CNI mă confirmă: ultimele detalii despre noile stadioane bucureștene. Constanța?

0

La câteva ore după ce am postat articolul în care îi cer socoteală primarului Decebal Fagadau pentru că nu a depus proiect la Compania Națională de Investiții (CNI) ca să obțină bani pentru un stadion nou (1), iată că a venit și confirmarea.

CNI a prezentat astăzi, 18.02.2019 cele mai noi detalii cu privire la construcția stadioanelor din București, pe care le puteți citi mai jos. Mai adaug și faptul că se va face și stadionul Dinamo, care nu e menționat mai jos, pentru că există un litigiu între MAI și clubul privat Dinamo, al lui Nicolae Badea, care deține dreptul de utilizare a stadionului. Dar problema se va lămuri și noul stadion Dinamo de 25.000 locuri în valoare de 37,5 milioane euro va fi construit. Capitala mai are și Arena Națională de 56.000 locuri în valoare de 234 milioane euro. Guvernul, mai exact Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice construiește stadioanele prin intermediul CNI, unde trebuia și Decebal Făgădău să depună un proiect pentru construcția unui stadion nou la Constanța. Dar nu a depus nimic. Pentru că nu este in stare și nici nu-i pasă.

Construcția în toată țara de stadioane de către CNI contrazice afirmațiile făcute într-un interviu de Ilie Floroiu. Fostul mare atlet, ajuns “Săgeata” lui Făgădău a încercat să minimalizeze și să relativizeze catastrofa sportului constanțean pentru a-l absolvi de răspundere pe primar. Floroiu a declarat că “Constanța arată ca orice alt oraș în domeniul sportului, pentru că sportul a decăzut peste tot iar Constanța nu face notă discordantă când e vorba despre decădere”. Praf în ochi! În toate orașele mari din țară se construiesc stadioane noi, numai la Constanța nu, pentru că Făgădău nici nu vrea, nici nu poate.

(1)https://www.nicoletaploscaru.ro/doua-intrebari-despre-stadionul-farul-si-sala-polivalenta-fagadau-se-ascunde-dupa-consilierul-sau/

Compania Nationala de Investitii a prezentat, luni, cele mai noi detalii cu privire la noile stadioane din Bucuresti, proiectele arenelor Steaua, Rapid si Arcul de Triumf suferind cateva modificari.

In acelasi timp s-au dat asigurari ca stadioanele vor fi gata in primavara anului viitor, la timp pentru Campionatul European 2020, Romania urmand a gazdui patru partide de la turneul final.

Stadionul Steaua – 64,5 milioane de euro

Stadionul Steaua va fi cel mai mare si mai scump dintre cele trei. Fata de proiectul initial, capacitatea a crescut de la 30.500 de locuri la 31.254 locuri, iar suprafata construita a crescut si ea cu 12.000 de metri patrati.

Forma arenei va fi una clasica, steaua prezentata initial urmand a ramane doar la nivelul fundatiei. La parter vor fi create locuri pentru antrenament, dar si spatii administrative.

Stadionul Rapid – 29 de milioane de euro

Giulestiul va fi reconstruit si el cu aproape 30 de milioane de euro, insa nu de la zero. Ca si dotari, arena cu o capacitate de 14 mii de locuri va primi o pista de atletism sub tribune, dar si o sala polivalenta sub Peluza I.

Stadionul Arcul de Triumf – 24 milioane de euro

Cea mai mica arena din proiect, stadionul nationalei de rugby va fi reconstruit si va avea o capacitate de 8.204 locuri in tribune.

In momentul de fata, stadionul Steaua se afla in cea mai avansata faza. Vechea arena a fost demolata complet, iar la inceputul lunii februarie a fost primita autorizatia de constructie pentru cea noua, lucrarile urmand a demara in curand.

La Giulesti a fost obtinuta autorizatia de demolare partiala si au inceput lucrarile de dezafectare a portiunilor ce vor fi refacute de la zero.

In cazul arenei de rugby vorbim despre faza in care se intocmeste documentatia pentru obtinerea autorizatiei de constructie.

Cele trei arene bucurestene ar urma sa fie utilizate ca baze de pregatire pentru echipele calificare la Euro 2020 si care vor disputa meciuri in Romania.

Sursa: ziare.com
Autor: M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here