâlc? De ce pui numai prostii pe pagina de Facebook doar ca să te faci ca nu știi de PUZ-ul bandiților? Stelian Ion, ai fost avocatul lui Radu Mazăre! Prima dragoste nu se uita niciodată!

USR nu a apărut din asociația lui Nicușor Dan care lupta contra PUZ-ului bandiților din București? Celor de la PNL, v-a mâncat pisica limba? Nu v-a spus Ludovic Orban să dați cu parul în PSD prin județe? De la Claudiu Palaz PMP, lacheul PSD, măcar nu am pretenții. Dar dumneata, amirale Chitac, care în campanie turuiai că ești cinstit și competent, de ce nu spui nimic?

Apropo: de ce trec in consiliul local Constanta toate hotărârile de consiliu privind patrimoniul deși legea prevede majoritari de 2/3 pentru așa ceva? De ce votați cu PSD in CL Constanta, limbricilor? Pentru aceasta v-au trimis alegătorii acolo?

Fratii mei și surorile mele, de la ăștia din opoziție nu mai avem nicio speranța. Ar trebui sa ieșim noi, pentru că noi suntem poporul!

Va rog mult de tot, spuneți-mi ce să fac, dați-mi idei, eu nu sunt nici juristă nici urbanistă. Ce să facem? Cum să salvam inima Constanței? Cum să facem Constanta un oraș frumos și fermecător, care să atragă turiștii și unde nouă, constănțenilor, să ne facă plăcere să trăim?

Iubiți Constanța❗️Iubiți România❗️🇷🇴

#ConstantaDragosteaMea💙💛❤️

5 COMENTARII

 1. De acord cu tine.
  Pe de alta parte… Nicusor Dan a facut opozitie in Bucuresti numai pe proiecte extrem de importante in ceea ce privea viata Buucurestenilor si traficul in Bucuresti.
  In numele apararii unor imobile, procesele lui au intarziat ani de zile degajarea, fluidizarea orasului.
  Cine a castigat din asta? Pai normal, benzinariile.
  Noi restul am pierdut si inca pierdem enorm de multi bani di propriile noastre buzunare, si timp.
  Asa cum scriam aici:
  “Nu voi merge la niciun vot. Si totusi, dincolo de faptul ca nu am cum sa aleg ceva, pentru ca nu e niciunul cu calitati manageriale, si nici cu viziune, am sa ma leg un pic de Nicușor Dan, ca si catindat la Pimaria Bucurestiului.
  https://www.facebook.com/cristian.antonescu/posts/10201897108387534
  Pai mai Nicusor, hahalera…
  Stii cata benzina, timp, nervi stress a determinat actiunea ta legata de impotirvirea demolarii Halei lu’ Matache?
  Stii cati ani de nervi ne-ai mancat tu, prin actiunea ta?
  Bine ca a fost demolata, astfel incat acea portiune (Berzei-Buzesti) din culoarul alternativ Nord-Sud a fost decongestionata de trafic.
  Da avem nevoie de culoare noi de transport, aerisite. Cu orice cost implica asta.
  Stii… numai traficul si poluarea generate de blocaje ne fac viata un calvar, indiferent daca mergem cu autobuzul, cu masina sau pe jos.

  Bucurestiul nu trebuie sa ramana un oras vechi, pentru ca iti place tie.
  Bucurestiul are nevoie de un suflu nou. Nu comentezi nimic despre PUZ-urile care permit P+5 in zone de vile consacrate. Comentezi doar despre frumusete, nu si despre oameni.

  Daca Ceausescu nu taia bulevardele pe care le avem acum, inclusiv prin demplori sau translatari, astazi am fi avut in continuare strazi fara canalizare in plin centrul Bucurestiului, s-ar fi crescut inca cate vreun porc in curte, tot in centrul Bucurestiului.
  Vechiul trebuie sa faca loc noului.

  Te-ai impotrivit prosteste atator proiecte de utilitate publica, demarate de catre Primaroia Bucurestiului. Proiecte care ne-ar fi vfacut viata mai usoara, ar fi aerisit orasul, ne-ar fi facut depalsarea mai simpla prin el.
  Nu spun sa nu respecti trecutul, acolo unde e eficient. Daca s-ar fi pastrat toate mahalalele, doar pentru ca ar fi fost bucati de istorie, lumea ar fi trait in continuare in evul mediu.

  Sunt de acord sa te lupti cu PUZ-urile persoanelor private.
  Dar Primaria Bucurestiului trebuie sa finalizeze proiecte care sa fie utile oricui in Bucuresti. Si sa inceapa proiecte noi.

  Poate ca iubesti tu trecutul. Dar ca sa faci loc noului, trebuie sa mai si demolezi, sa mai si expropriezi. Asa se naste un oras nou si functional.”,

  dar si aici:
  “Si, la fel tot despre Nicușor Dan, scriam si in ianuarie, 12, 2017: – https://www.facebook.com/cristian.antonescu/posts/10202929703241760
  “L-ai votat pe idiotul de NIcusor Dan si echipa lui? La locale sau parlamentare?
  Ei bine, si datorita acestui flacau si a echipei sale, Bucurestiul pe relatia Berzei-Buzesti_piata Victoriei a fost paralizata cativa ani.
  Ce an insemat asta? Sute de mii de ore pierdute in trafic, pe acea bucatica.
  Acest NIcusor Dan nu numai ca se opune si se opunea oricarui proiect nou (inclusiv al Pasajului subteran de la Piata Scanteii). Asta, nu este un promor a ceva nou, al evolutiei. Este un egoist, incremenit in dorinta lui de a se face remarcat, indiferent de cat de multi oameni afecteaza actiunile lui.
  E un Sorosist imputit. Asta ai votat, asta ai bagat in Parlamentul Romaniei.
  Si, ai jos, iata si articolul:
  “Lucrările au început în 2009, însă au fost oprite temporar după plângeri în instanţă ale unor oameni “care nu ar fi vrut să se modernizeze nimic în Bucureşti”, a adăugat Oprescu.

  “Bulevardul este imaginat după anii 1930 de urbaniştii şi arhitecţii de atunci, pentru că nu a inventat nimeni nici apa caldă, nici roata. Este reluat, ca proiect, după anii 2000, început în 2009, după un an de zile de updatare a proiectului, dar oprit la câteva luni de o serie întreagă de instanţe de la Cluj, în urma plângerilor făcute de oameni care nu ar fi vrut să se modernizeze nimic în Bucureşti. Am aşteptat doi ani şi opt luni şi, deşi l-am împărţit pe tronsoane pentru a putea merge mai repede, a trebuit să aşteptăm decizia instanţelor. Îmi cer eu scuze, deşi nu aveam vină faţă de locuitorii acestei zone”, a declarat primarul general, potrivit Mediafax.

  Asociaţii neguvernamentale au dat primăria în judecată pe tema legalităţii lucrărilor şi a demolării ori reamplasarii unor clădiri de patrimoniu. Sorin Oprescu le transmite că se va ţine de promisiuni. “Hala Matache aşa cum ne-am luat angajamentul, într-un parteneriat public privat, o reconstruim după forma şi volumul pe care l-a avut în anii ’30 şi primeşte aceeaşi utilitate.”
  http://stiri.tvr.ro/a-fost-inaugurat-tronsonul-buzesti-berzei-al-noului-bulevard-uranus_39101.html#view

 2. Antonescule, ne-ai zapacit cu Bucurestiul, hala Matache si traficul aglomerat din capitala. Chiar crezi ca ne intereseaza pe noi, constantenii cat de poluat este aerul la voi ? Pe noi, astia din provincie, asa cum va place voua sa spuneti, ne doare fix in cot de capitala voastra, la fel ca si pe voi de Constanta. Scuza-ma ca am fost mai acid, dar mi-am pierdut 5 minute din viata sa-ti citesc postarea inepta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here