Ciocoiul Orlando vrea un nou “1907”?

0
CET SI RADET CONSTANTA

Să vă explic de ce Orlando discotecarul e un tâmpit cu acte în regulă. El vrea să impoziteze bacşişurile ospătarilor. De pe la copiii care servesc la terase, Orlando şi-a făcut planul să mulgă la anul 90 milioane lei prin această impozitare, respectiv 15 milioane lei în acest an. Turismul şi alimentaţia publică sunt numite acum „Industria HoReCa”, de către cei care au pocit limba română după 1989. Conform datelor furnizate de „Industria HoReCa” (1), în această breaslă lucrează 400.000 persoane, dintre care în restaurante lucrează 120.000 de persoane. Nu toţi dintre cei 120.000 sunt ospătari, care să poată încasa bacşiş din servirea clienţilor. Mai sunt bucătari, barmani, ajutori de bucătari, paznici, necalificaţi, femei de serviciu, casiere, garderobiere etc. Poate nici 100.000 nu sunt ospătari, deci „contribuabili”.

Deci Orlando vrea să tragă 90.000.000 lei de la circa 100.000 ospătari, adică 900 lei de la fiecare, ceea mi se pare foarte mult, mai ales că mulţi dintre ospătari lucrează sezonier, cel puţin la noi, la Constanţa.

Ca să nu mai spun că, în general, ospătarii sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, de 1263 lei pe lună. Adică raportat la venitul unui ospătar, la un salariu de 1263 pe lună, fiecare ospătar ar trebui să muncească degeaba 23 zile pe an, ca să-i dea lui Orlando impozitul anual de 900 lei pe bacşiş.
În special pe litoral, chelnerii lucrează sezonier. Obiceiul este să fie angajaţi pe termen de şase luni, minimul pentru care au dreptul să fie băgaţi în şomaj de către patron la sfârşitul sezonului estival, şi pe timp de iarnă să primească ajutor de şomaj şi să li se plătească şi c.a.s, fond de pensii etc. Atunci, pentru ospătarii sezonieri, cele 23 de zile de clacă impuse de ciocoiul Orlando se transformă în realitate în 46 de zile, adică dublu.

Pesediştii sunt fanarioţii secolului XXI, care ne jupoaie cu dări şi biruri, dar sunt cu mult mai răi decât fanarioţii adevăraţi, lipitorile străine din secolele XVIII-XIX. Claca însemna munca neplătită pe care ţăranul o datora boierului. În secolul XXI vedem că fanariotul Orlando îi pune să muncească pe „clăcaşii” din restaurante 23 de zile degeaba la „boier”, care este statul. La 1819, domnul fanariot Caragea (Karatsas) a dat „Legiuirea Caragea” unde scria: „§ 2. Datoriu este clăcașul să lucreze stăpânului moșiei: 12 zile pe an” (2) .Adică 12 zile clacă pe vremea fanarioţilor, 23 (sau 46) zile clacă pe vremea lui Orlando!

Uite aşa au apărut pandurii lui Tudor Vladimirescu la 1821, paşoptiştii de la 1848 sau răsculaţii de la 1907. România este o democraţie şi problemele se rezolvă la vot şi prin dezbateri. Dar dacă ei fac pe ciocoii şi fanarioţii, atunci să nu se mai mire dacă lumea va pune mâna pe furci şi topoare!

Românii se ridică! Hai Constanţa! Hai România!

#ConstantaDragosteaMea💙💛❤️

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here